Турция с опасен план за България: Прилага политическо инженерство у нас! Вижте какви тайни разкри Георги Първанов!

Първанов КарбовскиИма не само сериозни опити, но и сериозни доказателства, че Турция прилага така нареченото политическо инженерство у нас, заяви президентът Първанов.

Непрекъснато се създават формации, които прокарват протурска политика и протурски интереси в България. 

Турция постоянно се меси във вътрешните работи на България, като упражнява натиск върху хора, които са на високи политически постове. Какво им се обещава, не мога да кажа, но те стават пионки и марионетки в ръцете на Анкара, категоричен е президентът

Това се случва и в момента, като в политическото ни пространство има сериозен натиск от страна на съседите да се направи още една  формация у нас, която в никакъв случай няма да служи на българските интереси. Много съм скептичен за една нова партия, чиято история започва от човек, изтичал за указания в турското посолство и внезапно получил „просветление“ да прави политическа организация, която ще конкурира ДПС. Няма как да го приема като спонтанен избор, а по-скоро като политическо инженерство и все по-ясните опити на Турция да се меси в политиката на България!

По същия начин се натиска и лоста на вероизповеданията. Непрекъснато се отварят ислямски училища, проповядва се радикален ислям в някои джамии. Това е доста опасно, но като че ли никой не го разбира.

Твърдо против съм да направим парламентарна комисия за намесата на Турция и Русия в политическия ни живот. Това единствено ще ни скара с двете държави.

Освен това съм сигурен, че у нас руското влияние не е брутално, не заплашва никого, доколкото изобщо го има. Това може да се провери в анексите към всички големи договори, чел съм ги и мога да го твърдя с чиста съвест.

Колкото до турската намеса в политиката ни, ние трябва да намерим други механизми да спрем това, а не да го нищим в парламентарна комисия и да сочим с пръст.  Освен това тази комисия реално нищо не може да направи. Само да увеличи напрежението.

Да, опити на Турция да се меси в политиката ни има. Но ние сме хората, които могат да ги спрат със законови мерки, а не с комисии, смята Първанов.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Всички политици констатират турската опасност, но никой нищо не прави. Кел файда, че Първанов го е казал? Нека каже как ще се противопоставим на това!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *