„Хамас“ към Байдън: Прикриваш израелските кланета на жени и деца и геноцида над палестинския народ

Палестинското движение Хамас, което стои зад широкомащабната атака срещу Израел, предприета на 7 октомври, осъди президента на САЩ Джо Байдън за изразената от него пълна подкрепа за Израел в неотдавнашна реч, произнесена на фона на продължаващото израелско-палестинско насилие.

„Ние от Ислямското съпротивително движение „Хамас“ отхвърляме и категорично осъждаме подстрекателските изявления на американския президент Джо Байдън, с които той призова за ескалация на варварската ционистка агресия и извършване на геноцид срещу нашия палестински народ в ивицата Газа и останалите окупирани територии“, заяви говорител на Хамас в изявление, предоставено на списание Newsweek.

В изявлението се твърди, че речта на Байдън във вторник „носи политически и правни манипулации и подчертава явното му пристрастие към най-отвратителната, расистка, омразна заселническа колониална окупация, позната в Близкия Изток, с което той покровителства и подстрекава продължаването на нейните кланета срещу беззащитни деца, жени и старци. Байдън и държавата САЩ, която представлява, подкрепят налагането на най-уродливите форми на колективно наказание на повече от два милиона палестинци в Газа, в явно нарушение на всички международни норми и пактове, към които държавата му твърди, че се придържа“.

„Ние считаме тези изявления за опит да се прикрият престъпността и тероризма на ционисткото правителство, които вече 80 години тровят кръвта на нашия народ“, се казва още в изявлението. „Тъй като в речта си американския президент изобщо не спомена за кланетата, извършени от ционистките сили срещу нашия народ хладнокръвно и пред очите на целия свят.“

Този отговор на „Хамас“ идва, след като Байдън осъди изненадващото нападение на палестинското патриотично движение, започнало в събота, като акт на „чисто зло“, обвинявайки го, че е „изклало“ и „избило“ невинни цивилни. Израелските власти съобщиха за смъртта на повече от 1200 израелци, докато палестинските здравни служители определиха броя на загиналите в Ивицата Газа на над 900 души – главно жертви на мощната бомбардировъчна кампания, извършвана в момента от израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) срещу управлявания от партия Хамас анклав Газа.

Байдън също така призова Конгреса на САЩ да увеличи финансирането за Израел и предложи пряка подкрепа за разрешаване на ситуациите с взетите от „Хамас“ 150 израелски и 20 американски заложници, сред които има и генерал.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *