Преди минути: Стрелба на жълтите павета! Летят Бомби и Павета! 100 хил. скандират „Оставка“! Полицията се готви за БОЙ! ГЛЕДАЙ ПРОТЕСТА НА ЖИВО:

В 21 часа тази вечер напрежението пред новото Народно събрание в Триъгълника на властта ескалира! Над 100 хил. са вече протестиращите на площада. Канонада от бомбички, павета, камъни и бутилки обстрелва гъстият кордон полицаи, които са вдигнали щитовете и удрят по тях заплашително с палките си. Протестът отговаря с викове: „Оставка“ и Мутри, вън“! Тази нощ правителството ще падне, категорично заяви от трибуната организаторът от „Отровното трио“ проф. Велислав Минеков!

Това е поредната ескалация на напрежение между полицията и протестиращите през днешния ден. Протестът е от сутринта, а към 18 часа множеството на площада рязко се увеличи. Недоволството на протестиращите се засили от новината, че ГЕРБ са събрали необходимите им 120 подписа и внесоха псевдо-проекта си за нова конституция в деловодството на Нородното събрание. Гледай на живо по-долу:

Стрелба пред Народното събрание! Летят бомби и павета!

Напрежението на протеста в София ескалира с всяка изминала минута. Бомби, павета и парчета от счупени пейки хвърчат на рояци срещу полицията. Трима от протестиращите са ранени. Бомба гръмна в лицето на двама от тях, съобщи очевидец.

Към униформените летят също димки и големи камъни. Полицията засега стои в ступор и безмълвно очаква решение от началниците и властта. Дупката от липсващи павета на Ларгото става все по-голяма.

Нови бомбички падат в краката и по главите на полицаите. Някои от протестиращите сами правят верига със знаме в ръце за да спрят побеснели младежи, които налитат с голи юмруци срещу полицейските щитове. Част от палатките на блокадата са разрушени.

Обстановката тотална ескалира. Към полицаите полетяха „камъни и дърве“ и всякакви предмети. „Еничари, еничари!“, скандират протестиращи. Полетяха и няколко жълти павета.

„Сърце, душа, за България“ – ехти центърът на столицата. Следва мощно скандиране: „Оставка! Оставка!“.

Пострадаха двама от нашите хора. Ние опитвахме да спрем това. Ние не искаме такова нещо, каза адв. Хаджигенов.

Хвърлянето на бомбички, пиратки, тоалетна хартия, яйца и домати продължава.

Част от протестиращите скандират: „Бойко, к**во“, „Ушев, к**во“ и Оставка“.

ГЛЕДАЙ ПРОТЕСТА НА ЖИВО ПО БСТВ! КЛИКНИ ТУК

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО И ТУК:

https://youtu.be/FNlS8icPu2g

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Оставка и затвор за народните изедници ! Днес те си влязоха в парламента най-безочливо без да отразят нарова ! Тези продажници ,които подкрепиха днес герб за конституция ще изгният в затвора ! НФСБ ,ВОЛЯ ,ОП и там някакви независими – съд и затвор за държавна измяна !!!!!!

  2. САМО ПРОТЕСТ СРЕЩУ НАТО И ЕС КОИТО КРЕПЯТ БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА МОЖЕ ДА ГО ИЗХВЪРЛИ ОТ ВЛАСТТА

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *