Удариха Борисов по най-скъпото! Лиляна Павлова в траур. Вижте кой ги размаза! Само тук:

Непрекъснатите хвалби на Борисов, че  подобрява инфраструктурата в България и всекидневната песен за любимите му магистрали бяха подло атакувани и сравнени със земята. И то от не по-малко любимия му Евроатлантически Запад. 

Това става ясно от направената  класация в годишния доклад  на Световния икономически форум за качеството на инфраструктурата в различните страни.

Специалистите са направили проучване за 2017 г. и в него България  е поставена на 93-то място в света по качество на пътищата. От  137 изследвани държави ние се класираме някъде в далечината, близко до третите страни.

Водят ни  Танзания, Алжир,  Мали, Черна Гора, и  Армения, а пътищата ни са с една и съща оценка с тези на  Виетнам и Уганда. Едни гърди назад от нас са пък  Лаос, Уругвай и Етиопия…

На първо място с  най-качествени пътища са Обединените арабски емирства.

Доста  пред нас са Гърция, класирана на 44-то място, и Турция – 30-а.

В света сме на 93-то място, а в ЕС на последно. Рием дъното, та се късаме.

Кошмарното състояние на пътищата у нас бе критикувано и от Еврокомисията миналата година, но новината бе скрита от целокупния народ.

Голяма битка пада срещу фалшивите новини, но срещу скритите – никаква. За да се информират, българите трябва да четат чужди сайтове и да си превеждат какво се случва у нас. Същото като едно време със „Свободна Европа“. Само че този път не е пропаганда, а замитане на негативните коментари под черджето.

Този доклад можете да го видите само в няколко български медии, срещу които пък се води жестока война.

Интересно как е реагирал Бащицата на цифрите? А партизанската внучка Лиляна Павлова?

За осем години Борисов не спря да се хвали какви пътища ни е направил, какви магистрали като картинки! Лично той и вярната му помощничка Павлова изсипаха няколко тона менчета с вода, обраха декари здравец и отрязаха километри лентички да отварят лотове, които се сгромолясваха зад гърба им и веднага ги затваряха за основен ремонт.

Милиарди европейски и български пари бяха погребани под тонове некачествен асфалт, който цъфна на дупки. Така наречените магистрали приличат на лунен пейзаж. Десетки специалисти се изказаха, че са ползвани материали трето качество, че настилката не е с необходимата дебелина, че се строи извън всякакви стандарти и че в асфалта просто потъват едни пари и се усвояват едни фондове…Половината от които потъват в нечии джобове. Ясно чии.

Съответните специалисти бяха омаскарявани, линчувани, бичувани, тормозени и накрая им спряха достъпа до всички медии, за да млъкнат.

Но дори да са лъгали, в което се съмняваме, защо се получава всичко това?

Може ли господин премиерът да застане пред някоя телевизия и да не пее пред народа  вечната си песен „Аз ви направих магистрали“, а да каже какви магистрали са пльоснати из България?

За катастрофите не са виновни само небрежните шофьори, а и дупките по пътя. Който не кара като костенурка и с повишена бдителност, отива я в мантинелата, я в канавката.

Каква е тази магистрала „Хемус“, която се затваря за движение заради три сантиметра сняг?

Каква е тази „Тракия“, която е най-здрава там, където я построиха през мрачния тоталитарен режим. Останалото е кръпка до кръпка, асфалт върху асфалта.

Как отвориха „Марица“ и веднага я затвориха за ремонт?

Изобщо какво правим на 93-то място в света по КАЧЕСТВО на пътищата, като не сме спрели да строим? Или да се хвалим, че строим?

Що за дебелоочие, господин премиер?

Отговорете на това, скочете, опровергайте доклада!

Прегърнете докладчика, разцелувайте го!

Защо мълчите, господин Борисов?

На съвестта ви тежат не само откраднати милиарди, но и човешки животи!

А ние живеем по-зле и от Етиопия и Танзания!

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

19 коментара

  1. Всичко, до което се докосне герб се опорочава. Всичко, което правят е фалщиво.

  2. ПРЕКРАСЕН МАТЕРИАЛ, УБИЙСТВЕНА СТАТИСТИКА, ВЪРХЪТ НА ВСИЧКО Е ЦИФРАТА-93?!?ТОВА Е СТАТИСТИКА ОТ ЛЮБИМИТЕ ПРИЯТЕЛИ И ПОБРАТИМИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, КОИТО СПРЯГАМЕ НА СТАВАНЕ И ДЯГАНЕ,СУТРИН И ВЕЧЕР-НЕПРЕКЪСНАТО. А ВЪОБЩЕ ТЕ ПЪТУВАТ ЛИ ПО ТЕЗИ“МАГИСТРАЛИ“?

  3. Ма Бойко и компания да не са луди да си хвърлят поръчките на вятъра? Да не е луд пожарникаря, че да угаси огъня напълно! Нека си гори! За всяко гасене, милионки на километър! Колко ли милиардки са изкопани от златните ни сокаци и са „запорирани“ в някоя островна банка. Пък и некав си роднина пожарникаря държал в чувал дълга на държавата от някви си 15 милиарда евро.

  4. ИЗВЪН ТЕМАТА ЗА ПЪТИЩАТА : Дълги години Бойко Борисов безметежно си „развяваше коня“.За първи път и то Президента Радев ,показа на Борисов къде му е мястото.Приказките от рода “ Аз съм прост и вие сте прости..“,непрекъснатите самохвалебствия, плюс болестта НАРЦИСИЗЪМ ВЕЧЕ НЕ ВЪРВЯТ.Неговият НЕ безплатен партиен апарат, е мобилизиран до край.Те чувстват,че вече неговите клоунски номера не минават. Има сериозен опонент и се чуди кой НОМЕР да пробута НА НАС БЪЛГАРИТЕ.“Ще дойде време, когато умните ще мълчат, глупаците ще говорят, а разсипниците ще забогатеят”
    Иво Андрич (9.10.1892 – 13.03. 1975) е безспорно един от най-значимите не само балкански, но и световни писатели.

    10 октомври 2017 г., 9:36

  5. Не е ли време ЕС да направи ревизия къде отиват парите й? Или вече има такава ревизия, но крият от нас?

  6. Ще опровергае ли Борисов доклада? Пука му.Откраднатото вече е навън в чужди банки ,палатите тук и навън ,стигане няма.Бедният народ да го духа.

  7. Този път ще го издуха. Сабсвената му алчност ще го закопае при асфалта!

  8. Като са лоши пътищата на Бойко,да не би някой да е направил по-добри?

  9. АБЕ ДА НЕМА НЕЩО ГРЕШКА ДА САОБЪРНАЛИ ЦИФРИТЕ ВМЕСТО 39 ДА СА СЛОЖИЛИ 93 БАЩИЦАТА СТРОИ НА ДУМИ ВЕРВАИТЕ МУ

  10. Ей, цървули! А Вие какво сте направили???? Хайде всеки,който плюе срещу Борисов сега да напише – аз направих това за България….

  11. Живея в чужбина и всички се чудят защо съм толкова недоверчива българка,,,Ами да след толкова години лъжа в България как да започнеш да вярваш отново,,,,Където и да отида да живея недоверието ще го нося в себе си,,,

  12. Пълни глупости. Бил съм в Армения и Танзания, пътищата им са ужасни и са много по-зле от нашите.

  13. Бойко ще оправи държавата, с малко помощ, разбира се, а вашите спам атаки и дебелите ви синчета са на първо четене, ако не спрете да дърпате Дявола за опашката!

  14. А бре ГОВЕДА такива събуде се вие неразбрахте ли че ВСИЧКО
    се прави кубик (норма)
    ДНЕС се реже лента (яко пиене
    до насиране) УТРЕ се затваря???????

  15. А бре ГОВЕДА такива събуде се вие неразбрахте ли че ВСИЧКО
    се прави кубик (норма)
    ДНЕС се реже лента (яко пиене
    до насиране) УТРЕ се затваря???????

  16. Не разбрахте ли ,че магистрали се правят не за нас,а за ЕС нали сме кръстопът затова ни дават пари да си пътуват спокойно от граница до граница ,а вградовете и селата си трошим краката не само колите и плащаме здраво за чужди сметки.

  17. Абе който е казал, че народа е сляп, не е сбъркал. Май и онзи комунист е прав, дето нарече народа дебили.
    Ами някой може ли да каже колко хиляди километра пътища има у нас и колко милярда и колко време ще трябват да се ремонтират? А някой ще каже ли колко километра пътища направиха разни бесепари, седесари, педесари и тем подобни ,когато бяха на власт?
    Ами то е ясно- 30 години само кръпки, затова са такива пътищата и не могат да се оправят с магическа пръчка.
    А такива сайтчета , като този, само бълват простотии..

  18. Живея в момента в държава от ЕС и тук пътищата не са много хубави .Стига с тия глупости в другите страни това в другите страни онова всичко е пропаганда .Колкото и да се отрича колко магистрали имахме и какви бяха преди.Важи за нас българите,, чуждата кокошка е патка.“

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *