РАЗКРИТИЕ: Шефът на КПКОНПИ, който Разследва „АпартаментГейт“ Укрил Доходи за 249 292 лв!

Шефът на Комисията за борба с корупцията КПКОНПИ Пламен Георгиев, който трябва да разследва Цветанов, Цачева и сие за „АпартаментГейт“ е укрил свои доходи в размер на 250 хил. лв. От къде държавният служител Георгиев се е сдобил с тези пари, не е ясно. Но се е опитал да ги укрие чрез няколко жилищни сделки.

Шокиращи несъответствия между декларирани суми за покупка на имоти и реално платените за тях пари лъснаха от проверка – разследване на сайта „Биволъ“ срещу шефа на Комисията за борба с корупцията Пламен Георгиев.

Информацията за закупените имоти, която Пламен Георгиев и съпругата му са обявили в имотните си декларации за периода 2015- 2017 г., се различава значително от данните за въпросните сделки, фигуриращи в Имотния регистър.

Ето няколко фрапиращи примера:

През 2012 г. Пламен Георгиев обявява в имотната си декларация, че е купил апартамент с две паркоместа в престижния столичен кв. Гео Милев, на стойност 207 308 лева. Имотният регистър обаче показва, че за сделката Георгиев всъщност е платил 264 310 лева., т.е., с 56 992 повече.

Друг случай от 2017 г. Шефът на КПКОНПИ и съпругата му купуват жилище с площ от 156 кв.м., за което са платили 452 785,7 лева, както и гараж, който им струвал 42 133,8 лв. Тези данни фигурират в Имотния регистър. В имотната си декларация обаче Пламен Георгиев занижава сумата с близо 120 000 лева – и обявява, че същия апартамент с гаража му е струвал 293 374 лв.

Това са само два случая от въпросния период от 2012 до 2017 г. Инак цялостната равносметка показва, че в имотните си декларации Петър Георгиев е скатал общо … 249 292, 5 лева!

Това означава, че шефът на Комисията за борба с корупцията е нарушил закона, като не е обявил истинските цени на закупените от него имоти. По- сериозният въпрос обаче е: Дали Георгиев може да докаже легитимният произхода на тези пари?

Защо шефът на КПКОНПИ е скрил и намалил така драстично реалната сума, която е заплатил за имотите си? Очевидният отговор е: Не може да докаже произходът на тези пари. Цялата кариера на Георгиев е на държавен служител. Той никога не е имал частен бизнес. А стойността на закупените през последните 10 години от него имоти надвишава сумата от 1.5 млн. лв. Оказва се, че назначеният от Цветан Цветанов за шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев сега трябва да разследва не само шефа си, но и сам себе си. Защото именно с такива случаи се занимава оглавяваната от него институция.

Същата схема е била използвана и от Сотир Цацаров в годините преди да стане главен прокурор на републиката. Цацаров умишлено е декларирал занижени цени на имотите си, сравнено с реалните суми, които е броил за тях.

Ще се самоосъди ли мафията?! Вземете си пуканки и сядайте пред телевизорите да проследите развоя на събитията! Такъв е съветът ни към малкото останали наивници на Територията. Skandalno.net

Надя Колева, Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Взех си пуканките, но няма читава българска телевизия, пред която да седна!

  2. ВСИЧКИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ ОТ МАФИЯ ГЕРБ НАТО ЕС САЩ ВЪН ОТ ЖИВОТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД МАШИ НА ЕВРЕЙСКИ ТАЙНИ МАСОНИ УБИЙЦИ НА БЪЛГАРИЯ 30 ГОДИНИ ЧАКАМЕ НИЕ НАРОДА ИЗЧЕРПИХТЕ ТЪРПЕНИЕТО НИ УДАРИХТЕ ДЪНОТО ПРОСТО НЯМА НАКЪДЕ НИЕ НАРОДА ОТПРАВЯМЕ ЗОВ ЗА ПОМОЩ КЪМ БРАТСКА РУСИЯ НЯМАТЕ ШАНС ДА НИ УПРАВЛЯВАТЕ ВСИЧКИ ВИЕ ИЗЯДНИЦИ НАРОДНИ НИ СЕ ИЗРЕЖДАХТЕ 30 ГОДИНИ НЯМАТЕ ШАНС МАХАЙТЕ СЕ ДО ЕДИН ЩЕ ЗАПОЧНЕМ ДА СТРЕЛЯМЕ НИЕ НЯМА КАКВО ДА ГУБИМ СЪС ВАС ВСИЧКО Е ЗАГУБЕНО ВИЕ УБИХТЕ БЪЛГАРИЯ ВИЕ УБИХТЕ НАРОДА ВИЕ ПРОКУДИХТЕ ДЕЦАТА НИ ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ ЗАЕДНО СЪС ДЕЦАТА ВИ ПРЕДАТЕЛИ

  3. Обзалагам се,че Цацаровци,пламен георгиевци,цветановци ще излезнат чисти като сълзичка от кашата в която уж ги забъркват.Тримата ще се търкат по коремите и ще викат „Ех ,че е хубав живота“

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *