Слави с кална акция срещу Татяна Дончева след разкритията й, че зад партията му стоят Бойко Борисов и ДПС!

Депутатът от ИТН Радостин Василев заяви, че Татяна Дончева се опитала да го подкупи с листче, на което било написано „500К“. Това свое „разкритие“ той направи в интервю пред колегата си от ИТН Тошко Йорданов по 7/8 тв. Сценаристът на Слави и шеф на ПГ на ИТН побърза още в ефир и после от парламентарната трибуна да обвини Дончева в опит да подкупи и разцепи депутатите от ИТН. В отговор, Дончева обяви, че ще съди клеветниците Василев и Йорданов. А сцепилазираната прокуратура на Борисов и Гешев, както никой път, взе, че се самосезира и подхвана разследване за корупция. А какви са доказателствата срещу Дончева? Никакви, освен че на 12 август наистина се е срещнала с Радостин Василев.

Дончева признава, че разговорът с Василев е факт. Но в него не е ставало дума за пари. Срещата им се провела седмица след участието й в „Панорама“, където устатата юристка и депутат заяви, че предложените от Слави кадри не са годни за министри, а зад политическият проект ИТН надничат интересите на ГЕРБ и ДПС. Срещата си с Радостин Василев Татяна Дончева аргументира, че е искала да разбере що за птици са събрани в проекта ИТН, защо участват в политиката, какво искат да постигнат и защо методично отказват да участват в създаването на правителство.

В интервюто си по 7/8 тв Радостин Василев заяви, че Дончева написала на листче „500К“, а около надписа – имена на хора от ИТН, сред които и Ива Митева. Според него целта на Дончева била да му подскаже, че тези хора могат да станат министри в едно коалиционно правителство с мандата на ИБНИ. Василев обаче не разполага с въпросното листче. Самият той днес в парламента даде заден ход, като заяви, че не бил сигурен, дали наистина на листа пишело „500К“, не бил сигурен и дали това наистина е бил опит за подкупване. Но Тошко Йорданов продължи упорито и яростно да настоява, че Дончева наистана се е опитвала да подкупи депутата Радостин Василев, за да разцепи партията. Разбира се, сценаристът не може да приведе нито едно доказателство за обвиненията си, които почиват единствено на свидетелския разказ на Василев.

Защо трябва да отцепваме депутати от ИТН? Та за едно правителство би ни трябвала цялата им политическа партия или поне 40 депутати. И защо ние трябва да предлагаме пари на ИТН за министри. Не е ли обратна логиката- те да ни предложат пари, за да ги назначим. И всичко това – при услоние, че президентът решеше изневиделица да връчи третия мандат не на БСП, а на нас – най-малката партия в парламента ИБНИ… Много лош сценарий с много дупки са измислили сценалистите от ИТН“, коментира Дончева.

Малко по-късно днес в скандала се включи и Слави Трифонов със свой коментар във фейсбук. Той заяви, че Татяна Дончева нямала място в политиката. С което само засили съмненията, че зле скалъпената акция цели отстраняването на Дончева от политиката за това, че разкри кой стои зад проекта ИТН. Факт е, че Татяна Дончева е сред малкото политици, които си позволяват в прав текст да критикуват Слави, участието му в политиката и псевдо-партията му. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Сред суверена ходят слухове за една тройка с шест нули след нея вложени пари в ИНТ и за една група дето ги е вложила, ама вярно ли е кой да ти каже.Ама групата не е с четири букви като ГЕРБ, с три букви е, ама не е като ДПС.

  2. Издателят на ПИК Недялко Недялков: Просташка атака на простакеса №1 Татяна Дончева срещу Слави Трифо

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *