Чудо! Американски фирми тайно търгуват с Крим, Обама бесен

КримФинансовото министерство на САЩ и ЦРУ спипаха  няколко американски компании, които тайно доставят  стоки в  Крим.

Този факт буквално втрещи американското правителство, което е в дъното на жестоките наложени на полуострова санкции, а самите фирми ги нарушили и си търгували под сурдинка с Крим, трупайки огромни печалби. Върху товарите било написано, че купувачът  е Русия и то тамошни големи предприятия, без да се изпада в подробности, че всъщност  става дума за Крим.

Още по-странното в случая е, че на Русия също са наложени санкции и е забранен почти всичкия импорт и експорт, а за  Крим от 1914 година те са още  по-затегнати и на практика всякаква търговия е забранена, тъй като републиката не е призната от много страни в света.

Цялата тази информация предизвика скандал в Конгреса на САЩ, а в ЕС избухнаха справедливи обвинения от страна на големи търговци, които спазват санкциите и търпят големи загуби, а американците правят каквото си поискат.  От финансовото министерство на САЩ мълчат  какви глоби ще бъдат наложени на хванатите в почти държавна измяна компании.

Всъщност данните показват, че САЩ продължават да си търгуват с Русия, а само ЕС спазва стриктно санкциите.  До момента нито една американска компания не е била наказана с административни мерки  заради бизнес с Русия и с Крим. Но понеже случаят доста се размириса, се очакват сурови глоби на нарушителите, за да се замаже пред света, че в Америка си гледат печалбите, а Европа се подчинява на измислени наказателни правила срещу Русия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *