Ужас! Американка роди бебе без нос!

бебеАмериканка роди странно бебе. Пеленачето си има всичко, но му липсва нос.

Преди да се роди малкият  Ели Томпсън, баща му се шегувал с приятели, че се надява синът му  да не наследи големия му е крив нос. Явно молбата му била чута, но съдбата съвсем неочаквано изпълнила желанието му.  Мигове  след появата на детето на бял свят, лекарите и акушерките се шокирали  и не знаели как да реагират  – бебето било без нос, съобщава Асошиейтед прес.

Майката Бранди Макглатъри разказа, че  незабавно усетила, че нещо не е наред с момченцето й. Ели обаче веднага започнал да диша през устата си и компенсирал първите мигове без въздух. Явно липсата на нос изобщо  не го притеснявала.  Малчуганът е роден с рядката аномалия –  пълна вродена ариния. В целия свят са известни  по-малко от 40 подобни случая, които са решени във времето по различен начин.

След раждането на 4 март, малкият Ели е преместен от болницата  в Детската и женска болница на университета на Южна Алабама. Там му е направена трахеотомия, на крехката петдневна възраст, за да може едновременно да се храни и да диша. Малчуганът станал любимец на медицинските сестри.

Носът на детето  ще може да бъде изграден от пластични хирурзи напълно чак след като премине пубертета и спре да расте. Дотогава майка му иска да му спести болката и  излишни естетически операции.

„Смятаме, че е идеален, такъв какъвто си е“, заявила тя. „До мига, в който сам не си поиска нос, няма изобщо да го пипаме. Засега се примиряваме с положението, каквото е и  приемаме всичко ден за ден“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *