Топ адвокати: АРЕСТЪТ на кметицата на „Младост“ е НАПЪЛНО НЕЗАКОНЕН! Скандални Факти:

Топ юристите Людмил Рангелов и Иво Найденов коментираха зрелищния арест на кметицата на кв. „Младост“ Десислава Иванчева. Вчера заедно с нея бяха задържани заместничката й Биляна Петрова, както и посредника на предаването на подкупа – бившия кмет на „Младост“ от ГЕРБ Петко Дюлгеров.

Задържаните лица не е трябвало да стоят толкова часове на публично място. Това е рекордно дълъг престой. Skandalno.net припомня, че Иванчева стоя с белезници на ръцете на улицата в продължение на цели 5 часа. Не е известно и кое е наложило такава крупна сума банкноти да се брои на открито, буквално на пътното платно, където бе задържана кметицата, коментира адвокат Рангелов.

Защо точно на това място са били задържани Иванчева и Петрова? Можело е полициятада ги задържи по- рано. Очевидно е, че мястото на ареста – градинката на „Кристал“, е било избрано така, че да е широко и журналистите да могат направят хубави кадри, допълни адвокат Найденов. Той също недоумява защо парите е трябвало да се броят навън – насред улицата.

Задължително е кашонът с парите за подкупа (70 000 евро) да се запечата, а след това банкнотите да се преброят, което по закон трябва да се случи в присъствието на адвокатите на задържаните лица.

И като отворихме дума за адвокати, часове наред никое от задържаните лица, не е имало защита. А такава им се полага от момента на задържането – по Конституция, категорични са Рангелов и Найденов. И то не просто адвокат, който да присъства за формалностите, а такъв, който ще поеме защитата им и по- нататък.

Броенето на парите от подкупа

Не е имало никаква нужда да се слагат белезници нито на Десислава Иванчева, нито на останалите задържани. Това е много крайна мярка и се прилага само ако задържаното лице окаже съпротива. А такава в конкретния случай не е имало, коментираха още маститите адвокати. И продължиха с нападките към полицията: От прокуратурата се оправдаха по най-лъишкия начин- сложили белезници на кметицата на „Младост“, за да не изтрие от пръстите си веществото, с което били маркирани банкнотите за подкупа.

„Това е несериозно. Това вещество се премахва изключително трудно – не може да стане нито с търкане, нито с пипане. Специалистите го знаят много добре“, категорични са адвокатите Рангелов и Найденов.

Преди два дни, кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева, беше задържана в центъра на София с подкуп в размер на 70 000 евро. Белязаните банкноти били поставени в кашон, който Иванчева и заместничката й Биляна Петрова получили от посредника – бившия кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров. Кметицата и заместничката й занесли кашона с парите в служебния автомобил и… в този момент били задържани.

Адвокат Людмил Рангелов

Разследването срещу Десислава Иванчева тече от декември м.г., разкриха от прокуратурата. Има и СРС- та по случая.

Арестуваният като посредник за предаването на подкупа – Петко Дюлгеров, беше кмет на „Младост“ от 2007 до 2011, избран от ГЕРБ. После обаче беше отстранен от длъжност заради корупция.

Дали кметицата на „Младост“ е виновна или не, тепърва ще стане ясно. Факт е обаче, че прокуратурата и службите се активизират да вършат работа само в случаи, когато НЕ са замесени кадри на управляващата партия ГЕРБ. Защото корупцията глозга и е прояла абсолютно всички районни кметства на столицата, но досега не бяхме видели нито един арестуван кмет – навярно, защото всички са от ГЕРБ. Без арестуваната вчера кметица на район „Младост“.

Да си спомним за крадливия кмет на град Септември – Марин Рачев от ГЕРБ, който беше арестуван преди няколко месеца. Тогава нямаше подобно показно, както с Десислава Иванчева. Нито опити да бъде унижаван. И никой не го държа 5 часа на улицата без адвокат. Явно дори някой провинил се герб-ер случайно да бъде спипан, унизителните сцени му се спестяват –  да не срами крадливата си партия. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. НЕ СЕ ЛИ СЕЩАТЕ,ЧЕ ТАЗИ КОЯТО ИМ СЛОЖИ БЕЛЕЗНИЦИ ИМ Е ДОКОСВАЛА РЪЦЕТЕ ДОКАТО ГО ПРАВИ.НЕ Е ЛИ ВЪЗМОЖНО ПРИ ИЗВИВАНЕТО НА РЪЦЕТЕ ДА ГИ ИЗЦАПА С МАСТИЛОТО,КОЕТО Е БИЛО НАНЕСЕНО ОБИЛНО ПО НЕЙНИТЕ РЪЦЕ ПРЕДИ ТОВА.А ПО НОСА СЕ Е ПОЛУЧИЛО СЛУЧАЙНО ДОКАТО И ЗАПУШВАШЕ УСТАТА.ПОЛИЦАИТЕ СА ИЗФАБРИКУВАЛИ ДОКАЗАТЕЛСТВАТА.ТАКАВА ПОЛИЦИЯ НЕ НИ ТРЯБВА.ПО ДОБРЕ ДА ГИ НЯМА.И КАТО СЕ ЗАМИСЛЯ,ЧЕ НИЕ ГИ ХРАНИМ ОТ ДАНЪЦИТЕ СИ,МИ СЕ ПОВДИГА.ОТ ТАКИВА ОТРЕПКИ СЕ СРАМУВАМ,ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН.А ПРЕДИ СЕ ГОРДЕЕХ С ПРОИЗХОДА СИ.МОЯТА Е СВЪРШИЛА.АЗ СЪМ ОТ ОНОВА ПОКОЛЕНИЕ КОЕТО ИЗРАСНА ПРЕЗ ПРЕХОДА И БЕШЕ ОСТАВЕНО НА ПРОИЗВОЛА.НЕ МЕ Е СТРАХ,ГОТОВ СЪМ ДА СЕ СРЕЩНА СЪС СЪЗДАТЕЛЯ,НО ЕДНА МИСЪЛ НЕ МИ ДАВА МИРА -КАК ДА ОСТАВЯ ДЕТЕТО СИ СРЕД ТЕЗИ АНТИМОРАЛНИ И НЕЧОВЕЧНИ ИЗРОДИ.КАКВО БЪДЕЩЕ ЩЕ ИМА В ТАЗИ МАФИОТСКА ДЪРЖАВА ОВЛАДЯНА ОТ ШАЙКАТА.АКО И ТОЙ Е НЕПОКОРЕН КАТО МЕН И НЕ ИСКА ДА РОБУВА НА ПРЕСТЪПНИ ИЗРОДИ ПОЛИТИЦИ,НЕ ЗНАМ КАКВО БЪДЕЩЕ ГО ОЧАКВА.МОЖЕ БИ ТРЯБВА ДА ГО ИЗКАРАМ ОТ СТРАНАТА НА СИГУРНО МЯСТО.НЕ ВИЖДАМ НАДЕЖДА ЗА ТАТКОВИНАТА.ДНЕС Е КМЕТА НА МЛАДОСТ,А УТРЕ МОЖЕ ДА Е ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС.

  2. Добре измислено но нескопосано направен цирк
    за овце ,за съжаление много хора се хванаха на този цирк,сама по себе си акцията достатъчно категорично показва че всичко е абсолютна инсценировка , след като елементарни правила не са спазени ,от момента на задържането ,което би трябвало да стане в момента на вземането на подкупа до натривките в отсъствието на адвокат,за мен това е напълно достатъчно и красноречиво накисване. Сега ще се води дело вероятно с години поради една или друга причина докато всичко отново потъне в небитието както всичко останало . А през това време назначения заместник ще си свърши работата която циркаджийте ще му възложат което беше и целта на занятието, да го духат пак бедните и безимотните .
    Не разбрахте ли че докато не продадат и последното късче земя не ви откраднат и последния лев ще е все така.
    Ставай и се махай това ви казват всеки ден по един или друг начин,вие не ни трябвате,за каквото сте ни да ми стачкувате да ни к
    сваляте от властта да ни занимавате с глупости, макар че непрекъснато лаят какви титанични усилия полагат видиш ли ,за да спрат миграцията особенно на младите хора , и то абсолютно за ваша сметка

  3. Явно това е място за обединената Синьо ЧЕРВЕНА МЪГЛА.ВЗЕЛА ЛИ Е МАНГИЗИ ВЗЕЛА АЙДЕ В СЛИВЕНСКИЯ.НО ЯВНО Е ПОДКРЕПЕНА ОТ КРАДЦИТЕ НА ПРЕХОДА БСП-СДС( със всочките му конфигурации.)

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *