С таен вот депутатите одобриха ракетите С-300 за Украйна

„Приет е проектът, за който вчера говорихме“ – това обяви депутатът от ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента относно проекта на решение за даване на дефектни ракети С-300 и боеприпаси на Украйна.

Как са гласували депутатите не е ясно, тъй като вотът им мина при закрити врата.

Проектът на решение бе внесен от лидерите на ГЕРБ и ПП-ДБ Бойко Борисов, Кирил Петков и Христо Иванов, както и от депутатите Делян Пеевски, Ивайло Мирчев и Христо Гаджев. Още вчера той бе светкавично приет на извънредно заседание на военната комисия в парламента. И там, и при днешния дебат в парламента „Възраждане“ и БСП се обявиха шумно против. От „Има такъв народ“ пък искаха да дарим боеприпаси, но не и ракети.

В Народното събрание пристигнаха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и заместник-командирът на ВВС бригаден генерал Петьо Мирчев.

За дарението бе решено пет часа след началото на дебата по темата днес. Имаше обаче дълги почивки, декларации и спорове. А заседанието бе закрито след като Петър Петров от „Възраждане“ поискаха военните да им обяснят колко неизправни ракети С-300 и боеприпаси с отпаднала употреба имаме. Информацията обаче е секретна и заседанието бе закрито.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Май не са вникнали в думите на Путин изречени от Медведев. Нато активно воюва в Украйна и Русия ще отговори вече. А с какъв заряд ракети неразбралите ке разберат. Щом си независима държава не си пъхай гагата, на Нато не му дреме за жертвите Украйни и сълзи ще зарони заради нас

  2. До“ FuckEU“- къде видя в последните 20на години български офицер?
    Чест…Достойнство…Родина
    Думи непознати за офицерите след 89година.
    И ако някой сегашен офицер чете това,нека отговори на въпроса;
    „…Ценност ли е честта на офицерския патон и ,ако ДА,как тя се вписва в ценностната система на сегашното бълг.офицерство?“
    Много от тях едва ли са разбрали какво се иска

    • Виждам доста често, но са хора, които подадоха оставки и напуснаха сатонисконатовските редици

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *