Австрийската армия: България предоставя на Украйна тежко въоръжение и артилерийски установки (С ВИДЕО)

Във видеоклип в официалния канал на австрийските въоръжени сили в YouTube става ясно, че България предоставя на Украйна тежко въоръжение и артилерийски установки. В клипът, качен преди ден, детайлно се изяснява коя страна как и с какво подпомага украинската армия. Между 3:15 и 4:40 минута австрийски офицер показва тежко въоръжение и артилерийски установки, предоставени от България на Украйна.

Конкретно, според информацията на австрийските военни, България е предоставила част от своите танкове Т 72. По информация от 2020-а страната ни разполага с 90 от съветските машини.

Срещу руските сили се изправят и български артилерийски установки Д-20 с оръдие 152 мм. Те са с обсег 17.4 км. Съветско производство. Според публични данни от 2010-а страната ни разполага с близо 200 броя от тях. Популярни с наименованието си гаубица.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Информацията за България е между 3:15 и 4:40 минути.

https://youtu.be/Sd4xRBuVs48

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. ПРОКЛЕТИ ДА СА ТЕЗИ КОИТО СА ВЗЕЛИ РЕШЕНИЕ И ТЕЗИ КОИТО СА ДАЛИ СЪГЛАСИЕ ОТ СЪЩОТО ОРЪЖИЕ ДА УМРЪТ ЗАЕДНО С ПОТОМСТВОТО СИ ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ ОТ 1989 ДО ДНЕС ВНУЦИ И ПРАВНУЦИ ДА НЕ ВИДИТЕ

  2. При включването си в правителството Нинова вероятно си е мислела, че ще бъде ограничител за изцепките на ДБ и ПП в антируска посока от една страна и за детинщините на ИТН от друга. Звучаха успокояващо изявленията че нито един патрон няма да замине за Украйна. На практика се оказа съвсем друго. Десетки товари с патрони, снаряди и ракети се движат в неспирен поток към Украйна. Сега се вижда че в този поток „плуват“ в същата посока танкове, гаубици а вероятно и самолети. Ако се върнем малко назад може да си спомним за онзи български кораб в Мариупол в разгара на боевете за града и да си зададем въпроса какво диреше там, какво е доставял и ако сме достатъчно умни да се сетим. Възниква въпроса: Нинова дава ли си сметка какъв авторитет инкасира от тези факти след миролюбивото си обещание? Тя дали изобщо знае какво става в действителност или знае но се прави на много умна с този номер че едната ръка не знае какво прави другата? А това че знае и въпреки това стои и спасява кабинета уж за да не стане по-лошо (разбирай го както искаш – дали за да не се върне Бойко или десните да се разпашат в русофобията си), но не си дава сметка каква вреда нанася на собствения си авторитет, на чувствата на членовета и симпатизантите на партията която ръководи, кзкто и оръжия на враговете си вътре в нея, които и без това едва удържа. Дали пък Козяк не е сложил юзда и на нея с далечната цел да бъде смазан остатъка от соц-а в страната за тотално подчинение на територичта? По другата линия за изгребването на складовете и резервите от съветското въоръжение и изпращането му в Украйна, Козяк добре се справя отварйки пътеките за пласмент на тяхното. Като крайната цел е печалби за техните фирми, още по-здраво обвързване на страната с НАТО и за да не се появяват национално освоводителни движения в колонията – нови бази и увеличен контингент войска (окупационна) за поддържане на удобната местна власт.

  3. Възможно е формално Нинова да не е в процеса. МО изкупува оръжейната продукция, това Нинова не може да забрани, след което изпраща техниката в трета страна, при което Нинова е финтирана. Не случайно смениха Янев, когато се заговори за изпращане на наша техника в Украйна.
    В този смисъл е уместно да се зададе въпросът: Колко самолета са на летището в Безмер? Допреди две седмици в течение на 10 дни не видях наш Су-25 да лети. Имаше хеликоптери, имаше товарни самолети, но Су-25 визуално не видях. А няма как да не видя, защото съм точно под трасето за излитане и честно съм ги виждал на ниска височина.

  4. ЗАЩО ОБАЧЕ ,В КЛИПА ПОД БРОЙКАТА ОРЪЖИЕ ,КОЙТО ИЗПРАЩА ВСЯКА ДЪРЖАВА ,ПОД НАЩЕТО ЗНАМЕ СТОИ ПИТАНКА?? МИРИШЕ МИ НА МАНИПУЛАЦИЯ ,КОЛКОТО И ДА НЕ ГИ ХАРЕСВАМ НОВИТЕ УПРАВНИЦИ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *