ФСБ е предотвратила Терористична Атака на Украинските Спецслужби срещу Газопровода „Турски поток“

Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) заяви, че е попречила на украинските специални служби да извършат терористична атака, саботаж срещу газопровода „Турски поток“ („Южен поток“), предаде ТАСС.

„В резултат на комплекс от оперативно-издирвателни мерки Федералната служба за сигурност предотврати опит на украинските специални служби да извършат диверсия и терористичен акт на газопровода „Южен поток“, по който се доставят енергоносители за Турция и Европа“, съобщават от пресслужбата на ФСБ.

„Задържани са руски граждани, участвали в подготовката и осигуряването на средства за терористичния акт“, заявяват от Федералната следствена служба на Русия.

От ФСБ заявяват също така, че службата им е иззела „четири магнитни мини, 4 кг. пластични експлозиви, детонатори със закъснител, 593 000 рубли и комуникационно оборудване, съдържащо кореспонденция и комуникация с ръководителя на планирания саботаж от украинските специални служби, инструкции за сглобяване и инсталиране на взривно устройство, както и данни за превод на пари и координати на мястото на планирания взрив във Волгоградска област“, съобщава ТАСС.

Следственият отдел на ФСБ на Русия е образувал наказателно дело по няколко члена от Наказателния кодекс на Руската федерация:

„Подготовка за терористичен акт“;

„Организиране на терористична група и участие в нея“;

„Незаконно придобиване, прехвърляне, продажба, съхранение, препращане или пренасяне на експлозиви или взривни устройства“.

Припомняме, че газопроводът „Южен поток“ първоначално беше замислен да пренася руски газ през Черно море до България, но по-късно заради натиск от Вашингтон и Брюксел срещу България, проектът бе отменен и преобразуван в друг енергиен проект – „Турски поток“.

Припомняме, че и миналия месец руските власти предотвратиха терористична атака срещу газопровода „Турски поток“ на руска територия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *