Обувки менте отравят кожата

Евтините китайски обувки ни излизат доста скъпо...

Пазарът у нас е заринат с лошо качество китайски обувки. Все повече нашенци избират долнопробните китайски чепици заради ниската цена, на която се предлагат. Българинът обаче не разбира, че тънкажните китайски обувки всъщност му излизат доста скъпо. Това е така,  защото този тип чепици се късат много лесно и бързо, а освен това ако е лошо времето  е много вероятно  нозете ви да се намокрят и измръзнат. Най – ужасяващото обаче е, че китайските ментета крият сериозна опасност за здравето.

Особено внимателни трябва да сме при избора на детски обувки

Това важи с пълна сила особено сега в зимния сезон, тъй като когато китайските обуща се намокрят,  започват да се разтварят отровните бои и химикали, от които са изработени, а те проникват в краката ни и нанасят големи вреди на здравословното ни състояние, алармират специалисти. Изследване върху детски  китайски обувки сочи наличие на 10.9 мг/кг шествалентен хром в подметката, а допустимата стойност е 3мг/кг. Лекарите  от своя страна предупреждават, че дори 5 мг. от хрома могат да  предизвикат обриви и екземи по детските крачета.

Друг интересен факт на българския пазар е, че често можем да срещнем уж луксозни дамски италиански чепици на сравнително висока цена, на които обаче със ситни букви пише, че са произведени в Китай.  Специалистите ни предупреждават да избираме внимателно,  какви обувки ще си купим и по никой начин да не допускаме да се разхождаме в студено време с мокри крака, защото това ще ни струва най –  ценното здравето.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Много трябва да се внимава понеже една приятелка беше попаднала на ниско качествени даже опасни детски стоки в един от столичните молове

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *