Ужас! Втори път взривиха оръжейния цех в Иганово!

СопотВ Иганово гръмна склад със снаряди, в който не е имало производство, а се е съхранявала готова продукция.

Това е вторият взрив в цех на ВМЗ Сопот само за един месец. Кметът на Карлово изпратил два автобуса за евакуация на хората  от ромската махала, която е  най-близо до складовете.

Движението по подбалканския път София – Бургас е затворено в този участък.

Този път вече няма съмнение, че палежът е умишлен. Отново е избрано време, през което никой не е на работа и цехът е пуст. Наоколо нямало и пазачи. Готовата продукция била приготвена за износ и няма начин да се самовзриви, при това за втори път.

Война на оръжейната мафия – така определят деянието и политици и хора от Карлово.  Някой има сметка ВМЗ – Сопот да не работи и да не изнася боеприпаси. Кой е този някой при първото следствие за първия пожар така и не се установи. Но явно се действа много смело и много нагло. Сега вече е запалена и цялата готова продукция, а от службите пак свиват рамене и казват, че ще проведат следствие.

Действало се е от специалист, който знае къде и как да постави взривно устройство и кога да го активира, говорят местните. Те пък твърдят, че някой иска да предизвика паника у хората, да доведе завода до фалит и да го купи за жълти стотинки.

В момента взривовете продължават, хората са се струпали на площада и не знаят накъде да бягат, главният секретар на МВР пътува към мястото на произшествието.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *