СТРАХОВИТИЯТ китайски ДРАКОН готви нещо УЖАСНО на САЩ! Вижте какво ще се случи до дни! Истината ще ви РАЗТЪРСИ! Вижте ТУК!

Китайското Министерство на отбраната поиска с ултимативен тон от Военновъздушните и Военноморските сили на САЩ да прекратят незабавно своите провокационни действия в района на Южно Китайско море.

Според китайското ръководство, натрупването на самолети и кораби в региона представлява заплаха за суверенитета на Китайската народна република и на други суверенни държави.

В пълен разрез с всяко международно право Съединените щати самоволно и без санкцията на ООН вече изпратиха два огромни самолетоносача към района на Корейския полуостров. Това са корабите USS Ronald Reagan и USS Carl Vinson. Заедно с тях се движат още десетки спомагателни кораби и няколко подводници.

Вчера към тази мощна американска армада се присъедини и трети авионосец – USS Nimitz.

На всичко отгоре САЩ разположиха в Южна Корея своята система за противоракетна отбрана THAAD. Тази система,  освен като противоракетна отбрана,  може да служи и като средство за нападение, защото може да носи  както конвенционални бойни заряди, така и ядрени бойни глави.  Освен това Пекин се опасява, че мощните радарни установки на системата ще се използват от Щатите не по предназначение, тоест за отбрана на Южна Корея, а за шпиониране на онова, което става на суверенната китайска територия.

Нещо повече. Американски бойни патрулни самолети започнаха все по-често да водят разузнавателна дейност на юго-изток от въздушното пространство на Хонконг.

Това от своя страна принуждава китайски военни изтребители  и бомбардировачи на няколко пъти да прихващат и отстраняват от района на китайското въздушно пространство, нахлулите американски самолети, които нямат разрешение за полет от генералния щаб на НОАК / Народно-освободителната армия на Китай /.

Ако продължим натрупването на фактите, ще видим, че на срещата на Голямата седморка Г 7, членове на която са държавите от Запада  като САЩ, Великобритания, Германия, Франция и т.н. бяха приети решения, пряко засягащи както Русия, така и Китай. Седморката реши да продължи санкциите срещу Русия.

И в същото време тази така наречена „седморка“ излезе с резолюция, че техните държави „ще полагат усилия за въвеждане на ред в региона на Източно Китайско и Южно Китайско море, защото ситуацията там предизвиквала тревога“.

В Пекин тази декларация на Запада бе разчетена като опит за милитаризация на морските граници на Китайската народна република. Ето защо министерството на външните работи на Китай изрази рязък протест спрямо намеренията на западните държави да продължават военната конфронтация както спрямо Китай, така и спрямо Русия.

Всички тези провокативни действия на Съединените щати и някои страни от Западна Европа принудиха Китай да прибегне към ултимативен тон и да заяви в прав текст на янките и страните от Г 7, че цялата групировка на САЩ трябва незабавно да се МАХА от района на Южно Китайско море.

В противен случай, заявява китайското Министерство на отбраната, армията на Китай, заедно с военноморските и военновъздушни сили на страната са готови да   отстранят всяка  заплаха, която американската групировка може да създаде в региона и непосредствено около границите на Китай.

Нещо повече. Китайският боен флот е готов всеки момент да излезе от своите бази и да предприеме необходимите действия по опазване на границите на КНР.

Към китайския ултиматум веднага се присъедини лидера на КНДР Ким Чен Ун, който изрази своето съжаление, че  неговата страна не се е сдобила по-рано с най-новата система за противоракетна отбрана, като тази, която в момента влиза на въоръжение в Корейската народно-демократична република.

Тази нова противоракетна система, според севернокорейския лидер, е в състояние да изтрие от лицето на земята цялата военноморска групировка на САЩ, която незаконно заплашва Северна Корея и държавите от Азиатско Тихоокеанския регион.

Загриженост от американската инвазия в региона изрази и руското Министерство на външните работи. И съвсем не е случайно, че руският президент Владимир Путин два пъти за съвсем кратък период от време, посети Китай във връзка с форума за „пътя на коприната“ и предстоящите руско-китайски военни учения в района на Южно Китайско море.

Накратко, китайският дракон и руската мечка отново показаха на щатските военни, че тяхното дрънкане на оръжия е съвсем безполезно и безперспективно. И че единственото, което може да реши проблемите е диалогът, а не демонстрацията на сила и военната конфронтация.

Автор Иво Македонски  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. plevenskata selianka detelina nikolova za tri mandata kmet na dobrich i v momenta oblasten upravitel na dobrich razsypa unistoji razprodade isrina krasivia grad prokudy i izmori grajdanite zaedno s dobrichkata majia ciganyzyra grada igrae predyzborni kioceci s ciganite koito se gavriha s portretite na botev levski i car boris b borisov mnogo darji na neia tia mu osiguriava glasove na izborite detelina nikolova vinagi peceli izborite za sebe si i za b borisov predizborno obikalia dobrudja tropa kuceci i razdava pari na ciganite mnogo grajdani se izseliha ot grada i stranata ot neia prokleta da e0

  2. niama pravosadie niama zdraveopazvane niama ima bezrabotica ciganizacia lipsva sigurnost naroda ne se cuvstva zastiten 20 godini rabotia v cujbina do predi izborite mectaeh da se varna za spokoini starini nevazmojno babickite v balgaria gi iznasilvat i ubivat niama sigurnost i v starceskite domove v tiah kontrola na darjavata otsastva kato v elin pelin mafia oligarhia cigani narkomani prosiaci nima sigurnost cakam vnuckata mi da zavarsi s posledni sili se boria da izselia decata si zavinagi ste zanimavam vsicki posolstva koi moje da ni dade grajdanstvo jalko za hubavata ni rodina no celia sviat znae ce biagame ot upravliavastite1

  3. detelina nikolova tri pati kmet ivednaj oblasten upravitel triabva da bade pazsledvana za korupcia i liderstvo v dobricskata mafia dase vidiat hotelite ibankovite i smetki otdelno sinat i hvarlia kacove v svecia tazi plevenska selianka unistoji dobrich miastoto i e samo v zatvora

  4. detelina nikolova e masite na gerb i b borisov v dobrich srinaha dobrich i dobrudja v zatvora ubiici na naroda i darjavata

  5. dnes 2 uni 2017 12 bez 15 balgaria iztica bpez termil 2 biga ot upravliavastite ako se mahne b borisov 3 balgaria ste se savzeme ne razbrahte li naroda biga ot vas vie ubihte narodnata nadejda pozvolihte da se gavrit s portreta na botev da se gavrit s rusia edinstvenata ni nadejda zasramete se v imeto na balgaria mahnete se ubiici

  6. naroda triabva da se vdigne na revolucia ne moje zaradi edin covek da strada cil narod b borisov e otvratil balgarskata nacia balgaria zagiva zaradi boiko borisov 3 toi e nahalen da go izmetem g r a m a d a revolucia toi ni prokudi za da srine darjavata natapka se sas milioni narodni pari i moje da izbiaga da gi harci kadeto pojelae da mu misli naroda kak ste jivee kato prosiak v balgaria ili kato rob v cujbina r e v o l u c i a

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *