Зам. шефът на КОНПИ с повече „евтини“ Лукс Имоти и по-голяма Тераса от Корумпирания си Шеф! Скандални разкрития:

Зам.- председателят на Комисията за борба с корупцията Антон Славчев не само че не отстъпва в имотните афери на шефа си Пламен Георгиев, но в много отношения дори го превъзхожда. И не само по броя и цената на недвижимите си имоти, за които не може да докаже с какви пари е купил… Славчев бие корумпирания си шеф Георгиев и по големината на терасите към тях. Оказа се, че зам. шефът на КОНПИ Антон Славчев е горд притежател на мега-огромна тераса от 224 кв. м. (значително по- голяма от тази на шефа му Пламен Георгиев и трижди по-скандална).

В периода 2010- 2011 Антон Славчев, приятелката му Зорница Тодорова и брат му Светослав Славчев си купуват по един апартамент в чисто нова кооперация в квартал „Хиподрума“. Малко по- късно, тримата купуват и огромната тераса с внушителната площ от 224 кв. м., която опасва целия първи етаж на същата сграда.

По документи зам.- шефът на КОНПИ притежава 81 кв. м. от терасата, а апартаментът, който се води на негово име е от 63 кв. м. Антон Славчев декларира, че платил за жилището… 18 639 лв. Това означава, че квадратният метър от чисто новия лукс апартамент му е излязъл 151 евро. А за своята част от терасата е декларирал 38 000 лева.

В данъчната си декларация зам.- шефа на КОНПИ е написал, че за целия имот е похарчил символичната сума от 115 000 лева. Според нотариалния акт обаче, Славчев е платил за апартамента с терасата поне двойно повече, съобщава сайта „Биволъ“. Но дори написаната в нотариалният акт сума не е реалната пазарна стойност на жилището. Апартаментът струва поне тройно по-скъпо.

Само за терасата е отбелязано, че са платени данъци и такси върху цена от 216 419 лева. Това означава, че според имотната декларация на зам.- председателя на Комисията по антикорупция, той е платил цена няколко пъти по- ниска от данъчната оценка.

Антон Славчев си хортува другарски с… Косьо Самоковеца

Освен описания имот, Славчев притежава още няколко луксозни жилища на обща стойност над 1.2 млн. лв. А общото между всичките му имоти е, че са закупени през последните 10 години – т. е. откакто ГЕРБ е на власт. През целия си досегашен трудов стаж Антон Славчев е държавен служител на сравнително скромна заплата.

Къде се корени тайната за рязкото му забогатяване?! Ето къде:

Приятелката на Антон Славчев – Зорница Тодорова, започва рязкото си кариерно издигане и бизнес развитие от редиците на ГЕРБ. През първия мандат на Йорданка Фандъкова е назначена от същата като юрист в общината. След което е избрана за гербаджийски кмет на район Нови Искър.

През последните години се занимава с частен бизнес, като фирмата й е спечелила обществени поръчки на стойност над 22 млн. лева.

Но да се върнем към половинката й Антон Славчев. Сега в качеството си на зам.- председател на Комисията за борба с корупцията, той е човекът, който води разследването срещу шефа си Пламен Георгиев. Т.е., този с терасата от 224 кв. м. разследва другия с терасата от 186 кв. м. със сауна, барбекю и зимна градина. Тоест – ето ги „видимите резултати“ на Борисов и ГЕРБ! Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Големият въпрос не е в оставките на корумпетата. Справедлив съд и наказание за крадците от ГЕРБ! ББ да не се прави на спасител, а да се маха час по-скоро, т.к. РИБАТА МИРИШЕ ОТ ГЛАВАТА!

  2. МУТРЕНСКА УПРАВЛЯВАЩА СЪС ФАЛШИФИЦИРАНИ ИЗБОРИ МАФИЯ ГЕРБ ИМАТЕ ВСИЧКАТА НАРОДНА ОМРАЗА НЯМА КОЙ ДА ГЛАСУВА ЗА ВАС ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ЗА ЧИСТА И СВЯТА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА СЪС РУМЕН РАДЕВ И ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *