Тиери Мейсън: Какво иска Западът от Русия и защо така яростно я напада!

САЩ нямат други цели освен да унищожат руската цивилизация, да разбият и подчинят петролните арабски държави в Близкия Изток… и накрая, но всъщност на първо място – да изравнят със земята възходящата китайска икономика, която е на път да ги маргинализира и изравни със земята. И тези подли и крайно егоистични геополитически цели на Вашингтон нямат нищо общо със защитата на американския народ. Няма друго обяснение защо Съединените щати всяка година хвърлят астрономически суми за оръжия без да се съобразяват, че до 10-20 години това може да ги фалира.

Северозападна Украйна гравитира към западната цивилизация и е върл привърженик на европейските ценности, а Юго-Източната половина от страната е част от руския свят, говори единствено и само руски език, а населението й се счита етнически по-близо до руснаците, отколкото до западните украинци. Вашингтон използва тази нехомогенност на населението там, за да оказва натиск върху Москва. Вече няколко седмици западните барабани не стихват, призовавайки към голяма война. Нито един от съюзниците в НАТО обаче няма желание нито да умре за Украйна, нито да се жертва за превземането на Русия.

Враговете на англосаксонците:

1. Англосаксонците винаги са смятали руснаците за свои врагове. Западната цивилизация винаги е презирала славяните. Още от времето на Ото Велики (Х век), Западът счита славяните за роби. Това личи и от названието, което са им дали западните летописци (slave на английски означава и славянин, и роб). През ХХ век т. нар. „Солидарен Запад“, предвождан от САЩ се бореше срещу СССР, уж по причина, че бил комунистическа страна. А сега? Изобщо не е ясно защо днес Западът така се агресира срещу Русия.

2. Вторият враг, който САЩ и западните му пудели си създадоха те създадоха и подхванаха една безкрайна война са народите от Близкия изток, където САЩ вече десетилетия наред систематично и методично унищожава държавните структури на арабските страни, независимо дали ги нарича съюзници или противници. Целта на Вашингтон е да върнат тези народи в „каменната ера“ и да заграбят петролните им и газови ресурси. Стратегията е на Ръмсфелд и Цебровски, а вие забравете за измамния пропаганден балон как САЩ се къпели в шистов нефт и вече нямали нужда от природния. Истината е точно обратната.

3. Третият голям враг на Запада е Китай, чийто икономически бум през последните 30 години се превърна в смъртоносна заплаха за световното господство на Запада. Господство, което същият вече 4 века отстоява с огън, меч и изтреблението на населението на цели континенти. Такава амбициозна геополитическа задача – да унищожиш и подчиниш руската мечка, петролните шейхове и китайския дракон се решава едиствено с Голяма война. А цялата американска стратегия за унищожението на Китай я сравнявам с „капана на Тукидид“ – войната, която Спарта обявява на Атина, страхувайки се от икономическия й и културан възход.

4. Други врагове на САЩ и Запада са Иран и Северна Корея. Но те са далеч по-незначителни от гореспоменатите три.

САЩ споменават враговете си при всеки удобен случай, включително във Временната стратегия за национална сигурност на Джо Байдън и в наскоро публикуваната годишна оценка на риска – документ на Американската разузнавателна агенция.

Воденето на война на три фронта обаче е изключително трудна задача. Затова Пентагонът ще подреди приоритетно враговете си в доклада, който ще представи през юни. Разбирайте, че тази държава, чието име е на първо място в този доклад – ще е и първата, нападната от САЩ и съюзници. Комисията, на която е поверено да изготви доклада, се пази в тайна и не е ясен нейният състав. Но без да чака изводите и решенията ѝ, администрацията на Байдън атакува Русия. Значи – всичко е ясно.

Независимо дали са суверенни държави (каквито почти останаха много малко) или напълно подчинени на „Американската империя“ – всички страни по света трябва да се правят, че не забелязват очевидното: От 2008 г. насам САЩ нямат други цели освен да унищожат руската цивилизация, да разбият и подчинят петролните арабски държави в Близкия Изток… и накрая, но всъщност на първо място – да изравнят със земята възходящата китайска икономика, която е на път да ги маргинализира и изравни със земята. И тези подли и крайно егоистични геополитически цели на Вашингтон нямат нищо общо със защитата на американския народ. Няма друго обяснение защо Съединените щати всяка година хвърлят астрономически суми за оръжия без да се съобразяват, че до 10-20 години това може да ги фалира. . Според Международния институт за стратегически изследвания, базиран в Лондон, американският военен бюджет е по-голям от сумарния бюджет на петнадесетте най-въоръжени страни в света. Вашингтон не може да си позволи подобни харчове още дълго.

Причините за конфронтацията с Русия:

САЩ са загрижени от възстановяването на Русия. Преживявайки рязък спад в раждаемостта и в демографския показател „продължителност на човешкия живот“ между 1989 и 1994 г. през последните 20 години Русия се възстанови и дори надмина нивата от съветския период. И вече продължителността на човешкия живот в Русия е почти същиата като тази в Европа. Икономиката на Русия се диверсифицира и расте със завидни темпове, в селското стопанство буквално се случиха чудеса, а отделно страната вече не е така зависима от износа на петрол, газ и други природни изкопаеми. Армията се обновява и придоби значителен опит в Сирия, а военно-промишленият комплекс отбелязва бурно развитие.

Изграждането на газопровода „Северен поток 2“ може да освободи Европа от зависимостта й от американския газ. А обединението на Крим с Русия и още повече с Донбас не позволява на Украйна да стане част от Американската империя (Населението на Крим, Донбас и цялата юго-източна половина на Украйна е чуждо на западната цивилизация). И накрая, военната намеса и трайното настаняване на Русия в Сирия възпрепятства реализацията на проекта на САЩ за политическо унищожаване на народите от Близкоизточния регион.

„Западът иска да убие кротката Мечка, и за да успи световното обществено мнение, лъже, че е бясна стръвница“

Началото на откритата конфронтация с Русия беше поставено от президента Джо Байдън, който нарече руския президент „убиец“. Никога двама президента не са си разменяли подобни обиди – дори в ерата на Студената война. Путин отговори учтиво на обвинението и му предложи да обсъдят този въпрос в пряк публичен дебат, което му беше отказано.

САЩ не искат да виждат отвъд носа си. Те никога не са се считали отговорни за своите действия. Днес им е изгодно да твърдят, че „злите“ руснаци са струпали над 100 хил. войници по границите си с Украйна и са готови да нахлуят, точно както СССР нахлу в Унгария и Чехословакия. Но това беше по времето на СССР, а не Русия и се случи при съвсем различна политическа ситуация. Не Путин нахлу в Чехия и Унгария, а Брежнев. Само да уточним, че Леонид Брежнев не беше руснак, а украинец.

А руснаците не страдат от слаба памет. Те прекрасно помнят, че американските варвари след 11 септември 2001 г. извадиха света от равновесие, че веднага след това президентът Буш обяви оттеглянето си от Договора с Русия за ПРО, че САЩ включиха в НАТО всички бивши държави от Варшавския договор и някои бивши републики на СССР в нарушение на обещанието им, дадено по време на разпадането на СССР. Тази политика бе обявена в Декларацията от Букурещ през 2008 г.

Особеността на Украйна е известна на всички: населението в западната й половина предпочита западните ценности, а в източната – руските. В продължение на 15 години страната политически беше замразена до такава степен, че Вашингтон успя да организира псевдореволюция и да доведе своите протежета на власт, в случая – неонацистите. Москва реагира бързо, Крим обяви независимостта си и се присъедини към Русия, но тя се въздържа да присъедини и Донбас. На всички жители на ДНР и ЛНР Русия започна да издава руски паспорти, което прави Донбас защитен от западна и Украинска инвазия.

Администрацията на Байдън:

Президентът Байдън е известен с това, че като сенатор прокарва законопроекти в интерес на Пентагона. След като става президент, той се обгради с неоконсерватори. Нека не навлизаме в подробности: неоконсерваторите са троцкисти, от чиито услуги се възползва републиканският президент Роналд Рейгън. Оттогава те винаги са били на власт, с изключение на периода при управлението на Доналд Тръмп, по време на който неоконсерваторите минаха на страната на Демократическата партия.

По време на цветната революция в Украйна, или прословутия Майдан (2013-14 г.) Джо Байдън, тогава вицепрезидент на САЩ, застана на страната на украинските неонацисти, които са членове на натовската мрежа „stay-behind” (нелегална група за организиране на съпротивителни движения – бел.пр.). Байдън ръководи операцията на Майдана чрез помощник държавния секретар Виктория Нюланд, чийто съпруг Робърт Каган е един от основателите на фонда «Проект за нов американски век (Project for a New American Century). За организиране и ръководене на Майдана Нюланд разчиташе на Джефри Паят, тогава посланик на САЩ в Украйна, а сега посланик в Гърция.

Веднага щом го избраха за президент, Байдън решава да направи Виктория Нюланд помощник на новия държавен секретар. Що се отнася до новия държавен секретар Антъни Блинкен – той е едновременно съдия и ищец, тъй като по майка е украинец. Въпреки че е отгледан в Париж от втория съпруг на майка си, адвокат Самуел Писар (съветник на президента Кенеди), Блинкен споделя идеите на неоконсерваторите.

Подготовка на Войната с Русия

В средата на март 2021 г. САЩ, заедно със своите партньори от НАТО, организираха учението „Defender-Europe 21”* (начална фаза-предислоциране на военни контингенти в изходни райони – бел.пр. ) и ще продължи до юни. Говорим за възобновяване на мащабните учения „Defender-Europe 20”, които бяха прекратени поради епидемията Covid-19. Това са гигантски прехвърляния на хора и техника с цел подготовка за сблъсък с Русия. А в Гърция, в присъствието на посланик Джефри Паят, по време на учението ще бъде отработвано планиране и нанасяне на ядрени удари.

На 25 март украинският президент Володимир Зеленски представи новата стратегия за национална сигурност на Украйна, точно три седмици, след като президентът Джо Байдън публикува стратегията на САЩ.

В отговор на действията на НАТО, Русия стартира учения по западната си граница, включително и по границата с Украйна. Тя изпрати допълнителни сили в Крим и Приднестровието.

На 1 април министърът на отбраната на САЩ в телефонен разговор с украинския си колега повдигна въпроса за евентуално увеличаване на напрежението с Русия. След това президентът Володимир Зеленски излезе с изявление, в което увери, че наблюдава руските маневри, които най-вероятно са провокативни.

На 2 април Обединеното кралство, заедно с Украйна, организираха среща на министрите на отбраната и на външните работи под ръководството на британския министър Бен Уолъс, който участва активно в конфликта в Нагорни Карабах.

Същият ден президентът Джо Байдън увери по телефона украинския си колега, че ще го подкрепи в борбата му с Русия. Съгласно Atlantic Council Байдън обявява решението си да предостави на Украйна 100 бойни самолета (F-15, F-16 и E-2C), които в момента са базирани в американската база Дейвис-Монтен.

На 5 април украинския президент Зеленски посещава Катар. Официално там се обсъжда развитието на търговските отношения между двете страни. Но… Катар е основният доставчик на оръжия за джихадистите и, според нашата информация, Зеленски е повдигнал въпросът за финансиране на тези бойци и пращането им в Украйна. В делегацията е и генералният директор на концерна „Укроборонпром“ Юрий Гусев. За същия вече се доказа, че по поръчка на Катар, е доставял украинско оръжие на ИДИЛ.

На 6 април Литва, която в средните векове заедно с Полша е владяла Украйна, се осведомява и проявява загриженост за военната ситуация в Украйна.

На 7 април 2021 г. президентът Зеленски се среща с председателя на Военния комитет на НАТО.

На 6 и 7 април британският генерал сър Стюарт Пийч, по време на посещение в Украйна, обсъди въпроси, свързани с  условията и реформите, необходими за влизането на Украйна в НАТО.

На 9 април, съгласно конвенцията от Монтрьо, Пентагонът информира Турция за преминаването на американски военни кораби през Босфора и Дарданелите в Черно море.

На 10 април 2021 г. в Истанбул, след преговори с катарския шейх Тамин относно снабдяването с оръжия, турският президент Реджеп Тайип Ердоган прие украинския си колега Володимир Зеленски за консултация между двете страни. Но тъй като преговорите с Катар са завършили с неуспех, НАТО е възложило поръчката си на Турция, която тутакси започна да набира джихадисти в Сирия и Ирак, за да ги изпрати като бойци срещу руското население в украинския Донбас. Същевременно турски военни съветници са изпратени в украинското пристанище Мариупол, където е разположена Международната ислямска бригада, създадена от президента Ердоган, заедно с бившия украински президент, от татари, верни на Вашингтон.

АВТОРЪТ: ТИЕРИ МЕЙСЪН

Руската федерация, както можеше да се очаква, съсредоточи войски по границите си с Украйна. Нейните партньори в ОССЕ (Организация за сигурност и сътрудничество в Европа) ѝ зададоха редица въпроси, свързани с движението на войските. Руската страна обаче им отговори уклончиво, въпреки че Виенският документ от 1999 г. задължава членовете на ОССЕ взаимно да си предоставят информация за движението на войските и военната си техника. Но всички знаят, че руснаците не се държат като европейците, те информират своите хора и партньорите си за текущите операции само тогава, когато те вече са завършени.

Два дни по-късно Г-7 изрази загриженост относно движението на руските войски, без да споменава движенията на НАТО и Турция. Тя приветства сдържаността на Украйна и настоя Русия да „сложи край на провокациите си“.

На 13 април, след срещата на външните министри на страните от НАТО и Украйна, САЩ стартираха последната фаза от операцията си срещу Русия. Всички натовски съюзници, сред които обаче няма нито един, който би умрял за украинците, които не могат да се договорят помежду си и да се разделят мирно, призоваха да се подкрепи Киев и да се осъди“военната ескалация“ на Русия. Държавният секретар Антъни Блинкен проведе дълъг разговор с украинския си колега Дмитрий Кулеба. По всичко личеше, че избухването на войната е въпрос на дни, че даже и часове.

Но неочаквано президентът Джо Байдън разведри атмосферата, като се обади на руския си колега Владимир Путин. Той му предложи среща на върха, въпреки че преди това отхвърли предложението на Путин за публичен дебат за това че нарече руския президент „убиец“. След тези действия и знаци войната изглеждаше неизбежна.

На 14 април Антъни Блинкен призова основните си съюзници (Германия, Франция, Италия и Обединеното кралство) да мобилизират своите сили.

На 15 април президентът Байдън изложи своята гледна точка по конфликта и обяви експулсирането на десет руски дипломати от САЩ. Той обяви санкции срещу Русия, която обвини не само в намеса в американските избори, но и в заплащане на награди за убийствата на американски войници в Афганистан и кибератака срещу федералните информационни системи чрез програмите SolarWinds.

Предвидимо, Русия изгони същия брой американски дипломати. Освен това тя разкри и залови украински дипломат на местопрестъплението със секретни документи в телефона му.

Президентът Володимир Зеленски се срещна с колегите си, президента Еманюел Макрон и германския канцлер Ангела Меркел. Изказвайки съжаление за руската военна ескалация и предоставяйки морална подкрепа за териториалната цялост на Украйна, и двамата му събеседници не дадоха ясни отговори относно събитията в Украйна, т.е., ако САЩ и Русия възнамеряват да се срещнат и да започнат преговори, то тогава е твърде рано да се умира за Украйна.

*„Defender Europe – 21“ включва серия от свързани учения по време и място и ще се проведе в Черноморския регион и Източна Европа. Започва през март с предислоциране на сили и средства по море от САЩ до 8 европейски държави и ще продължи до средата на юни 2021 г. В него ще участват над 30 хил. военнослужещи от 26 държави-членки на НАТО (бел. пр.).

** Действията на Русия :

– усили Западния и Югозападния военни окръзи с две общовойскови армии и три въздушно-десантни бригади, създавайки мощни войскови групировки на балтийското и азовско-черноморското оперативни направления,

– прехвърли 15 кораба от Каспийската  флотилия в Черно море, усилвайки Черноморския флот,

– приостанови преминаване на чужди военни кораби през три обширни района от акваторията на Черно море, граничещи с териториалните й води в района на Крим, Краснодарския край и на Керченския пролив, но с възможност за преминаване през пролива на търговски кораби,

– предотврати навлизане на кораби и разузнавателни самолети от ОВМС на НАТО в районите за бойно използване на 6-те подводници „Варшавянка”, въоръжени крилати ракети „Калибър”,

– развърна силна групировка от средства за радиоелектронна борба, с които генерира смущения в радиоелектронните средства на украйнската групировка на фронтовата линия с ДНР/ЛНР, включваща почти всички нейни боеспособни съединения, дислоцирани там почти едновременно с началната фаза на  учението „Defender-Europe 21” (бел.пр. ). Skandalno.net

Автор: Тиери Мейсън, Voltairenet.org

Превод: Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. КОЙТО ИЗЛЕЗЕ СРЕЩУ НАЙ МИРОЛЮБИВАТА СТРАНА НА СВЕТА БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ И ВДИГНЕ РЪКА СРЕЩУ БРАТСКИЯ РУСКИ НАРОД КОЙТО Е НАШ ОСВОБОДИТЕЛ ПРОКЛЕТ ДА Е ЖИВ ДА НЕ ОСТАНЕ ПРОКЛЕТО ДА Е И ПОТОМСТВОТО МУ

  2. Западът иска от Русия едно – да я няма. Ама ще хванат от трите най-дългия.И дебелия.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *