Слави Трифонов: От френското предложение става ясно, че Петков е водил тайна външна политика (С ВИДЕО)

Френското предложение за отключване на преговорите за членство на Северна Македния в ЕС вече е факт. От него става ясно, че Кирил Петков е водил друга, тайна външна политика, различна от политиката на Външно министерство. Тъй като външният министър е от „Има такъв народ“, аз зная каква е позицията на България по въпроса. Но нямах никаква представа какви тайни разговори е водил Кирил Петков. И научавам всичко това от френското предложение. Това каза Слави Трифонов в извънредно видео изявление на страницата си във фейсбук.

В този документ се говори за българско малцинство. В Северна Македония няма българско малцинство, а всички славяноезични там са българи.

Ние българите не приемаме съществуването на македонски език, не го приемат и останалите европейски държави. А във френското предложение пише, че ЕС просто щял да признае правото на България да не признава македонския език. Това е резултатът от двойствената политика на Петков.

„Аз нали ви казах“, коментира Слави Трифонов.  Една от основателните причини да изтегля ИТН от правителството вече се видя.

От обща култура трябва да знаете какво означава мафия – това е срастване на организираната престъпност с държавната власт. Напускайки властта доброволно, аз всъщност потвърждавам, че не съм мафиот. Мафиот може да бъде само Кирил Петков, защото има власт, заяви Трифонов.

Другата седмица „Има такъв народ“ ще заяви позицията си в парламента чрез депутатите си, колкото и да са те.

Търговията с депутати е толкова унизителна. Петков иска да остане на власт на всяка цена. Не съм преговарял с никого. Коалиция на ИТН с ГЕРБ и ДПС няма и е невъзможна.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *