И министърката на туризма Ангелкова с имоти за Милиони! Прокуратурата я Разследва!

Министърът на туризма Николина Ангелкова живее в триетажна къща в кв. „Драгалевци“, но не е обявила имота с внушителна площ от 1,5 дка в декларацията си. Това разкри коалиционният й партньор по герберско-патриотарска линия – бившият вицепремиер Валери Симеонов. Нещо повече: Депутати от партията на Симеонов, НФСБ подадоха сигнал до прокуратурата с настояване имотното състояние на министърката да бъде разследвано.

Няколко часа след избухването на скандала Ангелкова призна, че наистина притежава такъв имот, но го е купила в края на миналата година и затова още не го е вписала в имотната си декларация. Парцелът се намира във вилна зона „Киноцентъра“. Къщата била необитаема и за събаряне.

Списъкът с недвижимото имущество на Николина Ангелкова обаче далеч не свършва до тук. Общо три суперлуксозни имота на стойност над 1.2 млн. лв. се водят на нейно име. А има и четвърти такъв – записан на името на дъщеря й. Оказа се, че Ангелкова притежава още апартамент в кв. „Овча купел“ от 142 кв. м., за който в имотната си декларация е обявила, че струва смешните… 75 хил. лева. За същия този имот министърката твърди, че бил закупен преди повече от 10 години от нейните родители и на пазарна цена. Може да е струвал толкова, но само ако апартаментът се намира в центъра на… Каспичан. Защото преди 10 години (т.е. през 2009 г.) за тези пари Ангелкова не би могла да си купи дори панелна боксониера в Люлин.

Третият апартамент на Ангелкова е в кв. „Лозенец“ и… пак по нейна оценка… струва 210 000 лева. Жилището е 150 кв. м. и е в чисто нова луксозна кооперация. Закупено е през 2015 г., когато тя вече е министър на туризма.

Първият имот на министърката е вече споменатият в началото в тузарския кв. „Драгалевци“ и по- конкретно във в.з. Киноцентъра. Ангелкова твърди, че парцелът е закупен от баща й. За покупката са платени 518 421 лева. Върху земята има голяма къща, която обаче щяла да бъде съборена.

Отделно от имотите на нейно име, в „Драгалевци“ се мъдри още един апартамент с гараж, който се води на името на щерка й. И този имот бил закупен с пари на баща й, а в имотния регистър пише, че покупката струва 469 399 лева.

Освен имотите, които надхвърлят 1.2 млн. лева, Николина Ангелкова е обявила, че притежава банков влог с близо 700 000 лева в него.

Скандалите около Николина Ангелкова са част от биографията й още от самото начало на политическата й кариера. През 2011 г. Росен Плевнелиев, тогава все още министър, я назначава за шеф на Агенция „Пътна инфраструктура“, въпреки че Ангелкова е в очевиден конфликт на интереси. Баща й Панайот Панайотов е в бизнеса със строителството и ремонтите на пътища и основната му фирма „Графит комерс“, както и други свързани с нея, работят единствено и само с обществени поръчки, за които от този момент нататък вече отговаря… дъщеря му. И бизнесът на бащата изригва като вулкан!

През 2013 г. Ангелкова става зам.- министър на регионалното развитие и благоустройството. А през 2014 г. е назначена за министър на туризма. И на този й пост обаче скандалите около нея не стихват. Миналата година Валери Симеонов, тогава все още вицепремиер с ресор туризъм, обяви, че Николина Ангелкова разпродава държавни плажове на частни лица… и то на безценица. И въпреки, че Симеонов подкрепи тежките си обвинения към Ангелкова с документи, скандалът се потули без каквито и да е последствия за министърката.

Дали и Николина Ангелкова ще я сполети съдбата на правосъдната министърка Цецка Цачева, на зам.- министърката на спорта Ваня Колева, все още не е ясно. Тя заяви, че ще подаде оставка, ако премиерът Борисов й я поиска. Нейният имотен казус е по-различен, защото тя може да докаже произхода на парите, с които е купила жилищата си- от бизнеса на баща й. Бизнес от държавни поръчки, които същия е печелил заради поста на дъщеря си. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Наде, така и не разбрах каква съба е сполетяла Цедка Цачева и Надя Колева? Да не би те доброволно са напуснали оня блок с асансьорите? Чакам обяснения. Тук.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *