Скот Ритър: Истината за Военната Операция в Украйна излезе наяве и Зеленски е Бесен (С ВИДЕО)

Стенограма от разговора на журналиста Клейтън Морис със Скот Ритър. Скот Ритър е бивш офицер от разузнаването на американската морска пехота и автор на книгата „SCORPION KING: America’s Suicidal Embrace of Nuclear Weapons from FDR to Trump“. Служил е като американски инспектор в Съветския съюз по прилагането на Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег (INF), служил е в щаба на генерал Шварцкопф по време на войната в Персийския залив, а от 1991 до 1998 г. е бил главен инспектор по оръжията към ООН в Ирак. Twitter @RealScottRitter

Видеото е с български субтитри

ВИЖ ВИДЕОТО:

Морис: Уолстрийт Джърнъл е публикувал на първата си страница статия със заглавие „Украйна се страхува, че ще изгуби войната ако САЩ и НАТО не й изпратят още оръжия“. Публикували са и списъка с исканите от Киев оръжия. Погледнете списъка – съветникът на Зеленски, Михайло Подоляк казва следната: За да приключим войната, имаме нужда от изравняване в тежките оръжия с Русия. Нужни са ни:

1000 Хоуицър

300 ракетни системи за многократно изстрелване

500 танка

2000 бронирани машини

1000 дрона

Това е, което се надяват да получат украинците от Запада. Това е заявил Подоляк на срещата на 15 юни. Скот, какъв е твоят поглед върху това – Зеленски и хората му твърдят, че имат нужда от още оръжия. Нямали достатъчно оръжия и това била единствената причина, поради която губят. Сякаш дотук не им изпратихме предостатъчно.

Скот Ритър: Има нещо, което аз посочих още в първите дни на военната операция. В деня на руското нахлуване на 24 февруари Украйна разполагаше с една от най-големите армии в Европа, една от най-добре оборудваните армии – 600 хил. изключително добре обучени от западни натовски инструктори войници. Бяха напомпани със съветско и западно оръжие до пръсване. Те се сблъскаха с друга много голяма и много добре оборудвана армия, която обаче прати само 150 хил. от своите войници да се бият + 100 хил. армия на двете донбаски републики. И стигаме до бруталността на военната математика – става дума за смърт и унищожение. Убиваш хора и унищожаваш оборудване. И онази страна, която може да го направи по-ефективно от другата, ще победи. Русия е много ефективна в убиването на украински войници и унищожаването на украинско оборудване. Военната операция е във връхната си точка – в онзи момент на пречупване на противника, когато ако до момента всичко е било в относителен паритет, руснаците са смилали бавно всичко по пътя си… идва този момент, когато смилането се форсира с много по-бързи и яростни темпове. Това виждаме в момента- разрушавнето на украинската армия. Смятам, че до седмица-две тя напълно ще рухне.

– Ние не разбираме нищо от военна стратегия, но слушаме военните стратегии, които ни поднасяха в сводките си нашите западни медии. В самото начало на операцията в края на февруари те ни обясняваха каква военна сила е Украйна, колко мощна и борбена е украинската армия, как същата за няколко седмици ще пречупи и унищожи армията на руския агресор. А сега същите медии ни казват точно обратното. Този материал на „Уолстрийт джърнъл“ ни информира, че на всеки 20 руски артилерийски установки, украинските сили разполагат само една. Толкова имат и толкова разполагат на фронтовите линии украинците- съотношението е 20 към 1. Това отчайващо съотношение няма да донесе победа на украинците, нали така? А нашите медии доскоро ни говореха за паритет в украинската и руската армии.

– Да, западните медии винаги са писали това, което им наредят отгоре. Първо, от самото начало на военната операция нямаше паритет. Военният сблъсък в самото начало започна с предимство три към едно в полза на Украйна. Руснаците влязоха с някъде около 200 000 армия, а Украйна имаше на разположение 600 000 добре обучена и екипирана войска. Украйна имаше смазващо числено превъзходство. А на Русия не й се искаше да мобилизира войници, затова и прибегна до стратегически и оперативни компетенции. Руснаците съумяха да оформят бойното поле много ефективно в първата фаза на операцията, през първия месец на операцията. Блокираха голям брой от украинските сили, попречвайки им да укрепят критични сектори на своята отбрана. След това ограничиха линиите за комуникация, унищожиха голямо количество техни складове с доставени от Запада амуниции, унищожиха депа с гориво, унищожиха линиите им за комуникация, максимално възпрепятстваха командването и контрола на армията.

Всичко това доведе до значително унищожаване на бойната ефективност на украинците, като междувременно руснаците мачкаха на бойното поле, така че, когато преминаха във фаза 2 от операцията, те вече бяха оформили бойното поле по начина, по който го искаха. Украинците бяха разположени на бойното поле там, където руснаците искаха, те просто ги привлякоха в Донбас и държейки фланговете на юг и изток в момента буквално ги смилат. Не ми се иска да съм твърде прям, но това представлява войната като цяло, тя не е славна, не е героична. Тя е отвратителна смърт и унищожение от най-лошия вид. Показват нашите медии снимки на украински войници със стоманен поглед, които декларират как ще мачкат руснаци – хайде, кажете истината, тези са изгорени трупове. Още не са, но след някой и друг ден на фронта… изхвърлен от танка, разкъсан, взривен на парчета, така ще изглежда всеки от тях след ден или два. Стотици украински войници се превръщат в това всеки ден.

Това не е „Спасяването на редник Райън“, където се потупват по раменете и влизат в бой, това е взривяване на тела, хората трябва да го знаят. То не е красиво, грозно е, отвратително е, вони. Това е войната и руснаците я водят много по- брутално ефективно, от това, което украинците могат да издържат. Неизбежността на украинското поражение е написана още от първия ден. Ние видяхме превъзходството на руския план. Западът въобще не схвана военния план на Москва. В Пентагонът си мислеха „О, Боже, те се опитват да превземат Киев!“ Русия никога не се е опитвала да превземе Киев. Русия отиде там с 40 000 армия и с този лъжлив маньовър задържа там 160 000 украинска армия. На това му се казва да действаш интелигентно. Русия никога не се е опитвала да превземе Одеса – с няколко лъжливи маньовъра те блокираха там 40 000 украинска групировка. Те сковаха резервите на ВСУ в Киев и Одеса, вместо да атакуват Донбас, където е най-боеспособната украинска групировка от 80 до 100 хил. войници. И по този начин Русия оформи бойното поле. За да могат да постигнат тази впечатляваща победа с едва една трета от армията, която има Украйна.

И беше много впечатляващо. Всеки военен експерт, не платените от медиите и конюнктурните идиоти на властта, които плещят глупости по Фокс нюз, CNN, MSNBC – те всички са опитни военни, имат по три или четири звезди на пагоните си, но са спрели да бъдат военни професионалисти в момента, в който са взели чековете си от медийните корпорации, защото работата, за която им е платено, не е да предоставят истински военни анализи. Тяхната работа е да повтарят и да потвърждават заключенията в угода на официален Вашингтон, които медиите вече са направили. „Ние сме тук, за да ви разкажем за голямата украинска победа. Генерал-лейтенант Марк Хърли, моля Ви, кажете ни за голямата военна победа. Украинците постигнаха голяма военна победа“. Нищо от това не е вярно. Нищо. А когато някой като мен се яви да им каже истината, те казват: „О, времето изтече“. Аз написах 16 поста, туита, в които обяснявам какво всъщност се случи в края на фаза 1 на военната операция. Всеки от тези постове беше прочетен от над 3 милиона американски потребители. Мисля, че това доста уплаши Туитър. Те на три пъти ми сваляха постовете и после заради протест на потребителите, пак ги връщаха. Бяха в ступор, защото някой си изважда разказ за операцията в Украйна, който е различен от официалния вашингтонски.

Погледнете списъка с исканите от Украйна оръжия от нас – този списък доказва, че задниците им са здраво сритани. Защото ако ти, след като си бил напомпан с оръжия до козирката, сега твърдиш, че имаш нужда от 1000 артилерийски установки, това означава, че си изгубил 1000 артилерийски установки. Ако имаш нужда от 500 танка, значи си загубил 500 танка. Това са неприятните чисти факти. И не са само танкове и артилерия. Всяко едно оборудване, което украинците са изгубили, върви в комплект с определено количество човешки животи. Зад всеки унищожен танк стоят по три или четири изгубени човешки живота. Зад всяка артилерийска установка стоят по пет до шест живота. Ако те са загубили 1000 артилерийски установки, това са пет до шест хиляди мъртъвци.

Ако са загубили 500 танка, умножете това число по три и ще получите 1500 мъртви украински войници. Минимум. Освен това имате пехота, логистика, има много други убити хора там. Украинските военни в Донбас и около Харков са буквално изклани. Те сега признават, че имат по 200-300 убити дневно. А аз ще ви кажа, че в момента тази бройка е по-близо до 600 – 800 убити на ден. Всеки ден по 600 до 800 нови мъртви украински войници.

– Ти спомена някои от говорещите глави по нашите телевизии. Работили сме в този свят, аз бях в мейнстрийм медиите 20 години, Натали също, и сме излезли от корема на този звяр. Но аз искам да се чуе за този човек, аз не искам да го хвърлям под гумите на автобуса, но това говори точно за казаното преди малко от теб. И така, ти ни казваш, че губим, че няма начин, независимо от големите количества пари и оръжие, които наливаме там, да се обърне тази война. Но военно-промишленият комплекс все още бие барабана на войната, да чуем Дан Хофман, бивш служител на ЦРУ: (интервюиращият пуска запис-б.р.)

„Какво е Вашето заключение, трябва ли да дадем още оръжие на украинците?

Да, трябва, абсолютно. Ние трябва да задържим Украйна в битката. Владимир Путин се опитва да оказва всякакъв възможен натиск върху Украйна и Запада, той използва храната, превръща храната, продоволствията в оръжие, опитвайки се да накара Запада да намали подкрепата си за Украйна, но ние трябва да задържим Украйна в битката, това е единственият начин да постигнем разрешение, което защитава не само Украйна, но и нашите съюзници от НАТО, особено тези държави – наши съюзници, които граничат с Русия.”

– Това мнение на Хофман звучи много страховито, но аз бих искала да го формулирам по друг начин, за да отговориш на въпроса, който виждаме често в нашия чат: „Какво трябва ние, като американци, да направим? Просто да оставим Путин да влезе в Украйна и да вземе този регион за себе си?“ Можеш ли да отговриш на това? От една страна, ние просто трябва да се намесим и да упражним контрол върху огъня, а има и друг аргумент – какво наистина трябва да направим ние тук?

– Да. Нека да започна с това, че Дан Хофман не е военен експерт, Дан Хофман не е анализатор от разузнаването, Дан Хофман е служител на ЦРУ и когато видя Дан Хофман, се сещам само за едни компрометирани опити за шпионаж, когато той и неговите другари бяха изритани от Москва, защото не стават за това, което правят. И да го слушам сега как говори за военни дела, ми е абсурдно. Така че, да оставим Дан Хофман настрана и Дан, ако имаш някакъв проблем с това, готов съм да дебатираме по всяко време и навсякъде. Аз знам твоето досие, ти знаеш моето… но съветът ми е – не се и опитвай, защото ще загубиш.

Обикновено не съм толкова агресивен, но днес вече няма никаква полза от ЦРУ и останалите шпионски мрежи на САЩ – те са морално остарели и пълни с некадърни лапачи. Най-зле са онези техни служители, които бяха в руския отдел. Защото тези хора проспаха целият възход на Путин и Русия. Те шпионираха, шпионираха, шпионираха и така и не разбраха с кого си имат работа. Затова и ядоха бой, всичките бяха изловени и изритани от руснаците. Сега да дойдем на вашия въпрос, какво трябва да правим? Не зная, това, което бих посъветвал всеки американец да направи, е да посети гробищен парк, гробищен парк от Втората световна война и да коленичи пред гробовете на американските войници, които загубиха живота си на европейската сцена.

– Искам да поговорим за твоята статия, която днес публикува. По-конкретно относно твърдението ти, че САЩ използват руснаците като пушечно месо. Ти твърдиш, че Съединените щати използват Украйна като опитна лаборатория за дроновете си – ход, който Русия едва ли ще забрави. И следващият етап на тази война?

– Имам предвид дроновете „Грей Ийгъл“, които бяха разработени по време на глобалната война срещу тероризма. Това беше велико оръжие, използвано срещу талибани, козари, гости на сватби, цивилни иракчани, в една много благоприятна среда, в която тези дронове си летяха и убиваха необезпокоявани от нищо. Но Съединените щати осъзнаха, че ако се опиташ да използваш това оръжие срещу опонент от същото ниво, каквито са Русия и Китай, то дронът ще бъде свален на мига.

И в момента САЩ са в процес на харчене на стотици милиони и даже милиарди долари, опитвайки се да подобрят „Грей Ийгъл“, за да може този дрон да играе подобаваща роля на модерното бойно поле. Защо иначе Съединените щати ще изпращат четири „Грей ийгъл“-а в Украйна, след като знаят, че „Грей Ийгъл“ е стара технология, която няма да оцелее и една секунда на модерното бойно поле в Украйна? Освен ако САЩ не целят да използват тази война като тестова площадка за изпробване на нашите нови технологии, нови техники, нови процедури.

Което означава, че Украйна се е превърнала в площадка за проучване и развитие и това е чудесно, ако правиш само компютърни тестове. Но това е бойно поле, на което украинци и руснаци са в битка на живот и смърт и в тази битка украинците са избивани в съотношение 1 към 20 спрямо руснаците, но все пак умират и руснаци. Така че, ти предизвикваш война, чиято единствена цел е да бъдат убити руснаци, но също и война, в която убиването на руснаци няма да промени изхода. Колко брутално циничен трябва да си, за да правиш това?

– Да.

– Бих призовал всеки да прочете тази твоя статия, ще поставя линк към статията на Скот от днес за дроновете. Благодаря ви много, че следвате нашия канал, както знаете бяхме забранявани, бяхме спирани, бяхме цензурирани във всички социални мрежи, затова си направихме собствен уебсайт, за да останем свърани с вас въпреки бруталната цензура.

– Точно така. Сега отидете на redacted.inc и се убедете, че и вие сте свързани с нас, можете да се включите отново на redacted.com.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Тоя военен пич ми харесва, защото говори истината, не е двуличник.
    И какво излиза, че тези, които лаят срещу Русия и създават русофобия, го правят на лична основа и без да влагат разум, щото са ги хванали , че шпионират в Русия.

  2. Клоунът“ Ze“ да се готви да изиграе последните дни на Хитлер- надрусан и отровен. А пък за братушките остават украинките. Слава Россия- сила Ахмата

  3. Коментарът ми е излишен, защото не сме политици,а уникални изобретатели, решили съставните проблеми самофинансиращо, на еко проблемите „Климатични аномалии“, „Отпадъка в еко продукт“,… с „Банка иновационни продукти“!ВИ ПРИВЕТСТВА С АПЕЛА: ДА СПАСИМ ЗЕМЯТА ЗА ПОКОЛЕНИЕТО СИ, ОБЕДИНЕНИ ЗА ЗАЩИТА ОТ ГЕНОЦИДА, ЗА СЪВМЕСТНАТА И РЕАЛИЗАЦИЯ!ДАВАМЕ И ТАЗИ БЕЗОТКАЗНА ВЪЗМОЖНОСТ! 1 Това е екологично, локално, отоплителното съоръжение по място, време капацитет с над 10- ки пъти КПД, 100% с антисептичен ефект против епидемии, което ни прави монополисти в тази област. Те могат да се реализират за решение на проблема и на „коронавироса”. Имаме у-во за профилактика/лечения на грипни епидемии – 1994 г. от съидейник, предложил ни съвместно производство на усъвършенствано за ЕС продукт. 4/«ЗЛАТЕН МЕДАЛ» за младите, реализирали идеята ни, да не е депо за отпадъци, а да е уникална вид суровина!?? Това е глобален, но безотказно управляем, проблем „Климатичните аномалия” с прототип!! Решението за аномалиите на климата е, че трябва дипола, H2O да се структурира така, че да се възстановяват в необходимите съотношения, 3 – те и агрегатни състояния за кръговрата.

  4. Наталия Игнатиевна Дорошенко-Илиева каза:

    Явихме се, като противници на прогонване на младите и бяхме подложени на безпощаден,… геноцид, но бяхме необходими на всеки, който докаже правдива идеология, за да не се лута обществото при избора за „управник”. През 2005 год. млади се включиха за решение на „ЕКО ПРОБЛЕМИ”, но за да ги предпазим от геноцида, те избраха и създадоха партията МИР. За да дадеш мнение, съвет,… решение, трябва да знаеш отлично материята на проблема и да ги съпоставиш на страните за преценка документирано. Ние сме международен екип, даващ крайно, позитивно решение на всеки проблем в обществото и като новаторско ядро с тезата на „Есперантският съюз” в България за обединение на младите от „Източна Европа” за решение на организационните ни проблеми. Конгресите/семинарите в Будапеща, Сегед, Сопот, дадоха приоритет на решението за обединение. „Чешките събития” осуетиха проекта, но не се отказахме от приоритета да общуваме м/у нас. За да няма „разногласия”, решихме темите за обсъждане/решения да са за технически проблеми и бяха изключително кореспондентски. От 1970 г., разширихме контактите на високо ниво с балканските страни, а от 1980 год., с Русия, Израел,… Китай. Под претекст на местните структури за родство в Гърция, станах „класов” враг, който оборехме. Те се задълбочиха с настъпилата Демокрация. Повода срещу нас на „гамите” партийни наслойки е, че с свръхконкурентните продукти, ние реанимираме производствените,.. мощностите, за да избягнат фалита. Предоставяме, част на решените проблеми, създадени от насадените демократи да фалират производствените мощности, за да ги приватизират, но ние се явявахме с иновационни,… свръхконкурентни продукти, като реаниматори, за здрава/безпроблемна икономика. През 2005 год. млади при нас се включиха със самофинансиращи се активни решение на световните „ЕКО ПРОБЛЕМИ”

  5. Отново искам да изкажа своята благодарност на сайта „Скандално“. Вие сте за мен като ярък фар в гъстата медийна мъгла, безкрайно зацапана и от неизброимите „прокофиевки“. Благодарение на Вас имам възможност да чета за мнението на хора, които мислят а не преповтарят вече употребявани медийни „дъвки“, пък били те и американски. Статията е много стойностна със своята безкрайна правдивост. Жалко е, че много хора няма да могат да я прочетат – „прокофиевките“ се грижат и за това. Но всеки с избора си – аз искам да Ви чета и го правя напук на всичко!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *