Слави Трифонов: Няма да предложим правителство, отиваме на избори. Подкрепяме Радев за президент (ВИДЕО)

Утре няма да предлагаме за гласуване проектокабинет. Отиваме на избори, защото друго правителство освен нашето ние от ИТН няма да подкрепим. Това обяви в ефира на собствената си телевизия Слави Трифонов. Ще подкрепим Румен Радев за втори мандат и се надяваме да спечели още на първи тур, защото смятаме, че той най-добре въплъщава идеята за президент на България, добави още Трифонов.

„Демократична България и ИБГНИ отказаха да подкрепят правителство на ИТН. Това означава, че протестът срещу ГЕРБ е останал в миналото, а в настоящето има амбиции, предателства и игри, абсолютно неприемливи за мен и моите колеги.

С тези думи започна обръщението си лидера на ИТН Слави Трифонов по собствената си телевизия 7/8, след като се разбра, че партията му няма да може да събере подкрепа за правителство.

„Ще се случи следното. Предполагам стана ясно, че направихме всички компромиси и жестове към т. нар. „партии на протеста“, за да подкрепят правителство на ИТН като първа политическа сила. Това не се случи заради поведението им и предателството от страна на ДБ и ИБГНИ.

Затова утре ние изобщо няма да предлагаме за гласуване проектокабинет, защото ясно бяхме заявили, че без тяхна подкрепа няма да предлагаме кабинет“, каза още Трифонов.

ВИЖ ОБРЪЩЕНИЕТО НА ТРИФОНОВ ТУК:

Борисов на 12 юли: Трифонов не иска да има правителство, това е играта на Радев:

Още на 12 юли лидерът на ГЕРБ предупреди, че „Има такъв народ“ ще направят всичко възможно отново да няма редовен кабинет.

Според Борисов изявлението на Слави Трифонов веднага след изборите на 11 юли, с което представи проектоправителство начело с Николай Василев, означавало, че той не иска да има правителство и хвърля прах в очите на хората. „Това е играта на Румен Радев, да остане служебното правителство, те затова се държат сякаш ще векуват“, каза Борисов. Като аргумент той посочи това, че Трифонов отказа да води преговори за подкрепа с партиите. Припомняме, че след това напълно алогично ИТН отказаха да подпишат споразумения за конкретни политики с подкрепящите ги партии.

„Най-интересното от днешното изявление на Трифонов е в самият му край- декларираната подкрепа на ИТН за Румен Радев на президентските избори“, коментира днешният обрат Николай Хаджигенов от ИБГНИ и добави: „Това е интересен конфликт. До онзи ден ИТН не харесваха служебното правителство на Радев и влязоха в остра компроматна война с трима от основните му министри, а сега изведнъж щели да го подкрепят за втори президентски мандат“.

Малко преди днешното изявление на Слави, „Демократична България“ обяви, че няма да подкрепи правителство на ИТН, а Тошко Йорданов коментира в профила си в Туитър следното:

„Такааа. Сега, ако с третия мандат ДБ, изправи се, влез-излез, ДПС и ГЕРБ (с гласуване или излизане от залата) направят кабинет, може да им кажа, че са долни политически “джендъри”, като употребя разговорната дума на “джендъри”? Ако го направят“. Така Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ коментира оттеглянето на подкрепата на ДБ към партията за сформиране на правителство.

Изводът е, че или има договорка между ИТН и Президента за удължаване живота на служебното правителство (нещо, което ние от Skandalno.net приветстваме) … или Слави и хората му са пълни дебили. Среден вариант няма. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Много се опасявах да не дойде на власт шоумена Слави. Щеше да бъде по-зле от Борисов. Вижте само колко души той предложи за премиер, като се почне от Антанета Асенова, Николай Василев, Патър Илиев, Пламен Николов – каква деградация. Факта че подкрепя Радев за втори мандат показва че вероятно сбужебнато правителство ще стане редовно. Бойко – дупето да ти е яко, че май ще мачкаш таралежи.

  2. ФРОНТА ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ Е САМО И ЕДИНСТВЕНО СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ИМА НАРОДНАТА НИ ОБИЧ И ДОВЕРИЕ ДА СТАНЕ РЕДОВНО ЗА ВИНАГИ В ИМЕТО НА НАРОДА И РОДИНАТА

  3. Тоя издухан гологлавец дава ли си сметка, че не е първа политическа сила, а с ГЕРБ имат еднакъв резултат. След всичко което натвори, на следващи избори много от тези които сега гласуваха за него няма да го направят и е логично ГЕРБ да станат първи. Да им е честито на тези, които гласуваха за умното от Учиндол – вместо да изчегъртат ГЕРБ ще му поднесат властта на тепсия. Ура, другари, да живей Славчу Умното, дебелоглавото, нарцистичното, невиждащото по-далеч от носа си, защото му пречи болноподутото му его.И още веднъж честито на всички чалгари.

    • Честито на чалгарите, ама покрай сухото гори и суровото, та и ние сме в кюпа.

      • Е, то няма как, това се подразбира.Сега всички ще сърбаме попарата на чалгарите които Славчу Учиндолски си отгледа за 20 години време.Славчо отдавна не живее в реалността и нещо се обърка, като реши, че може да се отнася със „суверена“ така, както с хората от шоуто СИ – каквото той каже това става. Не той решава отиваме ли отново на избори или не. Той изобщо нищо не решава, но или не е в състояние да го разбере или се прави на по-глупав отколкото е.

  4. ХЕЙ БОКЛУЦИ ОТ 4 АПРИЛ ДО СЕГА САМО СИ ГЛАСУВАХТЕ ЗАПЛАТИТЕ ОТ ПО 10 000 И ОЩЕ ТОЛКОВА ОТ КОМИСИИ МАХАЙТЕ СЕ ДО ЕДИН МУТРИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ КАК СЕ ЖИВЕЕ С ПО 300 ЛВ И ВАС ДА НОСИМ НА ГЪРБА СИ ЗАЕДНО С ЦИГАНИТЕ И МИГРАНТИТЕ ГРАБВАМЕ СОПИТЕ ДА ОСТАНЕ САМО СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО И ПРЕЗИДЕНТА САМО В ТЯХ ВЯРВАМЕ

  5. Тези изявления на Слави ги пишат сценаристите на Радев. На него не му трябва правителство, а иска цялата власт, защото Гешев го чака!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *