Сергей Лавров: Санкционният блицкриг срещу руската икономика се провали, а още по-тежко се провали икономиката на самия Запад

На недоброжелателите на Русия явно им е трудно да осъзнаят новата реалност. А тя е, че санкционния блицкриг, който организираха срещу руската икономика, се провали напълно. Причината е че западните икономики се свиват за сметка на тези на останалия свят и те вече нямат базата, на която да стъпят, за да организират подобни санкции. Това заяви днес руския външен министър Сергей Лавров, цитирана от ТАСС.

Властовият пейзаж в световната икономика се променя бързо не в полза на Запада, каза първият руски дипломат. „Общият БВП на страните от БРИКС като общ обем и по паритет на покупателна способност паритета на покупателната способност изпревари страните от Г-7 още преди 2 години. От тогава разликата нараства и ще нараства с още по-големи темпове… даже това нарастване ще е стъпаловидно заради приемането на нови членове в БРИКС. Първите ще се присъединят към Асоциацията на 1 януари, 24 г.

Противно на санкциите, в края на миналата година Русия се изкачи до пета позиция по БВП в света, изпреварвайки Германия. Според всички оценки за тази година растежът на нашата икономика ще е 3 %, докато икономиката на споменатата Германия например ще се свие“, посочи министърът.

„Не е лесно за нашите недоброжелатели да осъзнаят новата реалност. А тя е, че санкционния блицкриг, който организираха срещу руската икономика, се провали напълно. Причината е че западните икономики се свиват за сметка на тези на останалия свят и те вече нямат базата, на която да стъпят, за да организират подобни санкции. Затова Западът, който води хибридна война срещу нас, не признава, че това е била грешка и се опитва да използва нови нелегитимни инструменти, за да изтощи Русия в преследване на илюзията си, че може да унищожи страната ни като независима геополитическа структура“, каза Лавров.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *