Шествия в София, Варна и големите градове срещу участието на България във войната в Украйна (С ВИДЕО)

Протест под мотото „България – зона на мира“ срещу участието на страната ни във войната в Украйна, се проведе тази неделя следобед в София и още няколко големи градове в страната.

По същото време идентични шествия се проведоха в Пловдив, Варна, Русе, Стара Загора, Силистра, Казанлък, Шумен и Търговище.

Организаторите обявиха, че излизат на шествието за мир, защото „България няма да даде синовете си“.

„България е зона на мира, тя не трябва да участва нито с хора, нито с оръжие, санкции, боеприпаси или резервни части както в тази, така и в никоя друга война! България иска мир между братските нам народи и е за бързото прекратяване на тази братоубийствена война. Българската земя трябва да е площадка за мирни преговори, а не за ракети; българите са миротворци, а не пушечно месо!“, заявиха организаторите във възванието си в социалната мрежа.

Като инициатори на похода за мир са посочени отделни граждани, както и организациите „Български национален съвет за мир“, „Свободна и мирна България“, НСС „Св. Георги Победоносец“ и „Обединение 29“. Политически партии и лидери не присъстват сред организаторите.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/P52TIik9HwY

В София хората, организирани през социалната мрежа, въпреки бруталната цензура там и по големите медии и без участието на политици, потеглиха от пилоните на НДК и стигнаха до жълтите павета пред Министерския съвет, като развяваха български знамена, а някои и Самарското знаме.

Снимка: Фейсбук, група „Свободна и мирна България“

Хората са обезпокоени от новините за подготвяна от българските власти мобилизация на запасняци. И заявяват, че при никакви обстоятелства няма да пратят синовете си да се бият срещу нашите руски братя – освободители.

Снимка: Фейсбук, група „Свободна и мирна България“

Снимка: Фейсбук, група „Свободна и мирна България“

На протестните плакати можеше да се видят призиви „НАТО – Вън“, „Без български момчета в кланицата!“, „Отново Източен фронт!!! – ще минат и без нас“.

Шествието във Варна бе съпътствано от полицейски авто-патрули. Масивно полицейско присъствие имаше и на останалите места в страната, където се проведоха демонстрации. В днешните протести в цялата страна се включиха общо около 20 000 души.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. В МОМЕНТА В КОЙТО ВИ ПИША Е 20;37ЧАСА.
    О1ЯКВАХ ПО БНТ ДА ВИДЯ РЕПОРТАЖ ЗА ПОХОДИТЕ НА МИРА В РАЗЛИЧНИ ГРАДОВЕ НА БЪЛГАРИЯ.
    ПО АМЕРИКАНСКИТЕ ТВ ОТ 19;00 НЯМАШЕ РЕПОРТАЖИ.
    ОЗАДАЧЕН ЧЕ И ПО БНТ 1НЯМАШЕ НИЩО.
    НА ТЕЗИ НА НА КОИТО ИМ ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИТЕ В БНТ ДА СИ НАВРАТ КАМЕРИТЕ И МИКРОФОНИТЕ ПО ДУПКИТЕ.
    АМЕРИКАНСКИЯТ ФАШИЗЪМ УНИЩОЖАВА БЪЛГАРИЯ.

    • Време е и тъпите да разберат, че сме попаднали в два свята – единият е излишен!

  2. Следващата неделя протеста и мирно шествие трябва да премине и постой под прозорците на БНТ. Да видим колко безочливи могат да бъдат

  3. Едни смирени хорица, примирени, тихи и безропотно вървящи,това е пример за цивилизован протест, точно такъв, какъвто искат нашите партньори от нато и европа. Нека тишината не нарушава спокойствието на височайшите. В края на краищата заповедите ще дойдат и ще се изпълнят цивилизовано.
    За футбола имаме агитки, за политиката маргаритки.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *