Цензура! Свалят Карбовски от ефир!

бТВ e отказала да поднови договора на Мартин Карбовски и след Нова година предаването му „Втори план“ отива в историята. Медията отскоро е с нов собственик и се очакват още промени както в програмата, така и в опозиционното доскоро говорене в медията.

Предполагаемата причина за изгонването на Карбовски от телевизията е едно негово фейсбук включване, което получи сериозен обществен отклик. Във видеото Карбовски пътува с джипа си по примера на премиера. И коментира „Пътувам по магистрала „Хемус“, сякаш е 79-а година и Тодор Живков е направил първата копка! И се режат ленти (говори за Борисов), и се говори от джипа и от джипа не ви се казва истината! И това хората го преглъщат и се превръща в нерви, в застой, в спирачка на прогреса!“, разсъждава Карбовски от джипа си.

И продължава: „Обществото ни е обхванато от някаква официозна налудност! Никой не пита – г-н Борисов, излезте човешки и кажете какво е това чекмедже, какви са тези пачки, кюлчета… Скроили са му номер… Ама как така? Вие сте най-охраняваното лице в България. Никой не иска да го срещне и да го накара да говори, така както Тим Себастиан притисна Деница Сачева и я накара да говори пръщящи лъжи“.

Карбовски от джипа! ВИЖ ВИДЕОТО:

Тези думи, разбира се, не правят от Мартин Карбовски герой, но ни подсказват най-правдоподобната версия за уволнението му. Проправителствените медии на Пеевски цял ден шумно тръбят, че „разкритията“ на Мегз за разюздания живот на Карбовски „му изяли главата“. Не, други я взеха. Същите, които биха могли да подскажат на дамата какво и как да направи. Да не забравяме, че само преди дни същите медии софлираха на Мегз в атаките й срещу журналиста, описвайки психопатични сюжети за „мръсна завера“ на Карбовски с президента Румен Радев. Така действа властта на ГЕРБ и нейните служби и медийни парцали- преди да уволнят и отстранят някой неудобен, първо го дискредитират и гилотинират публично с канонада от жълтении и лъжи, гарнирани с кофи катран.

А това, че някоя си госпожа Мегз го обвинила в секспровокации, а след това призна, че много обичала да си измисля, е по-скоро повод за виц, отколкото за размисъл. Въпросът въобще не опира до морала, както проправителствените медии се опитаха да изкарат свалянето на Карбовски, защото ако беше така, всички медии в България трябваше като една да спрат да отразяват Борисов след публикуването на снимките с чекмеджето пълно с пачки и златни кюлчета… Само че Борисов продължава да управлява държавата и да харчи бюджета според кефа си, а тези, които го критикуват губят работа, не им преподписват договорите, до медиите им не стига реклама, дори им се повдигат обвинения, ако са ядосали някой от светата троица Борисов, Гешев или Пеевски. Затова да знаете: Карбовски си тръгва някой от тия тримата.

Нестандартните, провокативните, различните не ги обичат, защото те обикновено са и най-критични. Ако погледнем назад, ще видим, че медиите, държащи на топлите си отношения с властта, се освобождават именно от такива журналисти и водещи. А иначе има много начини медиите да бъдат принудени от авторитарната власт на Борисов послушно да изпълняват нейните желания. Дресировката е такава, че дори не им се налага да ги привикват и инструктират лично. Достатъчно е някои основни рекламодатели (те тия са все близки до властта) да спрат да вдигат телефона и медийните шефове сами се сещат какво трябва да правят.

Не вярвайте на първото, което ви казват, гледайте „втория план“, там по-често се спотайват причините за разни неща, заради които ние българите сме колониални роби.

Маргарита Михнева, Валя Ахчиева, Милен Цветков, Кеворк Кеворкян- какво е общото между тях?! Уволнявани са, защото… Добре дошъл в отбора, Марто! Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Телевизиите са отживелица. Скъпо, тежко и зависимо. Атрактивните канали в разните платформи носят на авторите си много повече печалба, отколкото могат да заработят и най-гъвкавите в кръста журналисти. Вярно е, че и там има цензура, но динамиката на масите, ще ги принуди да я премахнат. Изписват му вежди на Карбовски.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *