Стефан Софиянски: Удря ни жестока икономическа криза, заради некадърното управление на ГЕРБ!

„Дано се окажа лош пророк, но според мен на България й предстои жестока икономическа криза. Цените постоянно растат, а перспектива за икономическо развитие не се очертава“, коментира Стефан Софиянски.

Преди месец поскъпнаха парното и топлата вода. Оттам се увеличиха цените на всички хранителни стоки. Налице е също и повишение цената на горивата, заради международната обстановка. Потреблението главоломно се свива. За това алармират всички браншови организации. А това означава, че инфлацията още ще се покачва, след като тази година отбеляза рекорд за последната петилетка.

Само от началото на тази година преките инвестиции в страната са се сринали с шокиращите 71 %, в сравнение с миналата, отчита БНБ. А икономическият ръст от 4%, с който се хвали правителството на ГЕРБ, е чиста лъжа. С рекордна инфлация и без преки инвестиции за какъв икономически ръст може да се говори?!?, диви се бившият служебен премиер.

Вместо да се занимават с умиращата икономика и сринатото потребление обаче, управляващите постоянно хвърлят страната в политически скандали и разпри. Правителствата на ГЕРБ винаги са се характеризирали с политическа нестабилност и хаос. А това означава само едно – изобщо нямат идея (и никога не са имали) какво да правят, категоричен е бившият служебен премиер.

Структурата на управлението на ГЕРБ изобщо не е ясна. Какви функции трябва да изпълнява Валери Симеонов, например? През лятото се изживяваше като втори министър на туризма, а сега се оказа, че в ресора му попадат и хората с увреждания, които му искат оставката, казва още Софиянски.

И управленската коалиция, и коалицията на патриотите представляват просто механичен сбор. Не ги свързва никаква друга идея, освен тази да са на власт. Но какво да правят с тази власт, нямат никаква представа. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Освен в БЪЛГАРИЯ НЯМА увединение на горивата!Направено е нарочно!Знам,защото не съм в БЪЛГАРИЯ!

  2. Приятели,
    .
    България няма вечни УПРАВНИЦИ И ПРИЯТЕЛИ, а ВЕЧНИ ИНТЕРЕСИ;
    – БЛАГОДЕНСТВИЕ НА НАЦИЯТА НИ…!!!
    .
    До сега бяхме „На ръба на пропастта“, а сега ГЕРБерастите, чрез алчността и бездарната си политика, с мощен тласък ни хвърлиха в нея…, като предизвикаха СТАГФЛАЦИЯ…!!!
    1. Рязко намалява икономическата активност, поради паническата бягство на инвестициите, и чужди, и български (НСИ)…, а правителството вместо да осигури работа на най-бедните, да увеличи МРЗ до 600 лв. (социален минимум) и пенсиите до 315 лв (прага на глада…), драстично покачва заплатите на Държавните чиновници… и раздава многомилиардни поръчки на монополите (герберстката олигархия), за асфалт и стиропор…!
    2. Реалната инфлация премина 5% и това вещае масови гладни бунтове… Шоково пораснаха цените на енергиите и суровините, в търговските вериги, дори на водата, с 10 до 30%… Предстоят нови драстични увеличения…!!
    Резултата…:
    Класическа Стагфлация…!!!
    – До 3 месеца идва „мек“ вариант на „Жан Виденова“ зима… с тотално обедняване на 90% от хората…, при което масовите бунтове и кръвопролития са оправдани от Международното право…!!!
    (Не давай Боже…)
    .
    След култовата реч на Д. Тръмп в ООН и лозунга му „Америка юбер алес“ и „Всеки за себе си“, всичко се изясни и…, няма САЩ, няма ЕС, няма НАТО…!
    Връща се дивия капитализъм от началото на 20-ти век, а ние пак сме Сами…, без икономика и без армия… с дебилско правителство…!!!
    .
    ИЗХОД ИМА…!
    Политиката за изход от Стагфлацията е…
    – Масирано инвестиране от Правителството на сума 10% от БВП (поне 10 милиарда) в нови ПРОИЗВОДСТВА…!!!
    – Масирано Инвестиране на 10 милиарда в чужди заводи на наша територия, с гарантирани чужди пазари, чрез Офсетни сделки при превъоръжаване на армията…, с условия за 100% обратни инвестиции във ВИСОКО ТЕХНОЛОГИЧНИ цивилни заводи и фабрики…
    .
    Вместо това МОРАЛНИТЕ ДЕБИЛИ нямало да изтеглят и инвестират НИТО ЕДИН ЛЕВ…; – Най-сигурният начин държавата ни да загине…!!!
    .

  3. AMI DA KRASTOSVAME SHPAGI, PAK KAKVOTO SABIA POKAJE! IDEIA E NA KRIB S „20.000“KOITO SHTE DOKARA!

  4. Софиянски винаги е бил точен с прогнозите си.Но какво от това.На предсрочни избори дебилите лумпени пак ще изберат ГЕРБ и Бойко Борисов,защото са с промити мозъци и си мислят,че Бойко Борисов и Герб са незаменими.Внушено им е,че БСП ако се върне на власт ще повторят Лукановата зима,а Бойко Борисов уверено ни води към повторение.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *