Скандално! „България за Америка“ си купи журналисти, протестъри и медии

Лора и ЦонкаСкандалната фондация „Америка за България“ си е купила  нови медии, журналисти и  протестъри, става ясно от публикация в „Епицентър.бг“.

Антоанета Цонева, известна като кака Цонка е получила около 300 хиляди лева. Този път са намазали и Лора Крумова и Галя Щърбева чрез сдружението си „Българион“ близо 100 хилядарки . Двете журналистки не взимат за пръв път пари от САЩ, а поводът сега е да направят свои разследвания за местните избори. Ясно в подкрепа за кого.

Нова телевизия ще изпраща екипи в шест общини да следят предизборната организация и да надят кирливи ризи на неудобните кандидати.

Добра хапка лапва и Асоциация „Прозрачност без граници“, която е  на политолога Огнян Минчев. Там отиват  98 820 лв.  „Америка за България“ чрез Минчев  смята да  подкрепя “гражданска инициатива, която пък би осигурила гласовете на  по-голям брой български граждани от страната и от чужбина да отидат на местните избори, или онлайн да изкажат предпочитанията си. С две думи да вдигнат процента на гласувалите – отново ясно за кого. Политологът пък трябва да ги убеди да гласуват. Сумата направо е малка за такъв чутовен подвиг, или сайтът не се е добрал до цялата, смятат хора в бранша.

Кака Цонка, една от лидерките на Протестна мрежа пък ще осигурява „свободни и честни избори“ със своя  „Институт за развитие на публичната среда“. Част от парите ще отидат за уж независими наблюдатели на  изборния процес и непрекъснати сигнали за измислени нарушения.

Българският дарителски форум на Красимира Великова пък е финансиран с половин милион да изследва териториите на…филантропията. С крупната сума е зарадван и Съюзът на съдиите в България , който пък щял да осъществява образователни програми. Точно това НПО  изработи конституционните промени у нас и те бяха прокарани от правосъдния министър Христо Иванов от Реформаторите.

Ако е финансиран и някой Майдан в България, журналистите все още не са се добрали до сумата и до НПО-то, което ще изкара на улицата „умните и красивите“.

А иначе по Конституция сме суверенна държава.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *