Ужас! Стотици бебета в Украйна заразени със СПИН!

бебеСтотици бебета са заразени с вируса на СПИН в Източна Украйна, съобщиха от Световната здравна организация.

Там здравните служби работят трудно, не могат да изпълняват задълженията си,  при положение, че се намират под постоянен обстрел, се казва в доклада. 

„Безопасността на кръвните проби в момента и кръвната банка не може да бъде гарантирана, твърдят  от СЗО, и добавят, че кръвният център в Донецк е бил нападнат няколко пъти и замърсен.

Не може да се каже с положителност дали замърсяването е  направено нарочно, но обстрелът на болницата и то неведнъж, явно не е бил случаен. Украинските правителствени войски често стрелят по граждански обекти, даже бе уцелена с бомба и моргата.

Преди да започне военният конфликт, в Донецка област е имало регистрирани общо около 28 000 души, носители на ХИВ. Това били предимно млади хора, които контактували с моряци или чужденци, или ходили в САЩ с шестмесечни работни визи. Тъй като заразените жени са повече, явно работата им в Америка и била от най-древните занаяти, а наивните девойки не се сещали за предпазни средства или обслужвали клиенти, които не обичат любов с презерватив.

След изтичането на визата, девойките се прибирали у дома с пачка пари и СПИН като бонус. В момента СЗО е загрижена как ще се справи с проблема с бебетата, като липсват елементарни лекарства в болницата. Освен това в зоните на бойни действия липсват и презервативи и болестта се разпространява много бързо.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *