Симеон Миланов: Скотове бутнаха паметника на граф Игнатиев – един от големите българофили!

Настъпи времето, когато сме длъжни на дело да помогнем на българския народ. България трябва да стане автономно княжество със свой национален държавен апарат и своя национална армия„. – граф Игнатиев

В деня, в който отбелязваме годишнина от едни от най-жестоките американски бомбардировки над България, група безродници и скотове бутнаха паметника на граф Н. П. Игнатиев.

Същият този руски дипломат, който фалшифицираше докладите си от Цариград до Петербург, за да подтикне Русия по-бързо към война с Османската империя. И който беше критикуван през 1888 от най-консервативните кръгове в Русия, че в резлутат на българофилската му политика, Русия не е привлякла далеч по-благодарната Сърбия в своята орбита.

Граф Игнатиев, който макар в началото да е против разцепването на балканското християнство, все пак в крайна сметка подкрепя автокефалията на нашата Екзархия. По този въпрос той пише, че българите „са народ и по религия, и по език, и по произход най-много близки до руснаците“, докато гърците „са противоположност на българите, отдавна загубили вяра във всичко, обръщащи религията в занаят, в интрига, изпитващи тайна към нас ненавист и ежеминутно готови да се превърнат в най-злите ни врагове, само и само да заслужат пред Европа поредната изгода.“

И на този човек, един от големите исторически българофили, чийто заслуги не бяха отречени дори при Стамболов и после Фердинанд, ти, българино, оскверняваш паметника!

Срам и позор за Варна и варненци – да си бяхте останали под турско! Това не е въпрос на русофилия и русофобия, а на елементарна чест и историческа грамотност. Впрочем, скоро ще имате вероятно възможност да си припомните „широките и необятни анадолски пазари“. Предателството и неблагодарността винаги водят само до една задънена улица.

Симеон Миланов, журналист. Фейсбук

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Тези и изродите в правителството и партиите дават образа на българите пред света. ПОЗОРЪТ с рушенето на паметниците е пълен, а няма никакви наказателни мерки. Каракачанов и той не закъсня да осветли, че паметникът на Шипка трябвало да се ремонтира, спешно както и този в Пловдив. Спешно трябва да се преименуват стотици улици, да се събарят стотици паметници за да докажем на света, че от нас по долни и по мизерни човеци няма.

    • ВСИЧКИ ТЕЗИ АНТИБЪЛГАРИ СА ОТРОЧЕТА НА БИВШАТА БКП’
      НЕ ОЧАКВАЙТЕ ДОБРО ОТ ТЕЗИ КОМУНИСТИ-ФАШИСТИ.
      СПОСОБНИ СА ДА ПРОДЪЛЖАТ ГЕНОЦИТА ,САМО И САМО ДА СА
      НА ВЛАСТ.

  2. Тия които бутнаха и този паметник не са скотове, те са изроди, скотовете сме всички останали, че не потърсихме никаква сметка на престъпното нарязване на паметника в София, след което същите тези изроди си точат зъбите за още. Много действен тоя американски посол бе, ще ни взриви, или ще ни унищожи, трети вариянт няма.

  3. Без извинение към тези, които ме познават. Какъв е смисълът до безкрай да се говори за реформа в правосъдието, за нови закони, за засилване на прилагането от държавата санкции и за хилядите други политически глупости, които безумни политици (това не е целенасочена обида от моя страна а само констатация) непрекъснато предъвкат преди телевизионните реклами. Стигна се до повсеместни конфискации на имущество. Какъв е резултатът от това – увеличаване при това не с малко на броя на убитите по пътищата, на шофиралите след дрогиране, на преминаващите на червен светофар, на катастрофите причинени от полицаи, на убийствата със служебно оръжие. Крайно време е да се разбере, че основата на законността не е в размера на наказанията. Държавата с най-строги наказания – Америка е пример за това. Основата е друга – при раждането на детето и неговото възпитаване ден след ден, да уважава другарчетата си и да не им вреди. Не задавам въпроса, кой възпитава в момента българчетата. Обикновенно никой – родителите работят, а учителите искат възпитанието да идва от дома на децата и по-високи заплати. Трябва да сме психологически готови за пълно отричане на правото на обществото и за тотално превъзходство на личните права над всичко друго – Аз и нищо друго! Така ще продължава докато не се въведе прословутата четвърта поправка от американската конституция – всеки сам да се защитава с оръжие. Тогава ще ги стигнем американците.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *