ТОП РАЗКРИТИЕ: Ето как Бойко Борисов и СИК Прилапаха ЧЕЗ! Шокиращите Доказателства Виж Тук:

„Как Теменужка Петкова може да заповяда на чешката държава да продаде своите активи от енергийния гигант ЧЕЗ на нейна приятелка“. Този въпрос зададе не кой да е, а депутат от ГЕРБ в свое тв. интервю тази сутрин.

Народният представител от ГЕРБ Тома Биков изпусна неволно тази своя реплика, за която впоследствие горчиво е съжалил. Но така или иначе този въпрос си го задават всички, след като премиерът Бойко Борисов обяви, че сделката за ЧЕЗ била сключена в Чехия. По техните закони.

Сделката e между частни фирми и там държавата не може да се меси, разпалено обясни Бойко Борисов преди часове. Остава обаче да се изясни коя е истинската „частна фирма“ от българска страна. Защото е абсурдно да повярваме, че пазарджишката бутафорка „Интерком- Груп“ на Гинка Върбакова с 90 000 лева активи, е в състояние да сключи толкова мащабна сделка. Въпреки приятелството на собственичката й с министър Теменужка Петкова. 20-годишно приятелство, което потвърди и самата министърка, след като подаде оставка заради набиращия скорост скандал.

Очевидно е, че и Гинка, и Теменужка са просто „бушони“ в крупната далавера. Бойко Борисов се похвали, че лично накарал Теменужка да сдаде поста. И най-театрално се изпъчи, че разпоредил незабавна проверка от НАП и ДАНС на фирмата на Върбакова. Но при положение, че Борисов се явява началник на шефовете на НАП и ДАНС, има ли съмнения какви ще са резултатите от това разследване?

Едва ли някой вярва, че Теменужка Петкова и Гинка Върбакова, без знанието на държавата, са сключили мега- сделка за обект от национално значение, какъвто се явява най- голямата електропреносна мрежа в България. Както сега се опитват да ни убедят и министърката в оставка, и Премиерът.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че ще поиска информация от чешка страна дали Бойко Борисов, в качеството си на министър- председател, е поел някакви ангажименти по сделката. Тя заяви, че сумата за сключването й била осигурена от българска банка. Което няма как да се случи без държавни гаранции, тъй като фирмата на Върбакова има активи за едва 90 000 лева. А сделката е на стойност от над 300 млн. евро.

Теменужка Петкова е просто „бушон“

Да не говорим, че семейство Върбакови са с притеснително неблагонадеждно финансово досие. Загубили са няколко имота заради невъзможност да им изплащат ипотеките. И отделно дължат крупни суми на друга банка, както и на НАП… поради което още няколко техни имота са под запор.

И кой ще им отпусне кредит от 300 млн. евро, за да купят бизнеса на ЧЕЗ в България, който през последните години беше в много добро състояние, въпреки постоянните скандали около енергийната компания? Няма как да се случи, освен ако не са дадени гаранции от най- високо – от самата държава България. 

Има и друг интересен факт, който днес разкри сайтът „Биволъ“: В продължение на няколко години, в управата на ЧЕЗ- България фигурира името на Димитър Стефанов, известен като Митко Каратиста. Знакова фигура от структурите на СИК, свързван с боса от същата криминална структура Румен Николов- Пашата (пръв приятел и съдружник на Бойко Борисов-б.р.). Както вече ние от Скандално.нет писахме, съпругът на Гинка – Славчо Върбаков, е въртял през годините различни бизнеси в съдружие със знакови имена от СИК.

Потвърждение за дейността му дойде и от бившата шефка на „Визаж“ Жени Калканджиева. Тя призна, че преди години фирма на Славчо Върбаков й била предложена за партньор в организирането на конкурса „Мис България“. А както знаем, „Визаж“ беше една от многото бизнес-перачници на братята Маргини – знакови фигури от СИК.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова премиерът Борисов да даде обяснение за скандалната сделка в парламента. Но той отлеля за поредната си визита зад граница няколко часа по- късно. Борисов обвини шефката на БСП, че му завиждала за активната външно- политическа дейност и затова раздухвала скандала с ЧЕЗ. Новата пиар стратегия за политическата кариера на Борисов е да стои настрана от вътрешните скандали в държавата, а по медиите да се показва само в присъствието на западноевропейски лидери.

Съмнява ли се още някой, че България е западна колония, управлявана от назначена колониална администрация в лицето на мафиотската шайка ГЕРБ?! Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

2 коментара

  1. АКО ТАЗИ СДЕЛКА СТАНЕ РЕАЛНОСТ,ОЗНАЧАВА,ЧЕ ДЪРЖАВАТА Я НЯМА ВЕЧЕ.ИМА ТЕРИТОРИЯ УПРАВЛЯВАНА ОТ ЗАПАДНИ НАМЕСТНИЦИ,КОЙТО СЕ РАЗПОРЕЖДАТ С СЪДБИТЕ НА РОБИТЕ.РОБИТЕ СМЕ НИЕ.НАРОДА.ГЕРБ НЕ МИСЛЯТ ЗА НАРОДА.ТЕ МИСЛЯТ КАК ДА УГОДЯТ НА УПРАВИТЕЛИТЕ НА ТЕРИТОРИЯТА И НА ТЕХНИТЕ КОРУМПИРАНИ БЮРОКРАТИ.НО НАРОДА ИМА ДЪЛГ КЪМ ДЪРЖАВАТА ,НЕ КЪМ ТЕРИТОРИЯТА.ТАКА ЧЕ ГЕЙБЕРАСИТЕ НИ ПРЕВЪРНАХА В НАРОД БЕЗ ДЪРЖАВА.СЕГА СМЕ РОБИ ОТ ТЕРИТОРИЯТА БУЛГАРИСТАН.ВЕЧЕ УДАРИХМЕ ДЪНОТО.СЕГА ГЕРБ НИ ЗАКОПАВАТ В ТИНЯТА.ЖАЛКО ЗА ДЕЦАТА НА ТЕРИТОРИЯТА.

  2. От цялата тази история Върбекова-ЧЕС-Теменужка така и не разбрах кои са били тези „ГАДОВЕ“ на които се закани нашия любим вожд и учител?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *