Ужас! След примирието украинската армия минирала Дебалцево

украйна войнициПримирието в Украйна е уж факт, но не съвсем.

При оттеглянато си киевските силови структури са поставили мини на много места в  Дебалцево и практически градът е опасан от минирани райони. Това съобщи шефът на самопровъзгласилата се Донецка народна република Александър Захарченко.

Той заяви, че буквално 90% от Дебалцево вече е оградено с мини и не е ясно къде се намират те, а практически за жителите е опасно да излизат, защото не знаят кога и къде ще се натъкнат на тях.

„Наистина става въпрос за фугаси и мини, поставени  в железопътното депо и сложени по целия  релсов път, има за управляеми и неуправляеми взривни устройства, при това те са навсякъде“, обясни Захарченко пред местна  информационна агенция.

Той твърди, че  на територията на Дебалцево има толкова много  тайни минирани участъци, колкото даже не е имало и по време на война.

„Даже  през Великата отечествена война немците  не са минирали толкова голяма  територия, при изтеглянето си и не са хвърлили толкова бойна техника, колкото са го сторили украинците“, каза ръководителят на ДНР.

В момента сапьорски бригади оглеждат всеки обект, а населението е предупредено да проявява изключително внимание. Не е чудно да бъдат дадени още невинни жертви.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *