Таен план за НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ на Имуществото в България Готви БСП! Отменят се всички Приватизационни Сделки в Енергетиката, Индустрията и Водите! Виж Тук:

13 партии, 9 коалиции и 21 инициативни комитета, издигащи независими кандидати за народни представители, са регистрирани за участие в изборите. И всички обещават почти едно и също – ще вдигат пенсиите, доходите, ще спират бежанците. Картата със строежа на Втора атомна ел. централа също се завъртя в обръщение. И между надвикванията в сутрешния ефир една изтървана фраза се наби в ухото: „Само България не забогатя от членството си в Европейския съюз“.

Мартин Димитров, пробутван от ментора си Сорос за десен икономист, пак седна в национален ефир да плюе АЕЦ „Белене“ и да дрънка колко били десни тия от политическия кръжец на „Отворено общество“. Той е и авторът на гореспомената небивалица.

Първо, когато ни обработваха мнението за членството ни в ЕС преди 10-15 години, евролобистите слагаха на първо място отпадането на визите и възможността за работа в чужбина. Тоест, продаваха ни възможността за безпрепятствена емиграция на Запад, където да си оправим живота. А не обратното.

Още тогава стана ясно, че поради „разширяването“ по политически причини Европа ще се движи не на две, а на три скорости. Което постла и за втората опашата лъжа- за изравняването на жизнения стандарт. Е, изравни се стандарта така, че в България скъпотията и хранителните отрови взеха връх по щандовете, което фалира националното селско стопанство. А от индустрията ни останаха да стърчат полуразрушените комини на „Кремиковци“ край София. Функциите на държавата бяха свити до събирането на данъци и осигуровки и разпределянето им за МВР, образованието, науката и здравеопазването. Здравият и прав народ лека-полека се изнесе към по-благоприятните за живот географски ширини на запад.

И сега седнали такива политици, като Мартин Димитров, да се фъчкат, че не сме забогатели от евро-фондовете. Как се забогатява от хранилки знае само една определена група, свързана с властта на ГЕРБ и РБ. За всички останали Евро-фондовете са недостижима хранилка. Пък и целта на евро-фондовете никога не е била да се съживи икономиката на страната ни, а да се изгради онази инфраструктура – пътна и комуникационна, която да подсигури операциите на НАТО в това конкретно геостратегическо евро-кьоше. Никой в Европа никога не си е представял България като силна и независима държава, която има собствено мнение по въпроса за разполагане на Противоракетната отбрана на Алианса или пък по въпроса за импортната терористична вълна, наречена за благозвучие „бежанци“.

Така че Мартин Димитров да спре да си къса ризите. Да спре и да плещи против АЕЦ „Белене“. Не след дълго Втора атомна ще бъде „размразена“ и пред очите му ще бъде изградена и разработена. Дай Боже да дойде времето, когато на такива като него ще бъде потърсена отговорност за пропуснатите ползи и зарадивредите, нанесени на националното стопанство.

Дали това ще стане в следващия мандат? Ще стане. Защото със сигурност с идването на левите сили на власт в България- ще се стартира масова национализация. Друг вариант за съживяване на икономиката ни и оттласкването й от дъното на което в момента е залепнала, просто няма. Национализацията в секторите „енергетика“ и „промишленост“ е сигурна и този процес ще стартира най-късно през есента на 2017 г. За това намекнаха вече няколко мастити членове на изпълнителното бюро на БСП, както и дозина леви икономисти!

А какво става в ЕС? Брюксел вече е в неравновесна поза, а Унгария дрънка оглушително със синджирите и си иска своята енергийна автономия. В центъра на Европа нещата скоро ще станат неудържими за брюкселските зеленчуци. А ако в България на тези избори пак спечелят десни популисти, само ние с гайдите и с такива смешници, като Мартин Димитров начело, ще продължаваме да лазим из краката на енергийните лобисти на „Уестинг Хаус“, понеже Сорос още не е врътнал кранчето на нашенските си слуги.

Но Мартин Димитров да е проблемът на тези избори – с мед да го намажем. По екраните са наскачали едни крайно некомпетентни, но затова пък лукави политически дяволи, които влязат ли в Парламента – тежко ни и горко! Като нищо ще отхвърлят президентското вето върху концесиите и тогава наистина – жална ни майка! Чуйте ги само как приказките им звучат клиширано и дрънчат на кухо. Тия говорят едно, а накрая ще направят обратното. Всъщност и без тях ще ни е достатъчно тежко и безпросветно още дълги години напред. Разорени сме, а отникъде не се забелязват сериозни инвестиционни намерения, защото парите странят от политическия хаос. За съжаление от този хаос измъкването е само с Гражданска война! Не призоваваме – само констатираме!

Някои партии обещават държавата да инвестира във високотехнологични производства, за да разшири нишата на IT-индустрията. Но това е крайно недостатъчно.

Има смисъл държавата да инвестира, но нека е в земеделието и животновъдството. Нека възстанови работата на институтите за селекция на българските сортове, на селскостопанските кооперации. Нека държавата да възстанови мелиораиите, така ще може да събира наем от съоръжения, а стоката няма да съхне по полето още от началото на лятото. С държавни инвестиции в селското стопанство ще опазим не само родното производство на храни, но и ще се защити българското село, както и малките провинциални градове срещу обезлюдяването.

Има смисъл да се вдигне на крака и Военно-промишления комплекс. Вижте Карлово и Сопот – откакто държавното ВМЗ пак заработи на пълна газ в тези градове безработица няма. Средната заплата във военната промишленост е 870 лв. И благодарение на това целият Подбалкански регион днес е в подем.

В Карлово през последните две години влязоха сериозни чужди инвестиции, защото военната промишленост създаде нови пазарни ниши.

Такива допълнителни бизнеси щеше да създаде за цяла Северна България и АЕЦ „Белене“, която през 2015 г. трябваше да подаде първия ток. Освен 10 млрд. евро преки инвестиции… Да се чуди човек ако тъй си вярва Мартин Димитров, що не се кандидатира за депутат от гр. Белене например. Да обясни на местните колко корупционен и вреден за икономиката е ядреният проект. И колко правилно е да стоят без работа, без пари и без бъдеще местните… Ще му скъсат гащите още на площада, нямайте съмнение.

Има смисъл държавата да възстанови армията и да върне казармата. Днешните младежи никъде не получават подходящо патриотично възпитание, а без такова възпитание няма мотивация за опазване на родината в сегашните й граници. Пък и Строителни войски доста по-евтино могат да изграждат пътната и ЖП-инфраструктура. Така ще остават от въпросните еврофондове и за друг тип строежи- на заводи и фабрики например.

Изобщо, има смисъл държавата да се намеси сериозно в икономиката. Еврофондовете могат да бъдат впрегнати и в държавното производство, има механизми за това. Има и сектори, където това е напълно възможно.

Но по-важното е да се спре изтичането на капитали от страната ни. Затова в Парламента и по министерствата са нужни сърцати мъже и жени, които няма да се уплашат и ще забранят безпрепятствения износ на капитали. Ще национализират ЕРП-тата, а после и американските ТЕЦ-ове. Ще възстановят работата на ТЕЦ-Варна. И най-първата им работа трябва да е размразяването на проектите от големия енергиен шлем с Русия. Тези проекти са международни инвестиционни проекти, а не както ги обяснява Димитров.

Като спрат изтичането на капитали и стабилизират енергетиката ни, това ще даде глътка въздух и ще върне голяма част от гурбетчиите обратно по родните им места.

Но възстановяването на енергетиката ни и най-вече на държавния дял в нея ще има и положително действие върху здравните и пенсионните фондове.

Хубаво е още отсега да се изгори ритуално плашилото, че цените на тока ще подскочат ако енергийните проекти се случат. Защото цените на тока ще подскочат бездруго, най-вече поради недалновидната и разрушителна политика на десния политически сектор у нас, който от 1997 г. руши националното стопанство. Е, довършиха го, а сега – от нагли, по-нагли пак са се завтекли към властта. Понеже има още еврофондове за усвояване и крадене.

А на бас, че след 2020 г., когато спарт еврофондовете, нито един десен политик няма да се вижда наоколо, че да иска властта! Още днес дясното е дотам компрометирано, че хората директно гасят телевизора като видят такива като Мартин Димитров да им плещят като навити пружини едни и същи дивотии.

Сорос, уморихме се вече от тая пропазарна фалшива пиеска! Вземай си бройлерите и се махай, преди да сме ги изколили посред бял ден на площада!

Вярната политика за България не е пропазарната. Защото България е малък пазар и е в крайна зависимост от чуждите пазари. Затова и окрупненото държавно производство винаги е имало по-голяма пазарна сила и е било силно конкурентно навън. Не ми говорете за едновремешното качество на родната лека промишленост. Нека говорим за българските електро и мотокари, които се изнасяха почти изцяло за Япония. Нека говорим не само за оръжейната ни промишленост, която винаги е била търсена по света, но и за редица съпътстващи специални производства. Има и други примери.

А дребните бизнеси могат чудесно да се съчетават и да получават държавни поръчки. Нека си има семейни хотели, ресторанти, аквапаркове, сервизи и т. н. Но наистина вече страшно ни се зловидят тия частници в енергетиката, особено в ТЕЦ-овете. Тия чужди концесионери в енергетиката, в златните ни мини и във водоснабдяването направо ни бодат очите.

В този ред на мисли – господа кандидати за власт, съвсем скоро ще опознаете думичката „НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ“.  Още малко остава на някои от вас да повтарят като малоумни мантрата за всесилния „ПАЗАР“ и нищо да не правят за осигуряването на пазар за произведеното в България. Не ни разрешавали държавната помощ в рамките на Европейския съюз. Така ли? Я си напишете домашното! Разровете в евродокументите и се огледайте как го правят другите бивши соц. държави и настоящи евро-членове. Така че: Национализацията настъпва! За да оцелее и пребъде България! Skandalno.net

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

10 коментара

  1. Защо, защо споменавате Мартин? Той е левият т..ак на Ив. Костов който печели милиони от Мариците. АЕЦ Белене е най- евтиният проект в света. Стойноста на един блок е 5 / Пет / милиарда евро. Реакторите които доказано са най-надеждни и са купени са руски. Парогенераторите също. Кранове, клапани – френски. Електрониката Сименс. Проекта е купен и е в НЕК. Има обаче едно но: кой ще го строи след като няма работници? Закъснението от продажни специалисти е очевидно. Турция строи 4 централи от по 4 блока. Пари има и Русия е готова да инвестира в строителството на 100% като инвестицията ще си възвърне от продажбата на ток, като се ангажира да намери пазари. Никога не е искана държавна гаранция от България. Референдума за АЕЦ Белене беше също манипулиран. Никога не попитаха един който е бил в нещата и знае какво точно се случваше в Белене, но се канеха лаици по телевизиите да говорят вреле не кипели за това колко е опасна централата и колко безопасна Мариците. Жалко, много жеалко. Някой знае ли какво стана с приватизационните акции и книжки които държавната администрация така силно рекламираше и станаха ненужна хартия? Това си беше държавен рекет.

  2. Кому бе нужна тази преватизация , таз разсипия на толкова работещи предприятия и сриване на цялата икономика на държават? Няма ли закон и затвор за тези хора. Защо държава която процъфтяваше трябваше да бъде срината до основи , че после да направим пак същото , с цената на какво ? Смешно…. Всички придобити блага имоти без доказан произход трябва да се национализират.

  3. Не разбрах зашо не призовавате на революция, а само констатирате?Страх ли ви е за сухото къшейче хляб, което ви е отредено?

  4. Да правим оръжие и ядрена енергетика, за да „има работа”- това не е хуманно! Георгафските ширини биват северни и южни, западни няма! За мен това е статия, която цели да вдъхнови маси от несъзнателни хора да подкрепят неграмотни, хищни и егоистични кандидат управници, с цел злобният егоист да управлява глупавия народ!

  5. Правилно!
    Цялата приватизация беше една кражба една нагласация за власт имащите и техните приближени .
    Нагълтаха се ,станаха зли капиталисти
    Нека този процес е честен и прозрачен
    Нека всички имат достъп .
    Иначе си е просто грабеж .
    Подкрепям тази идея .

  6. Да отменят и концесиите,харизани за стотинки,народа няма полза от всичко това!ЕС ни тъпче отвсякъде!Стига толкова!

  7. Тези национализации ако се осъществят, ще оправят положението в страната ни за известно време, но няма да е за постоянно. Ще се появят нови предатели, крадци и мошеници. Така че, ако тези „промени“ не настъпят в най-силно развитите страни както Маркс е казал, те ще бъдат временни, както се получи със Русия и съседните на Русия страни, в това число и България.

  8. pri nacionalizaciata niama da ima prosiaci naroda niama da gladuva decata ste hodiat na uchiliste vsichki ste imat rabota i ciganite niama da buistvat napred kam nacionalizacia da jivee general radev da jivee bratska rusia

  9. САМО НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ И БРАТСКА РУСИЯ Е СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ БЕЗ НАТО И ЕС

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *