Сигнал в ДАНС: Бойко Борисов клати банковата система!

ДАНССлед като ДАНС обяви горещи телефони за граждани, които да дават сигнали срещу хора, които разпространяват зловредни слухове срещу банковата система, един от сигналите е бил директно срещу Бойко Борисов.

Подателят е доказал с цитати от медиите и  негови постове във Фейсбук, че експремиерът съзнателно прави провокативни изказвания, които създават паника у населението и индиректно го призовават да изтегли парите си, защото у нас банките са несигури и има криза.

Не е ясно спецполицаите дали са обърнали внимание точно на този сигнал и дали ще посмеят да поискат обяснения от Борисов, но арестите срещу „умни, красиви и образовани“, вече са налице. Снощи бяха арестувани трима души, за които е доказано, че са изпращали имейли, смс-и, клипове в ютуб и всякакви съобщения със слухове, че Първа инвестиционна банка е пред фалит. Препоръките били фирмите веднага да преместят сметките си оттам и да ги прехвърлят в друга банка.

Слухове от същите хора са пускани и под всяка новина в сйтовете. Води се разследване и срещу няколко сайта, които разпространиха подвеждаща информация и паникьосаха вложителите.

Все още се търси кой е поръчителят на групата от около 50 души компютърни специалисти от цялата страна, които са разпространявали едни и същи съобщения.  Днес са арестувани още трима.

Предполага се, че поръчителят, който е искал да разклати и унищожи банката, е платил сериозна сума на хакерите. Събитията пък доста напомнят миналогодишните, когато отново платени протестиращи излязоха на улицата и поискаха оставка на правителството.

От ДАНС казаха, че са установени повечето лица, които са участвали в диверсията и арестите ще продължат.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Вярно е, че с изказванията си яко се опитваше да я разклати.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *