Цензура и Диктатура! Защо Медиите не Отразиха Протеста на 3 хил. къмпингари на Орлов мост! Виж Тук:

къмпинги
Една от малкото излезли снимки от протеста

Близо хиляда  души  блокираха отново Орлов мост в столицата.

Те протестират вече за трети път, но никой не ги вижда, освен разлютените шофьори, които не могат да минат през кръстовището.

Пълна информационна мъгла е паднала над протеста, защото той е против малоумните решения на правителството. Този път протестират хората, които искат да летуват на палатки или в каравани. Срещу тях първо имаше проектозакон, който забранява да се спи на плажа, а после под натиска на общественото мнение бе отменен и се обособи някаква хипотетична зона, в която не може да се нощува с палатка или без.

Става дума за забранена зона „А“ за нощуване на 100 метра от морето и това е разумно. Няма как плажуващи да се препъват денем в спящи по пясъка.

Уловката обаче е в обособяването на зона „Б“, на около 120 метра от морето. В нея може да се къмпингува, но само на определените за целта места. В същото време обаче във въпросната зона „Б“ не е забранено да се строят огромни бетонни хотели – това предвижда новата промяна в закона. ?!?!?!?

Е, сещате ли се какво ще стане? За палатки ще е разрешено на определените за това и задължително платени места… но за строителство – на практика навсякъде.

Така ще се узаконят всички незаконни и замразени строежи от Иракли до Корал и всеки тарикат ще може да излива бетон където си поиска. Тарикатът единствено ще е необходимо да бъде „наш човек“, тоест от управляващите, или да плати много солен подкуп – също на управляващите. А после ще може да прави каквото си иска.

И докато срещу любителите на спането на открито се готвят солени глоби, защото щели да мърсят околната среда, срещу другите – с багерите и панелите не се предвижда нищо, освен окуражително и насърчаващо потупване по рамото.

Точно срещу това протестират от една седмица природолюбители, но медиите внезапно оглушаха и ослепяха за тях. Едната медийна групировка (тази около Делян Пеевски – б.р.) мълчи, защото принципно не й разрешават да гъкне за каквато и да била критика към ГЕРБ.

Другата (кръга около медийния соросоиден магнат Иво Прокопиев) мълчи, защото там са част от хората с дебелите портфейли и многото хотели край морето.

Телевизиите си измиха ръцете с едноминутни умишлено мъгляви репортажи, а протестиращите си останаха на моста сами.

У нас видима цензура в медиите няма.

Не сме като Турция, където арестуват журналисти и закриват цели телевизии и вестници.

У нас цензурата е много по-префинена – икономическа!!! Но не по-малко брутална и ефективна от тази на Ердоган.

Управляващите плащат и поръчват музиката.

А който не пее фалшиво – спира да получава пари и фалира.

Чисто, просто и типично по гербаджийски! Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *