Скандал! Пламен Георгиев от КОНПИ става консул във Валенсия с Фалшив Сертификат по Испански език!

Сертификат за владеене на испански език, изпълнен с правописни грешки, е представил бившият шеф на КОНПИ Пламен Георгиев. И именно въз основа на този документ правителството е назначило Георгиев като консул във Валенсия, Испания.

„Пламен Георгиев е с няколко образования. Владее няколко езика“, изока се премиерът Бойко Борисов в защита на подопечното си корумпе, което доскоро бе шеф на Антикорупционната комисия. А след разкритията, уличаващи го в корупция, най-изненадващо бе пратен от МС на дипломатическа мисия в Испания.

Сертификатът-документ, който би трябвало да доказва познанията на Георгиев по испански, обаче прелива от грешки. Ето коментар на един от най- добрите испанисти в България и преподавател в СУ Боряна Кючукова: „Сертификатът на Пламен Георгиев е пълен с елементарни лексикални, правописни и граматични грешки. Най- вероятно е някакъв копи-пейст, преведен чрез Гугъл“.

Според скандалния документ-фалшификат Георгиев е минал курс от 140 учебни часа, за да покрие ниво В1. Най- странното е, че сертификатът е от 2016 г., а в биографията на Георгиев, публикувана на сайта на парламента през 2018, пише, че е с ниво А2. Оказва се, че бившият шеф на КОНПИ ногава е скрил документ, който би придал допълнителна тежест на CV- то му. Или просто развяваният сега от него сертификат е фалшив.

Фирмата, издала фалшивия сертификат за владеене на испански на Георгиев, се казва „Никанор“ ООД и само преди 4 месеца е спечелила обществена поръчка на КОНПИ за провеждане на чуждоезиково обучение по испански език. А под договора стои подписа на тогавашния шеф на КОНПИ… Пламен Георгиев. Т.е., Георгиев дава на „Никанор“ ООД евро-финансиране, а фирмата му се отблагодарява с фалшив сертификат, който удостоверява, че илитерата му неден владее испански на средно ниво.

Въпреки нестихващия скандал около назначаването на Георгиев за консул във Валенсия, правителството продължава да стои плътно зад кандидатурата му. А недоволството на българите, живеещи в испанския град, както и на редица дипломати, изобщо не ги трогва.

Протежето на Борисов, Пламен Георгиев нашумя преди 3 месеца покрай аферата „АпартаментГейт“ с огромната си тераса, която не беше декларирал, но пък присъстваше в негова банкова ипотека. После се оказа, че в имотната му декларация не фигурират редица доказано имоти. Причината да не ги впише е била  да си спестш въпроси на данъчните за произхода на едни 200 000 лева. Пари, които заедно с останалите декларирани в имоти и влогове около 800 хил. лв. няма как да е спечелил по честен начин, тъй като през целия си трудов стаж до момента Георгиев е бил служител на държавна заплата. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. МИРОТВОРЕЦ,НЕ ХОДИХ ЗА ГЪБИ КАТО ИДИОТИТЕ И ГЛАСУВАХ ПРОТИВ ГЕРБ И ПАТЕРИЦИТЕ НА ГЕРБ каза:

    АМИ ТО В ГЕРБ-ГЕП ВСИЧКО Е ФАЛШИВО КАКТО Е ФАЛШИВ ГЕНЕРАЛ БОЕМИЯЙКО БОРИСОВ ГЕНЕРАЛ БЕЗ ГЕНЕРАЛ-ЩАБНА АКАДЕМИЯ. МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ ПРЕСТЪПНИК ЛЕЖАЛ В ЗАТВОРА В ЧЕХИЯ. ТАКИВА СА ОТ ГЕРБ-ГЕПИМ И БЕГАМЕ.

  2. Нищо нетипично за управляващите. Каквито си бяха в началото, такива са и сега, разбира се много по-богати. Агнетата си мълчат, овцете блеят, прилайва някой, самотно, но това не им пречи. Пълен пасторал.

  3. Потрес! Веднъж сгрешили, сънародниците ни би трябвало вече да са се опомнили и да премахнат завинаги ГРОБ от управлението, т.е. изтребването на България. СРАМ! Наесен, на изборите, ще се преброят лумпените.

  4. СЪБУДИ СЕ РАЯ И ЗАСТАНИ В РЕДИЦИТЕ НА БСП ЗА ДА ИЗХВЪРЛИМ БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ И МАФИОТСКАТА МУ ХУНТА ГЕРБ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *