Сводка: Руското МО с последна информация за хода на бойните действия в Украйна! Харков е превзет!

Руското министерство на отбраната съобщи, че към дадения момент руските сили са успели да поразят 975 обекта на военната инфраструктура на Украйна. „Сред тях са 23 пункта за управление и центрове за връзка на ВСУ, 3 радара, 31 ракетни комплекса за ПВО С-300, „Бук М-1“ и „Оса“, 48  радиолокационни станции. Превзет е втория по големина град на страната – рускоезичния Харков.

Свалени са 8 бойни самолета и 7 хеликоптера, 11 безпилотни летателни апарата, две тактически ракети „Точка-У“.

Унищожени са 223 танка и други военни бронирани машини, 28 самолета (на земята), 39 реактивни системи за залпов огън, 86 оръдия на полевата артилерия и миномети. 143 единици специална военна автомобилна техника“, съобщиха още от ведомството.

Също се отбелязва, че при овладяването на Харковска област 302-ри зенитен ракетен полк на украинските войски доброволно се е предал, задържани са 471 военнослужещи. Руските военни са регистрирали удар на украинските националисти по жилищни квартали на населения пункт Сартана, който е предградие на Мариупол. Обстреляли са и училище в самия град, добавиха от руското министерство на отбраната. Вследствие на артилерийската стрелба на крайнодесния батальон „Азов“ на украинската армия срещу жилищни райони, са убити много цивилни.

Освен това, войските на ЛНР при огнева поддръжка от руските ВС проведоха успешни настъпателни действия и поставиха под свой контрол населените пунктове Новоахтирка, Смоляниново, Станично-Луганское.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. Ще воювам ли срещу Русия?
    Никой руснак не ме е наричал расист за това, че съм бял.
    Никой руснак не ме е принуждавал да се ваксинирам с тронсхуманизиращи течности, срещу вирус, който никой не е виждал, за да не си загубя проклетата работа.
    Никой руснак не се е опитвал да накара сина ми да отреже пениса си и да се облича като момиче.
    Никой руснак не се е опитвал да превърне дъщеря ми във феминистка курва.
    Никой руснак никога не е краднал проклети ни избори и не ме е нарекъл теоретик на конспирацията, за това че казвам истината.
    Никой руснак не се е подигравал с християнската ми вяра.
    Никой руснак не се е опитвал да накара децата ми да мразят семейството си, родителите си, езика си, българската история, тяхното наследство и нашата вяра.
    Никой руснак не се е опитвал да наводни родината ми с тълпи от брадати майки-главорези, които българите трябва да издържат.
    Никой руснак не е наводнявал страната ми с наркотици и наркомани.
    Никой руснак не е затривал икономиката на България, не е закрил над 3000 завода, не е закривал болници, училища и детски градини, за да обезлюди територията и да я засели с изметта на джендър-халифата, Африка и Азия.
    Никой руснак не е изпращал дъщерите на България да проституират на запад, а българските синове за роби.
    Никой руснак не ме е цензурирал в интернет и не ми е лишавал да изказвам мнението си, ако не съвпада с неговото.
    Никой руснак не ме е обявявал за домашен терорист, путинист, слуга на Кремъл, за това, че мога да мисля.
    Никой руснак не е пращал български войничета да измират в Афганистан, Ирак, Косово ……….. като башубозуци, в полза на американските корпорации.
    Никой руснак не е обезлюдил родината ми, която от 9 000 000 останахме под милион православни.
    Никой руснак не ме е насилвал да обичам и вярвам на терористичната организация НАТО и антихуманната сатанинска секта Евроджендърхалифат.
    Никой руснак не е карал националните предатели да казват „майната му на православието“ и българската азбука.
    Никой руснак не ме кара да целувам краката на негри и цигани.
    Всичката тези измет, която създава проблеми в Родината ми от 32 г., сега ме кара да воювам с Русия и руснаците, които са единственият народ в света пролял кръвта си за българи. Но аз пък си мисля, че точно този човешки отпадък, са истинският проблем и е време за нов народен съд.

  2. ПОЗДРАВЛЕНИЯ ВЕЛИКА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ДАНО ТАМ ГОРЕ В НЕБЕСНАТА ВИЗ ДУШИТЕ НА АЛЕЯТА УБИТИ В ДОНБАС ДЕЦА И 14 000 УБИТИ ОТ УКРАИНСКИТЕ БАНДЕРОВЦИ НЕВИННИ ЖЕРТВИ НАМЕРЯТ ПОКОЙ НА ОТМЪСТЕНИ РУСКИ БРАТЯ СПРЕТЕ УКРАИНСКИТЕ УБИЙЦИ И СОЦИОПАТА ЗЕЛЕНСКИ

  3. УРААААААААААААААААААААА СЛАВА ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ НИКОГА НЕ ПАДАЙ НА КОЛЕНЕ ЧАКАМЕ ВИ В БЪЛГАРИЯ БРАТУШКИ

  4. FucKEU ИМАШ СИМПАТИИТЕ ДОВЕРИЕТО НАДЕЖДАТА И ОБИЧТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ПОДКРЕПЯМЕ ТЕ ЗАСТАВАМЕ ДО ТЕБ ГОСПОД ДА ТЕ ПАЗИ БЪДИ ЗДРАВ

    • Лошото е, че истинската война тепърва предстои и тя няма да е в Украйна, а на наша територия. За съжаление се оказахме неспособни за изберем български политици и сега българските дечица ще мрат, за кеф на националните предатели.

  5. ДО БЪЛГАРСКОТО ФАШИСТКО ПРАВИТЕЛСТВО ОТ АГЕНТИ НА ЦРУ АКО ИСКАТЕ ДА СЕ БИЕТЕ С БРАТСКА РУСИЯ БАНДЕРОВЕЦА ШУТ ЗЕЛЕНСКИ ВИ КАНИ ХВАЩАЙТЕ ПЪТЯ И ЗАМИНАВАЙТЕ НЕ ГОВОРЕТЕ ЛЪЖИ ОТ ИМЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НИЕ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ СЕ РАЗГРАНИЧАВАМЕ ОТ ВАС И БЕЗ ТОВА НЕ СМЕ ВИ ИЗБИРАЛИ НИЕ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЯМА ДА СЕ БИЕМ С БРАТСКА РУСИЯ А КОЙТО ДРЪЗНЕ ДА ГО НАПРАВИ ЖИВ ДА НЕ СЕ ВЪРНЕ

  6. Руските войски настъпват западно от Киев
    27.02.2022 12: 38: 35 Александър Долбиш anna-news.info
    Операцията на руските въоръжени сили продължава. Руските войски започнаха по-нататъшно настъпление на запад от Киев.
    Съобщава се за движение на ВС на РФ в населеното място Буча край украинската столица. Съдейки по кадрите, попадащи в мрежата, настъплението се води от части на ВДВ на Русия.
    Войските използват тактиката на движението „Рибена кост“, когато оборудването, движещо се по успоредните страни на пътя, се покрива взаимно. Активната подкрепа на армията се осъществява от армейската авиация под формата на хеликоптери МИ-24.
    Към момента се съобщава за боеве в района на населеното място Ирпен.

  7. В youtube.com можете да чуете и видите истината за Операцията по денацификацията на Украйна: (оперативни сводки на всеки 5-6 часа) от Юрий Подоляка / Михаил Онуфриенко mikle1

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *