Експертът Димитър Аврамов: РАДИКАЛНИЯТ ИСЛЯМ ПРЕВЗЕМА БЪЛГАРИЯ! „Ал Кайда“, „Мюсюлмански Братя“ и ИДИЛ въртят офиси в София под носа на Службите!

Димитър Аврамов е депутат в 42-то Народно събрание и дългогодишен експерт към Службите. Има стотици разследвания и анализи по вътрешна и външна политика. Член е на Националното оперативно бюро на Военен съюз и е негов говорител.

Доколко е сериозен проблемът с радикалната ислямизация в България и способна ли е страната ни да й се противопостави?

България е подложена на силна ислямска радикализация и не е в състояние да се противопостави- по различни причини.  Порочният, криминален преход към демокрация след 1989 г. разруши не само икономиката ни, но нанесе тежък удар и върху цялата защитна имунна система на страната. Така тя се оказа удобен пристан за емисарите на почти една дозина ислямски фундаменталистки групировки, които шетат у нас безнаказано – от „Мюсюлмански братя“ до „Ал Кайда„, дълбоко законспирирания „Франт на бойците на великия ислямски изток“ със седалище в Турция, уахабити, салафити и всякакви джихадисти, маскирани под чадъра на разни съмнителни фондации.

Някои от тях имат явни или задкулисни връзки с Главното мюфтийство в София, което в редица случаи се оказа проводник на радикални идеологии чрез своите ръководители, включително сегашният Главен мюфтия Мустафа Хаджи и неговите предшественици Селим Мехмед и Фикри Сали. Аз твърдя, че и „Ал Кайда“, и „Ислямска държава“ имат свои легални офиси у нас. Дори адресите им мога да ви посача къда са, на кои улици в София се намират. Регистрирани са като фондации, но има една дозина документи, които ги уличават именно в това – че са структури на горепосочените ислямски терористични организации.

И докато по време на прехода управляващите у нас неглижираха този проблем, втренчени в своите лични или групови комерсиални или политически интереси, ислямът маркира и превзема все повече територии в България. Множат се тайните мюсюлмански училища (главно в джамиите, които стават все повече), финансирани от специални фондове на Турция и Саудитска Арабия, от адептите на т. нар. политически ислям като Фехтуллах Гюлен или от банковите сметки на терористичната групировка „Мюсюлмански братя“.

Всичко това е възможно, когато ефикасната защита срещу фундаментализма е заменена с некомпетентност, с управленско безхаберие и дори неглижиране на крайно тревожните разследвания на експерти в нашите специални служби.

В някои среди се говори за умерен, политически ислям като противовес на фундаментализма.

Това са басни, предназначени за неинформирани. Подобни понятия се използват обикновено, когато трябва да се прикрие истинската същност на нещата и да се приспи обществото. Такъв е случаят и със сегашния режим в Турция, който под ръководството на прикрития фундаменталист и поклонник на „Мюсюлмански братя“ президента Реджеп Ердоган, последователно ликвидира светските устои на страната и я тласка отново към халифата. Наследството на Ататюрк, създателят на републиканска Турция, целенасочено се унищожава. И на неговото място идват принципите на Шариата, включително и в образователната система, в която религиозните училища стават все повече.

Проблемът с радикалния ислям днесе твърде болезнен в Европа, особено сред т. нар. „Арабска пролет“- имиграционната вълна, която заля континента.

Това е продукт на безотговорната експанзионистична геополитика на Запада, който сякаш отказа да разбере, че войнстващият ислям се превърна в оръжие и политика, в мракобесна идеология. В битката за глобално надмощие късогледи лизери на водещи западни държави години наред финансират и въоръжават джихадистки групировки от „Ал Кайда“ до „Ислямска държава“, разчитайки на съмнителни дивиденти. И не виждат или не искат да видят злото, че върху народите надвисва сянката на самоунищожителна война между цивилизации. Огънят й отдавна тлее и на Балканите, превърнати от Запада в база на голям брой ислямски фундаменталистки групировки. Отрезвяването за истината обаче е още далеч от луксозните кабинети на брюкселските ни лидери, които все така остават слепи за похода на Радикалния Ислям срещу Европа.

БЪЛГАРСКАТА СЛЕДА:

Още през далечната 2003 г. в Сараево съвместна акция на босненската полиция и ФБР в офиса на „благотворителната“ фондация Benevolence International Foundation (BIF) е открит списък на арабски език с имената на 20 известни саудитски милиардери, определени като донори на „Ал Кайда“ и наречени „златната верига на исляма“. В резултат на проведеното разследване Енаам Арнаут, председател на американския клон на BIF се признава за виновен за трансфер на средства към мрежата на „Ал Кайда“ по най-лекото обвинение срещу него, а именно – че е използвал благотворителни средства за да снабдява с ботуши, палатки и униформи муджахидините в Босна и Чечения.

Под № 20 в „Златната ислямска верига“ от същия списък е саудитския бизнесмен Абдулах Осман Абдулрахман ал Хусейни, член на борда на регистрирания в Холандия клон на забранената благотворителна саудитска фондация „Ал Уакф ал ислами“. Именно чрез тази фондация шариатските пари, предвидени за разпространение на крайна ислямистка идеология и изграждане на уахабитска военна база достигат до Балканите. Същият Абдулаг Осман е сред учредителите на фондация със същото име в България, която продължава да функционира до ден днешен. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Може би в края на 14 век да е било така,както днес.Резултата го знаем.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *