Свидетели разкриха: Ето как ВМРО побългари 20 хил. Араби и Шиптъри срещу 5000 евро на калпак! Цялата Схема + Нови Шокиращи Подробности:

„Търговията с български паспорти минаваше през българските клубове в Македония, които са под шапката на българска „патриотична“ партия с четирибуквена абревиатура“. Това разкри в тв. интервю свидетел на алъш- вериша с наши паспорти в Македония.

„Българските клубове край Вардара правеха връзката с клиентите. Те им осигуряваха документи за български произход, като цените варираха от 200 евро до 5000 евро. От далаверата обаче не се облагодетелстваха обаче само македонци – в схемата имаше също много албанци и косовари.

Ако лицето може да докаже с документи някакъв български корен – сумата беше по- малка. Ако обаче няма никаква връзка с България – тогава плаща 5000 евро“, категоричен е свидетелят.

Мащабен алъш- вериш с български паспорти е вървял и в Украйна, където клиентите са си ги поръчвали през специални сайтове. Ако лицето има български произход – плаща по- малко, между 600 и 800 евро. А ако няма – тарифата отново е 5000 евро.

За съжаление, легитимната процедура за сдобиване с българско гражданство е изключително бавна и протяжна. Така че кандидати за гражданство, които действително имат български произход и знаят езика, но не желаят да си плащат на посредници, чакат между 5 и 7 години, за да се придвижат документите им по законния ред.

„Още през 2014 г. проверка на Прокуратурата показа, че много хора са се сдобили с документи за български произход, без изобщо да имат такъв“, това заяви бившият зам.- министър на правосъдието Петко Петков, който е отговарял за ресора.

„Тогава изнесохме много данни. Беше по времето на кабинета „Борисов- 2“. Но разследването ни беше спряно“, казва още той. Проверката на прокуратурата осветлила и един много интересен факт – „Много от кандидатите за паспорт посочвали като свой адрес в България… столичната централа на ВМРО“, спомня си Петко Петков.

„Лично съм виждал удостоверение за български произход, издадено на … арабин!“, разкри още бившият зам.- министър.

Въпросната проверка на прокуратурата през 2014 г. е извършена по сигнал на Илия Ангелов – бивш зам.- министър на правосъдието в кабинета Орешарски. Когато заел поста, на Ангелов му направило впечатление, че броят на издаваните български паспорти се е увеличил рязко: „През 2001 г. са издадени общо 940 указа, през 2009 г. същите стават 8911, 2010 г. – 14 828, 2011 г. – 18 319, 2012 г. – 17 000… И е показателно, че през 2013 г., малко преди правителството на Борисов да подаде оставка и БСП да вземе властта, броя на удостоверенията пада на 7701. Явно са намалили „работата“, за да се ориентират как ще е при новото правителство”, коментира Ангелов. Имало сериозни пропуски и в документите.

Няколко дни след ареста на шефа на ДАБЧ Петър Харалампиев и съучастниците му (все „воеводи“ от ВМРО), в Сърбия бяха арестувани още четирима души от мрежата – двама, от които българи. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *