Тръмп предупреди германците, че без руския газ ще „загубят страната си“

Заради спирането на доставките на руски газ германците ще „останат без държава“, каза бившият президент на САЩ Доналд Тръмп днес в тв. интервю. Той добави, че е предупреждавал Ангела Меркел за този катаклизъм още докато тя беше канцлер.

„Беше малко след президентските избори, когато Демократите ми отнеха победата с измама. По време на частна кореспонденция с Меркел в туитър й изпратих иконка с бял флаг. „Но Доналд, Доналд, защо ми изпрати това знаме?“, попита ме озадачена тя. Отговорих й: „Получавате 72% от енергията си от Русия. За това ви е това бяло знаме – ще трябва да се предадете. Когато й го написах, имах предвид, че това ще се случи през следващите десетилетия. Кой, по дяволите, си е мислил, че това ще се случи толкова бързо“, каза Тръмп, цитиран от Newsmax.

Той добави, че тогава в отговор Ангела Меркел му се е изсмяла, но „днес германците вече не се смеят“. „Днес Германия се връща към 18 век и масовото използване на въглища. Но истината е, че те нямат избор. Те не само че повече няма да имат икономика, те скоро няма да имат и държава“, каза Тръмп.

Тръмп смята, че Демократическата партия на САЩ разпространява дезинформация, включително по въпроси, свързани с Русия. Бившият американски президент добави, че за краткото време, откакто администрацията на демократите е на власт, САЩ са се превърнали от енергийно независима държава в „енергиен просяк“, съобщава ТАСС , цитирайки Newsmax.

Освобождаването на американските стратегически петролни резерви от президента Джо Байдън има за цел само да удържи за кратко рецесията в американската икономика, както и позицията на демократите преди междинните избори през ноември, след което цените на бензина ще се удвоят, а може и да се утроят, каза Тръмп. Той подчерта, че предназначението на американските стратегически запаси от петрол е да бъдат използвани „само в случай на война, а не за намаляване на цените преди избори“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *