Смешен плач! Сълзите на старши комисар Хаджиев били за Полицаите, станали „жертва на вчерашните криминални типове“! КОМЕНТАР:

Тази нощ станахме свидетели на невиждано от десетилетия полицейско насилие! В 3.30 през нощта хиляди тежко въоръжени жандармеристи и полицаи атакуваха протестиращите в Триъгълника на властта. Протестът бе изтласкан от площад „Независимост“, след което стотици бяха зверски бити по страничните улички. 120 души са арестувани, а палатковите лагери и блокадите на „Орлов мост“ и пред МС са премахнати. Бруталната полицейска акция започна след като внедрени провокатори сред протестиращите започнаха да хвърлят бомбички срещу униформените.

Това е равносметката от завършека на вчерашния протест, след който полицаи гордо се снимаха трофейно на опразнения от тях Орлов мост.

Но да си поговорим за сълзливото изявление на старши комисар Хаджиев, който тази сутрин обяви, че полицаите са жертва на лумпени и хулигани.

Старши комисар Георги Хаджиев е директор на СДВР. Голям началник. Работата му е да пази и брани с всички средства властта в периметъра на София. Той е много важен фактор за Хунтата, която го е назначила. Той е задължен и зависим от Хунтата по презумпция. Би трябвало да е задължен на данъкоплатците, но комисар Хаджиев знае, че от тях нищо не зависи. Поне засега. Затова тази сутрин, а и всеки път говори и ще говори правилните, а не верните неща.

„Срещу българската полиция днес беше изправен криминален контингент и ултраси, доведени от провинцията”, – това каза комисар Хаджиев пред журналисти. И допълни: „Полицията за пореден път запази гражданския мир в София, въпреки опитите на част от протестиращите да влязат в директен сблъсък с органите на МВР и да предизвикат хаос”. „Търсеше се директен сблъсък с полицията”. И още: „Днес полицията застана на страната на законоустановения конституционен ред. С действията си българските полицаи доказаха, че са на страната на реда“.

Без да сме убедени, че комисар Хаджиев ще разбере следващите редове, правим това усилие, защото – в това трябва да е сигурен – ние, протестиращите милеем за страната си поне колкото него, че и повече. Защо повече? Защото ние го правим, плащайки тежка цена за това, че в условията на Диктатура изразяваме своя позиция и мнение. Понасяме стоически репресиите на властта за това, че си позволяваме да наричаме нещата с истинските имена. Например, че управлението на държавата, което Хаджиев защитава, е корумпирано. Писали сме много и много доказателства сме публикували. Ако не знае и не е чувал, да се обади- ние от Skandalno.net ще го запознаем.

Комисар Хаджиев вчера се просълзи пред камерите. Бил развълнуван за своите колеги, които станали жертва на насилие от страна на протестиращите. Не знаем, кой му е дал този съвет, но ако допуснем, че е бил искрен, значи е силно объркан и има нужда от някои уточнения:

Полицаите не са жертва и няма как да бъдат. Те са част от властта – нейната силова част. Те са инструмент за противодействие на недоволни от решения на правителството, но без да отчитат, че това правителство може да е мафиотско и да нарушава обществения договор, независимо дали е избрано на привидно законно проведени избори. За да го проумее, комисар Хаджиев трябва да чете малко повече и да не приема за вярна всяка дума на началството по веригата.

Срещу полицията бил изправен криминален контингент и ултраси. В тази част проличава или заблудата на комисар Хаджиев, или той просто е част от мафиотизираната герберска върхушка, макар и на по-ниско ниво в йерархията.

Драги комисаре, криминалните типове и ултрасите ги изпращат на протести олигарси, близки на властта и самата власт. Целта обикновено е да се даде повод на полицията да действа силово. А също и да бъдат обвинени протестиращите, че са свързани с подобни провокатори и са търсили сблъсъци. Това е част от неписаната тактика на управляващи и МВР. Според същата тактика след употребата на сила от страна на властта, влиза да се дават пресконференции и да се обвиняват протестиращите и свои опоненти. В конкретния случай – дори президента.

Крайната цел на тези ченгеджийски мероприятия е да се покаже на обществото и дори на света, че протестиращите са едни лоши хора. И това, при положение, че полицаите и техните началници от седмици виждат, че болшинството протестиращи по площадите са на средно и над средно ниво на интелигентност. Студенти и дори ученици, техни родители, а напоследък и все повече пенсионери. Те ли имат нужда от ултраси и криминални типове? Те имат към тях същото отношение, каквото и към корумпираните политици, защото знаят, че обикновено са свързани.

Комисар Хаджиев е горд, че той и полицаите са на страната на реда. На кой ред, бе селски господинчо? На този, прокламиран от институциите на Хунтата с умопомрачително ниско обществено доверие ли? Ред, който дава възможност на престъпника Борисов и шайката му негодяи за колосални злоупотреби, закононарушения и очевидни престъпления? Защото протестиращите искат реално върховенство на закона, а не декларативно и фалшиво. Това под фуражката ти не се ли разбира? Защото ние вече се убедихме, че под Каскета е тиня и зараза.

Във всяка една правова държава полицията има един приоритет на приоритетите и той е опазване на обществения интерес и правата на всеки един гражданин. Тях защитават и в тяхно име се кълнат полицаите, защото те са основният компонент на нацията и държавата. Не е срамно полицай като Хаджиев да знае тези неща, задължително е дори.

И разберете най-сетне, няма как невъоръжени протестиращи да са заплаха за въоръжени до зъби, със специално оборудване и защитно облекло, каски, маски и щитове тренирани служители, подкрепяни с техника и водни оръдия. Това е абсурд! Освен това през миналата нощ полицейските кохорти изтласкаха протестиращите не за да освободят площада, а за да ги натикат в малките улички, където… много хора бяха бити, блъскани, събаряни, влачени както от униформени, така и от цивилни ченгета, причакващи ги там. Не очаквам някой от МВР да признае, но това също влиза в тяхната тактика.

Недоволните от властта протестиращи искат по-добър живот, справедливост и върховенство на закона. Това със сигурност искат и повечето полицаи. Въпросът е кой ги изправя едни срещу други. Отговорът е очевиден и в него важната дума е „умишлено“. Въпрос на кураж и достойнство е един комисар да го разчете. И да го признае. Човек винаги има избор. Аргументите, че с тия побои полицаите си вършели работата, имали семейства и трябвало да бъдат щадени, са меко казано нелепи. Срещу тях стоят протестиращи хора с подобна характеристика, но беззащитни.

Така че комисар Хаджиев и колегите му да си дават сметка, че нямат право на привилегии пред обикновените граждани. И е смешно да го играят жертви, които са получили по някой и друг удар по време на напрегнатите ситуации на протестите. Няма мирни революции в историята. Няма! Ултрасите са неприятен участник, но и това го учат в полицейското училище. Както учат как да внедряват агенти на прикритие и да разкриват кой и как ги организира. Но задължително с доказателства, а не с пропагандни пресконференции.

И още нещо. Ако Хаджиев и колегите му изгледат записите от снощните протести, ще видят как десетки протестиращи, между които и жени, застават пред полицейските кордони като щит срещу ултрасите. След това, когато жандармеристите хукваха в атака, поваляха и биеха наред, включително тези, които половин час преди това ги бяха пазили с гърдите си… Не е нужно да си завършил полицейски курсове и обучение, за да знаеш, че по цял свят полицията има подробна информация за рисковите групи които са склонни към агресия. Изолира ги и ги неутрализира по време на масови събития. Снощи това не беше направено. Снощи хилядите униформени знаеха, че ще бъдат използвани да се разправят с протеста, който наброяваше над 100 хиляди души. Ако не вярвате на цитираната бройка, прочетете какво пишат световните агенции.

А и кого пазеха хилядите въоръжени униформени? Празните сгради на Министерски съвет и Партийния дом?

Не си жертва, старши комисар Хаджиев, нито пък твоите колеги, началници и подчинени. Повечето сте слуги на корумпираните си и мафиотски господари, но ви е страх да го признаете, дори пред себе си. Знаете достатъчно за чудовищната държавна корупция – от най-високите, до най-ниските чекмеджета… Затова сълзите ти, старши комисар Хаджиев, трудно ще трогнат някого. Вгледай се в сълзите, лицата и гнева на хората пред щитовете и може би ще почнеш да уважаваш собствения си народ. Така може би ще си върнеш и себеуважението. А може и да се разкаяш, че си бил маша на мафията. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Че ме свалите ,нещасници. Народо е с мене.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *