ЦРУ е планирало да отвлече и убие Джулиан Асанж

През 2017 г. ЦРУ е планирало да отвлече Джулиан Асанж, а в мракобесието си някои висши служители на разузнавателното управление и администрацията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп са стигнали дотам, че са обмисляли варианти как да убият основателя на WikiLeaks. Това стана ясно от обхватно журналистическо разследване, публикувано в Yahoo News.

Тогавашният директор на ЦРУ Майк Помпео, който по-късно зае поста държавен секретар на САЩ, е бил яростно мотивиран да отмъсти на създателя на WikiLeaks след публикуването на информация, че ЦРУ разполага с хакерски инструменти, известни под името Vault 7. А информацията за това е била с най-строго ниво на секретност. ЦРУ тогава съобщи, че това е най-голямото изтичане на данни в историята на агенцията. Помпео и други висши лидери на агенцията “бяха напълно откъснати от реалността, защото бяха толкова смутени от Vault 7“, казва бивш служител по националната сигурност от администрацията на Тръмп.

Разузнавателната агенция е похарчила милиони долари, за да следи сътрудници на WikiLeaks, изпращала е десетки агенти под прикритие в редиците на групата и е организирала кражби на техни електронни устройства. Предложенията за убийството на Асанж приличат на сценарии, извадени от филм за Джеймс Бонд. Те включват стрелба по улиците на Лондон, организиране на катастрофа с автомобил, в който пътува Асанж и прострелване на гумите на приземяващ се самолет, в който се намира създателят на WikiLeaks. По изпълнението на последния план американските агенти на ЦРУ дори са помолили британските си колеги от МИ6 да помогнат. Бивш служител на ЦРУ е заявил пред Yahoo News, че британците са се съгласили с плана, но в последния момент била издадена заповед да се прекрати тази мисия. В плана влизало в предизвиканата авиокатастрофа да умрат всички случайни пътници на борда на самолета. „Всички те според жаргона на Централното управление щяха да минат в графа „косвени жертви“, твърди източникът от разследването.

Асанж вбеси правителството на САЩ през 2010 г., след като публикува онлайн хиляди страници със секретни доклади и документи, генерирани от американските военни и разузнавателни агенции, съдържащи и подробни описания на хакерските способности на ЦРУ и системата им за глобално подслужване на целия свят.

В момента Джулиан Асандж е в строг затвор в Обединеното кралство заради нарушаване на гаранцията, която му бе осигурена, а вместо това влезе в посолството на Еквадор в Лондон и потърси политическо убежище. Асандж направи това, защото смяташе, че британските власти ще го екстрадират в Швеция, а шведите ще го предадат на САЩ, където го чака многогодишна и незаконна присъда. И въпреки че през 2015 г. шведските прокурори прекратиха делото за изнасилване, което се водеше срещу него по желание на ищцата, която заяви че Асандж никога не я е изнасилвал, британските власти решиха да осъдят Асандж за това че е нарушил пробацията си и не се е явил в британския съд за да отговори на въпроси по делото в Швеция. Асанж е виновен за това, че не се е явил на дело по което в крайна сметка беше оневинен. Не е нужно да спименаваме, че американците дирижират този съдебен фарс, чиято единствена цел е Асанж да бъде унищожен психически. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

3 коментара

  1. НАТО ЕС САЩ СОРОС ТУРЦИЯ СВЕТОВНИ ФАШИСТИ ТЕРОРИСТИ НОСЯТ РАЗРУХА И СМЪРТ

  2. Ако не беше Асандж, републиканците нямаше да спечелят изборите, спечелиха благодарение на него, че вдигна аларма с този сайт, а от Уики лийкс не знам някой да се е интересувал особено, освен, че се вдигна скандал!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *