Ужасно ЗЛО се НАДИГА в България! Борисов не го спира! Вижте шокиращите причини! Вижте ТУК!

Колкото по-дълго стои на върха на властта третият кабинет на Борисов, толкова повече се увеличават заплахите за българските граждани и за България.

За последните 8 години управление на ГЕРБ, икономиката съвсем изчезна и държавата е принудена да взема заем след заем, за да закрепи криво ляво, поне най-важните държавни дейности като здравеопазване и  образование.

Лошото е, че за тези дейности се плаща от държавния бюджет, но здравето на българите е под нулата, образованието е разрушено, а мафиотски кланове се бият на всяка крачка по черноморските курорти и в София.

Накъдето и да погледнеш, навсякъде се води необявена от никого, но затова пък много по-кървава и безпощадна война. Мафиоти се бият един срещу друг кой да води бащината дружина и най-вече кой да заграби повече от другия. Дебеловратите момчета не си поплюват и когато се наложи скачат и срещу полицията. Нищо не ги спира. Най-малко пък Валери Симеонов може да ги спре, въпреки геройските пози, които заема.

До каква степен кабинетът Борисов е безпомощен, можем да си представим от едно куриозно изказване на вътрешният министър Валентин Радев. Вчера той се ожали пред медиите, че джигитите го подминавали  по магистралите с такава огромна скорост, та министърът имал чувството, че е пътен знак. Виждате ли докъде е стигнала държавата ни. МВР министърът плаче на вестниците, вместо да се захване за работа и да изчисти бесните шофьори от пътища и магистрали.

Не знаем дали полицай № 1 е съобразил или не, че прави голям гаф и топи шефа си Борисов, задето не е взел досега необходимите мерки да спре касапницата по пътищата, но Валентин Радев заяви, че смъртта по шосетата се увеличава право пропорционално на увеличаването на шосейните пилоти. И от 2009 г. досега тенденцията е към непрестанно нарастване на катастрофите с убити и ранени.

Глобите за шофиране с превишена скорост се увеличават, но джигитите на пътя изобщо не стават по-малко. Точно обратното. Грамадни джипове „Чероки“ 4 х 4 и всякакви други разновидности, фучат с бясна скорост не само по магистралите, но и в центъра на самите градове. Те изпреварват, без да спазват никакви знаци и маркировка,  правят си „слаломи“ между колите, но няма кой да ги спре. Глобите пък изобщо не ги плашат, защото това са мамини момченца и момиченца, чиито тейковци са хора с големи финансови възможности.

Те препускат на мощните си коли със смъртоносна скорост, без да ги е грижа, че застрашават здравето и живота на десетки хиляди хора, които също се движат по улиците и пътищата. Много често застрашените и жертвите на тези пътни джигити са деца и възрастни хора, които с нищо не са виновни, че по нещастна случайност са се озовали точно пред гумите на смъртоносните возила.

Трагична и злощастна е всяка смърт на пътя. Но особено трагично е, когато загиват деца, за които животът едва е започнал. Те са жертви на властническото безхаберие. И още по-лошо – на лъжите на властниците.

Защото когато всеки политик тръгне да се кандидатира за някакъв властови пост, той вади голямата торба с неизпълними обещания. И щедро започва да омайва своите избиратели, разказвайки им за „светлото“ и „сияйно“ бъдеще, което ги очаква.

Ако знаеха хората, че това бъдеще, в много случаи е нищета и мизерия, ранна смърт от болести или недохранване…Или пък трагична и още по-ранна смърт под гумите на някое скъпарско возило, то избирателите никога нямаше да гласуват за тези политици, които години наред стоят във властта, но нищо не правят, за да решат наболелите проблеми на държавата и гражданите.

Но защо все пак се вихри така безпощадно войната по пътищата? Имаме контролни органи в лицето на КАТ и МВР. Имаме законова база, с която да бъдат наказвани нарушителите. Имаме адвокати, прокуратура и съд, които да установят кой е виновен и в каква степен. Но…по пътищата се валят трупове.

И това е така, защото както казва гениалният руски писател Фьодор Михайлович Достоевски –  „ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ИМА, но НАКАЗАНИЕ НЯМА“. А наказанието липсва по една единствена и твърде ясна причина. Вилнеещите по улиците джигити много трудно могат да бъдат наказани, защото са НЕДОСЕГАЕМИ. Защото те или техните мами и татковци имат много пари. Или много власт. Или и двете заедно.

А пари и власт в неограничени количества им дава не друг, а системата, в която живеем от 27 години. Капитализмът е коренът на злото. Понеже прави богатия всесилен като бог, а бедния превръща в роб. И докато съществува тази тиранско-деспотска система, нищо няма да бъде прекратено.

Нито войната по пътищата, нито издевателствата и явния геноцид над стотици милиони и милиарди хора по цялата земя. И като капак на всичко, на смяна на традиционния капитализъм идва глобалният  империализъм. Който се сили да потопи света в една още по-черна нощ на безумието. Безумието на религиозните сблъсъци. Безумието на войните. Безумието на ядрения апокалипсис.

Затова изводът се налага от само себе си. Днешната негодяйска система, която безмилостно експлоатира всеки човек, трябваше отдавна да изчезне. За да отстъпи място на общество, в което истинската ценност са хората, а не парите.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Верни съждения. ГЕРБ няма визия за икономически възход – как да създава работни места. Президентът Росен Плевнелиев в едно интервю на английски за „Ал-Джазира“ говори колко работни места са създали – направо е смешен той и цялата им шайка… Аутсорсинг – плащат ти по български, а работиш по европейскому… Голяма далавера за едни хора… Ами как да има работници за тия предприятил на чужденците – никой не иска да работи по 12 часа 7 дни в седмицата за 1.5 минимални заплати… Даже бонуси дават на редовно ходещите на работа…

  2. В Св. Писание пише, че коренът на всяко зло е сребролюбието. Аз бих добавил и духовната нищета.

    Еленко Ангелов пише в една своя книга, че убийците на пътя лесно могат да бъдат спрени – като не правят толкова мощни коли. Но така няма да има големи печалби за автопроизводителите, които по конските сили на двигателя надуват цената на железните каляски… Може на неопитните шофьори да се врътне някакво нещо в двигателя и да карат на половин мощност. Но лош пример дават от НСО и други служби като хвърчат като фурии по магистралите. Закъде бързат така, нима не е по-добре да дават добър пример и да стигат от София до Варна за цял ден вместо за 3-4 часа?

  3. Тия, които трябва да пазят реда, го нарушават! Няма глоби за нарушителите от КАТ и Полицията, защото шуробадженащина между КАТ и Полиция е пословична… Не се регистрират пътните нарушения на полицаите от КАТ, а полицаите не закачат катаджиите… ЦРУ и ФБР се следят едно друго в САЩ, а тук КАТ и Полиция ядат и пият на една софра – държавната трапеза, за сметка на потърпевшите – народа…

  4. КАТ и МВР не изчистват своите редици от мършата, а какво остава да тръгнат да търсят нарушители… Защо чакат жалби от потърпевши, а не следят те за реда? Защото не искат да вършат работата си – искат друг да им я върши! И само реват за заплати… Ами като не следите кой какви далавери върти под носа ви, ще стоите с ниските заплати и ще траете! Източват общинските бюджети по всевъзможни начини, а МВР си трае… Само за заплати реве периодично… Че много зор им дават от Брюксел да вардят границите… Ами от Брюксел да си намерят граничари, да им плащат, а не нашите полицаи, на които народът им плаща, да вардят на ЕС-то за*ника оголен… Защо в селата и градовете скокна престъпността? Защото престъпниците си разиграват коня свободно, няма кой да ги спре, поне с присъствието си да ги посплаши…

  5. Когато се приемат закони и убийците влязат в затвора, ще има ред. Но на ГЕРБ не им се иска да има ред, защото самите те са престъпници!

  6. Защо се валят трупове по пътищата? Защото процедурата по предотвратяването на катастрофите е неефикасна! Колко влезли в съда и признати за виновни убийци на пътя има? Сещам се за един избягал от наказание турчин, който използва мудността и наивността на системата ни, за да си плюе на петите. Или за онзи Хуриет, който духна към Германия, но май са хванали след толкова години? Или за собственика на онази фирма за автопревоз, който избяга от правосъдието? Мудна съдебна система, неефикасна, корумпирани адвокати, които биха извъртели нещата, ако им дадат достатъчно пари, без морал… Няма го въжето да ги стряска какви ги вършат, иначе ако имаше по една бесилка на площада и периодично бесеха по един измамник от „независимите“ скачени съдове, бързо щеше да настъпи обратът, за който така копнее др. Македонски. Ама трябваше да почнете, другарю, от Вашите редици едно време, че това време е отроче на Вашето време, което не победи капитализма, за да дойде комунизма, а се върна една крачка назад.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *