Макрон Шокиращо: Западът Загуби Лидерството си в Света! Капитализмът Умира!

„Свидетели сме на края на Западната хегемония в света“, сензационно призна френският президент Еманюел Макрон по време на свое изказване пред посланиците на страната му по света.
„Обстоятелствата се промениха. Китай вече е в първите редици и скоро ще е най-голямата икономика на планетата, а Русия постига големи външнополитически успехи чрез консервативно-националната си стратегия. Свидетели сме на това как изпадналата в безнадеждност Русия само за едно десетилетие върна влиянието си на велика сила в много точки по света“, заяви още държавният глава на Франция.

С това свое изненадващо и дори шокиращо откровение Макрон се превръща в първия западен лидер, който официално признава лидерската позиция на Китай и Русия в света.

След срещата на Г-7 миналата седмица, френският президент призова за коренна промяна в световното статукво и разформироване на досегашната международна политическа система. Система, която до този момент се основаваше на едноличните решения на страните от Евро-атлантическия блок. За целта домакинът на тазгодишното събрание на Г-7 Макрон покани Русия да се върне във формата. Същият покани на форума и външният министър на Иран, въпреки възраженията на САЩ.

Skandalno.net припомня, че само преди дни Макрон заяви, че капитализмът вече е изчерпан като система и деградира. „Капитализмът полудя“, заяви френският държавен глава. И поясни, че системата до такава степен вече е неефективна, че грешките се натрупват една след друга и вече никой не е в състояние да ги разреши.

Тези две изказвания на Макрон от последните седмици само потвърждават нещо, което финансови и политически анализатори, философи и социални антрополози прогнозират от началото на века. А именно – окончателен и безвъзвратен фалит, крах и логичен край на капиталистическата система. Защото за да съществува, капитализмът трябва непрекъснато да се разширява, да превзема нови територии. Териториите по планетата обаче отдавна свършиха и капитализмът с неговата пазарна основа се изроди в неолиберален глобализъм. Който етап обаче е само последният, преди окончателното умиране на тази система. А с днешните думи на Макрон за първи път актуален политически лидер от глобалисткото евро-атлантическо статукво признава фалита. Което е сигурен знак, че на планетата предстоят грандиозни промени.

Освен това френският президент е първият неолиберален евро лидер, който официално признава, че Западът в лицето на САЩ, ЕС, Канада и Австралия вече е изместен от Китай и Русия. Макрон призова Евросъюза към стопляне на отношенията с двете държави, въпреки продължаващата американска политика на конфронтация с Пекин и Москва. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Макрон всъщност казва „Кралят е гол“, но това всички го виждат, дори тези, които всячески се опитват да го подминат като факт. Алчността и желанието за печалба в мътна вода, надминава възможностите на планетата и въпросът за физическо унищожение на „разумните“ двукраки вече е актуален. Ресурсната икономика е едно разумно и обосновано решение, което засяга интересите на по-малко от 1% от хората. Всеки би приел, че това е демократично. Лошото е, че този 1% взема решенията и те са най-тежко болните от алчност. За каква цивилизация може да пледира човечеството, след като се подчинява на тези хора? Те са се скрили зад една дума ЗАКОН и плашат с друга дума ХАОС, а ние си нямаме идея, че и РЕД убива, дори по-успешно. Подчинението на правилата, станало масово с религиите, е основната слабост на хората. Масата законопослушни в същност са врагове на себе си, когато законите не ги удовлетворяват, но те все пак ги спазват. Силата на демокрацията е в недоволството, което коригира посоката на движение, а не в покорството на робовладелските общества. Добре е властта да е силна, но трябва да е гарантирано честна и контролируема, а не като сега с билет за 4 години слободия. Моделът може да възникне и в малка държава, защото е по-лесно да победи и обедини. Ние имаме исторически шанс да го направим, а положителното бързо се възприема от останалите, историята го показва.

  2. БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНО ВЪЗМОЖПО САМО СЪС БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ

  3. ИСКАМЕ СИ Н Р Б СЪС РУМЕН РАДЕВ ОБИЧАНИЯ НИ НАРОДЕН ПРЕЗИДЕНТ И БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ

  4. ЕС МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ САМО КАТО ЕС НА ОТЕЧЕСТВАТА А НЕ ТЕРОРИСТ

  5. Вечна слава на САЩ Слава на ЕС Слава на ГЕРБ Слава на НАТО Слава на Бойко Борисов нашият обичан ръководител НИЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ще сме верни на САЩ нашият свят брат. Любим от сърце Бойко Борисов който открива завод след завод всеки ден и асвалтира магистрали да стигаме до работа СЛАВА

  6. Тоя Макрон, за малко да ми стане симпатичен, че хич не го понасях. Браво!
    А иначе, вярно, СЛАВА на Боку, наш национален срам! Успя да ни натопи в дъното на помийната яма. СЛАВА!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *