Сергей Лавров: Убийството на Даря Дугина е Варварство!

Американският курс към еднополюсна хегемония прави ситуацията навсякъде по света все по- напрегната. Най- ярко виждаме проявленията му в Близкия Изток и Северна Африка, както и в постсъветското пространство като Украйна. По същество това е неоколониален модел, изключително агресивно налаган от САЩ, въпреки че в много региони по света виждаме как държавите се опитват да се борят с него, като се позовават на международното право. Това заяви Сергей Лавров по време на среща със сирийския си колега Фейсал Мекдад.

Затова е наложително държавите да работят в тясно сътрудничество в ООН. В контекста на тези събития, наскоро бе основана група за защита устава на ООН.

Сергей Лавров заяви, че Русия гарантира сигурността на Сирия и няма да допусне ново нахлуване на Турция в северната част на страната. Москва винаги ще помага на Дамаск в битката с тероризма и в опитите да възстанови териториалната си цялост.

Руският външен министър коментира също убийството на политоложката Даря Дугина, дъщеря на изтъкнатия мислител Александър Дугин: „Без значение дали целта е сплашване или разчистване на сметки, това е варварско престъпление, за което няма прошка“.

Сирия е сред малкото страни, които подкрепят руската военна операция в Украйна, както и независимостта на Донецка и Луганска републики. Русия се бори да съхрани устоите на ООН и международното право, въпреки че Западът използва всяка възможност да изкривява истината в своя полза, заяви сирийският външен министър. Той изрази още подкрепа за Москва в битката срещу неонацизма. skandalno.net

Надя Колева, skandalno.net

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Защо ми се струва, че Русия си играе само на война!?!Русия, да не съжаляваш!?! Изпитанието е, много сериозно!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *