Световните медии ИЗРИГНАХА срещу ЧУДОВИЩНАТА Корупция в България! АпартаментГейт Гилотинира ГЕРБ!

Скандалите с евтините луксозни апартаменти на ГЕРБ обиколиха обиколиха планетата и бяха щироко отразени от световните медии! Уважавани германски, британски и дори американски телевизии и вестници излязоха с критични материали за оялата се власт в най-бедната европейска държава България. И без каквито и да е скрупули категоризираха управляващата страната вече 10-та година партия ГЕРБ като… „корумпирана“.

Елена Йончева показва статията в „Щутгарт Цайтунг“

Преди няколко дни немското издание „Щутгарт цайтунг“ публикува статия със заглавие „Корупция в България“, илюстрирана с голяма и разкривена снимка на Цветан Цветанов. Ето част от съдържанието на материала:

„Голям брой политици, заемащи най-високите постове в управлението на България си купиха луксозни апартаменти в столицата на цени като в Алди (немска верига евтини супермаркети). Но най- известният ловец на луксозни имотни в България – Цветан Цветанов, изглежда не е измъчван от вина или угризения. По думите му, Той не е извършил никакво престъпление и няма от какво да се притеснява или срамува. Малко по- късно обаче подаде оставка като депутат. Краят на политическата кариера на най- овластеният политик след премиера Бойко Борисов се дължи на поредица от съмнителни имотни сделки. Купувал е на свое име жилища за една четвърт от пазарната им цена, без да може да докаже откъде се е сдобил с парите дори за тези изкуствено занижени по документи харчове. А причина за разследването срещу него стана последната му покупка- луксозен апартамент от 240 кв.м. в престижния столичен квартал Изток.

Пак заради жилищни афери, освен Цветанов, оставки подадоха министъра на правосъдието и кандидат- президент Цецка Цачева, зам.- министърът на спорта Ваня Колева и зам.- министърът на енергетиката Красимир Първанов – до един принадлежащи към управляващата партия ГЕРБ“, пишат немците.

И още няколко интересни части от статията в „Щутгарт Цайтунг“: „Претръпналият откъм скандали Цветан Цветанов провижда себе си като жертва на „бившите комунисти“ и „руските тайни служби“. Но „АпартаментГейт“ може да струва на партията му ГЕРБ загуба на европейските избори“.

И докато най-тиражния немски вестник отразява скандала с обективно възмущение, то из българските медии,  и най-вече телевизиите, се задръстиха с разнокалибрени платени клакьори на ГЕРБ, които се надпреварват да ни обяснят, че скандал всъщност нямало. Че нямало нищо престъпно в това Цветанов да си купи 7-мо поред луксозно жилище. Въпреки че изобщо не е ясно откъде е взел парите за тях. През целия си трудов стаж и той, и жена му са били единствено държавни служители на заплати). Но апологетите на ГЕРБ вдигат олелия до Бога, че скандалът бил злостна атака от Русия. Обръщайки гръб на основния факт – информацията дойде от американското радио „Свободна Европа“, което я представи за свое разследване. Едно е сигурно- няма как финансираната от държавния департамент на САЩ „Свободна Европа“ да обслужва руския национален интерес.

И Цветанов най- безсрамно обходи медиите, за да дообясни, че го отстреляли предизборно и зад този акт лично той съзирал „дългата ръка на Москва“… С надеждата тази очевидна глупост, повторена сто пъти от него и платените му гербаджийски тролове, да се превърне в истина. Вторият в ГЕРБ се изкара жертва, както коментира немското издание, и за капак най- нагло заяви, че него нямало да го разследват.

Виж, за последното е прав! Как да го разследват, след като назначеният от ГЕРБ шеф на антикорупционния орган КОНПИ Пламен Георгиев изгърмя малко след шефа си Цветанов. И пак за притежание на супер евтини луксозни имоти, единият от които – с прословутата огромна тераса със сауна и барбекю. А малко по- късно пък стана ясно, че и заместникът му Антон Славчев е горд притежател на куп скъпарски имоти, които отново придобил на подозрително ниски цени…

Сауна, барбекю, зимна и лятна градина на терасата на шефа на Комисията за борба с корупцията Пламен Георгиев

Skandalno.net държи да не пропусне и шефът на ВКС Лозан Панов, както и шефът на Национална следствена служба Борислав Сарафов. Към момента и двамата се скатават и отказват коментари. И въпреки че на Лозан Панов оставката му вече е поискана, той упорито отказва да я даде. Засега.

Но да се върнем на отзивите на световните медии по българския скандал „АпартаментГейт“:

Втората порция разкрития за евтини луксозни имоти по върховете на властта в България беше коментирана вчера в американското издания „Ню Йорк Таймс“. Ето какво написаха янките относно имотните скандали у нас:

„Главният прокурор на България нареди още разследвания, включително на шефа на Комисията за борба с корупцията, в скандал с покупките на луксозни имоти на преференциални цени, който вече накара някои водещи политици да подадат оставка“ , пише авторитетната американска медия.

В статията се посочва още, че сред разследваните са съпругата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов и синът на директора на Национална следствена служба Борислав Сарафов.

„Нито един от тях не беше на разположение за коментар“, пише още изданието.

„България е на първо място по корупция сред държавите – членки на Европейския съюз. Корупцията по високите етажи на властта е и основната пречка пред привличането на чужди инвестиции и присъединяването на страната към Шенген“, се казва още в статията на „Ню Йорк Таймс“.

Вчера стана ясно, че и министърът на туризма Николина Ангелкова притежава няколко луксозни недвижими имота, чиято стойност надхвърля 1.2 млн. лева. Отделно Ангелкова има и още един, най- скъпият от тях – парцел в „Драгалевци“ за половин милион лева, който министърката изобщо не е декларирала. Тя твърди, че имотите са закупени на пазарни цени, а парите били на баща й – бизнесмен, натрупал милиони по времето на ГЕРБ от обществени поръчки за ремонт и строителство на пътища. А самите обществени поръчки бащата на Ангелкова е получавал от… дъщеря си – докато същата беше шеф на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Самата Ангелкова започва кариерата си през 2010 г. именно в Министерство на регионалното развитие и благоустройството, а през 2011 оглавява Агенция „Пътна инфраструктура“, т.е., отговаря за разпределението на обществените поръчки за ремонт и строителство на пътища.

Вчера НФСБ подаде до Главния прокурор сигнал срещу Николина Ангелкова с искане да бъде разследвано имотното й състояние. Skandalno.net

Надя Колева, Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Еееех вече си имаме политик СЪДЕБНО ДОКАЗАН ЛЪЖЕЦ!!!!!!
    Елена Йончева осъди за ЛЪЖА И НАБЕЖДАВАНЕ Борисов и на втора инстанция……
    Елена Йончева осъди премиера Бойко Борисов и на втора инстанция да плати 5 хил. лева заради изказванията му, че правителството на ГЕРБ е платило милиони за интервютата ѝ в чужбина.

    А този факт ПРЕМИЕР СЪДЕБНО ДОКАЗАН ЛЪЖЕЦ не е ли достатъчен за морален жест ПОДАВАНЕ НА ОСТАВКА!!!!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *