Срещата Путин- Байдън: Диалог няма да има, докато САЩ искат Украйна в НАТО!

Въпреки позитивните коментари на двамата президенти след срещата им в Женева, стана ясно едно – рестарт в отношенията на двете суперсили няма да има, докато САЩ настояват да вкарат Украйна в НАТО и докато не престанат да спонсорират агенти като Навални срещу властта в Кремъл.

Срещата между двамата лидери беше по настояване на американския президент Джо Байдън, който най-неадекватно предложи на Путин да се срещнат само седмица, след като го обяви за „убиец“. Срещата на четири очи между двамата президенти в Швейцария продължи над два часа, а след това форматът се разшири, като към тях се присъединиха и екипите им.

В последвалите пресконференции и двамата президенти потвърдиха, че разговорът им е бил позитивен, открит, без враждебност… Но от последвалите журналистически въпроси стана ясно, че единственото, за което са се споразумели, е било да си върнат отново отзованите по-рано дипломати. По всички други теми, стана ясно, че САЩ и Русия продължават да са на кардинално противоположни позиции. За Русия най- сериозните проблеми със САЩ са опитите на Вашингтон да се меси във вътрешните им дела чрез спонсориране на опозиционни организации и откровено шпионски мрежи, както и въпросът за влизането на Украйна в НАТО.

Американският президент заплаши Путин, че ако Навални умре в затвора, последствията за страната му ще са ужасяващи. Байдън заяви също, че Русия се страхува от Китай и от участие на САЩ в сваляне на властта.

Президентът Путин разкри още, че по въпроса за кибер сигурността, само през миналата година Москва е поискала обяснение от Вашингтон за 70 хакерски атаки, дошли от територията на САЩ, но така и не е получила отговор. В същото време, запитванията от страна на САЩ към Русия са само 10, като руската страна им е предоставила изчерпателни доклади.

Руският президент призна също, че не е имал никакви илюзии за срещата си с Байдън и че и след нея между двете страни не може да има пълно доверие. Факт е, че нито един от двамата не покани колегата си за следваща среща. А причината е ясна – към момента те просто няма какво повече да си кажат. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Както по рано писах, резултатът от срещата е нулев.Американците още не могат да приемат новите реалности в света и живеят и градят политиката си на основи от миналия век.
    Така и не разбраха ,че отсъства ли третият ъгъл от равнобедреният триъгълник -Китай , не могат да се постигнат никакви договорености по стратегически теми.
    Колкото до двустранните отношения Русия-САЩ : Руснаците се опитаха да подадат ръка връщайки се към старата реторика ( отново използвайки израза…“нашите партньори..“) ,докато тона на американците остана все така агресивен.Тези хора ,така и не оценят ситуациите ,повдигайки теми за които предварително се знае отговора и обявени преди срещата за червени линии.
    Та продължавайки по тази линия на поведение американската политика може да доведе само до конфронтации с непоправими последици ( ще видим ,какво ще се случи м.септември).

  2. Пичове… Какво ще кажете за това, че и двете страни са на една и съща монета? Путин също се опитва да ваксинира целия си народ.. Това какво ви говори? Той също играе по свирката на Глобалистите.

  3. НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ И СТРАНИТЕ ОТ ВЪРШАВСКИЯ ДОГОВОР

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *