ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ще Избухне в края на ноември! Топ Анализ:

През август и септември кучетата на войната бяха отново пуснати от Белия дом и Тел Авив. едновременно на всички фронтове – срещу Китай, Русия, Иран, Сирия, Европа, Венецуела, КНДР…

Маймуната с гранатата отново е на сцената на световната зоологическа градина.

Наемателят на Белия дом Тръмп продължи да се вихри. Светът още никога не е виждал толкова слаб президент на една от най-големите ядрени държави. Дърпат му конците като на кукла. Натрапват му решенията психопати като Болтън и Помпео, а Тръмп се старае да ги надмине.

Англо-саксонско-ционистката върхушка на Лондон, Вашингтон и Тел Авив е обхваната от параноя, която постепенно покрива цялото западно общество. В такова опасно състояние светът не е бил от 70 години.

До 6 ноември, т.е. до междинните избори в САЩ, новата война трябва да изгърми. „Дълбоката държава“ в САЩ вече загуби всички граници между блъф и реалност и не вижда друг изход освен въоръжения сблъсък.

Войната ще отпише всички дългове на САЩ. Че предстои, е извън съмнение. Сценарият е колапс на долара – втора депресия – Трета световна.

Всъщност Третата световна върви от 30 години, от падането на Берлинската стена. Тя беше предшествана от Студената война, която завърши с капитулацията на Горбачов пред Запада. НАТО, със своя паразитен близнак – ЕС, тръгна на Изток като поробваше и унищожаваше държава след държава. Сега стигна до Украйна, Грузия и Армения.

Но Тръмп прекрачи чертата, зад която вече няма връщане назад. И гледаме пейзажа на поредната икономическа война на САЩ срещу всички, навсякъде.

1. Тръмп въведе мита и тарифи на китайски стоки за 500 милиарда долара, т.е. на целия китайски внос, надявайки се да подобри търговския си баланс. Нищо подобно. Държавният дълг на САЩ е 22 трилиона и продължава да расте.

Китай отговори и въведе мита на 5200 американски стоки. Пекин няма да се откаже от покупката на нефт от Иран.

Продължава изграждането на Новия Копринен път с важна роля на Иран и Турция.

Пекин се отказа от американския втечнен газ и ще получава руски – от Ямал.

Досега Китай не бързаше да форсира събитията, но вече са налице признаци за ускорено освобождаване от дълга на САЩ. Америка ще рухне за няколко часа.

2. На 22 август влезе в сила нов пакет санкции срещу Русия при стоките с двойно предназначение, кредитите за руските енергийни компании, блокирането на „Северен поток – 2“, евентуална забрана на полетите на „Аерофлот“ до САЩ, забрана за износа на американски стоки за Русия и т.н. И отново са ултимативни – ако Русия не промени своето поведение ще последват нови санкции през ноември.

Москва веднага отговори – това е обявяване на икономическа война и Русия ще отговори по икономически, политически или „по друг начин“. Интересно е какво се разбира под „друг начин“, тъй като Медведев направи това изявление в Далечния Изток, който е близо до САЩ и за руските ракетни оръжия.

Всъщност Москва предупреди Тръмп – вразумете се, докато е време, още една враждебна крачка и ще има война – икономическа, финансова, след това и истинска.

Целта на САЩ е ясна – да използват действащата все още в Русия финансова система, свързана до някаква степен с долара, за организирането на вътрешен преврат. Всички останали канали бяха пресечени. Но Русия се готвеше за това, което съобщи Тръмп. Доста отдавна създаде своя платежна система на МИР, аналог на системата SWIFT, последва освобождаване от 85 процента от американските облигации и връщане в Русия на целия резервен фонд от американските банки.

Ще последва ускорено национализиране на финансовата система на Русия и окончателно отпадане на либерализма.

Системата, която ще се появи в Русия, ще бъде съвършено различна. Както Китай строи социализъм с китайска специфика, така и Русия вероятно ще започне да строи система с руска специфика. Това е осъзната необходимост.

Тенденцията е обозначена, може да се променя скоростта, но не и направлението.

Русия вече направи своя исторически избор за отхвърляне на хегемонията на Запада, сега ще върви по този път до края.

3. САЩ въведоха санкции и срещу Турция, на което Ердоган отговори с укрепване на връзките с Русия, Иран и Китай и с изостряне на позицията срещу режима на Нетаняху в Израел. Анкара въведе свои санкции срещу Вашингтон, което потвърждава колко бързо се променят остарелите шаблони на международните отношения.

4. КНДР съобщи, че няма никакви намерения за едностранно ядрено разоръжаване и потвърди, че това може да стане само с мирен договор за обединяване на двете Кореи, изтегляне на американците от полуострова и неговото пълно денуклеизиране.

5. Спиралата на различните санкции на Тръмп започна от Иран с излизането на САЩ от ядрената сделка. Белият дом съобщи за въвеждане на санкции срещу Иран в два етапа – на 4 август и евентуално на 6 ноември, т.е. датата на междинните избори в САЩ. Каква глупост!

Техеран отговори с дедоларизиране на националната икономика и замяна на долара с еврото, юана, рублата и т.н.

Това означава, че атаката срещу Иран, чиято опасност се оценява като крайно висока, може да съвпадне с края на ноември. Планът за съвместни действия на САЩ, Саудитска Арабия, Израел, е към своя край. Часът „х“ може да е в първата половина на ноември, когато Иран ще се сблъска с кризисни за него проблеми в износа на нефт и може да започне спрямо САЩ и техните съюзници в района затваряне на Ормузкия пролив.

Давлението върху Иран е огромно. САЩ и Израел искат Техеран да отстъпи възлови точки в Сирия, Ирак, Йемен и отчасти Ливан, което по-скоро ще премине в пряка военна конфронтация в зоната на Персийския залив. Иран не е страна, която ще се огъне пред ултиматуми, които целят икономическо и политическо дестабилизиране. Ултиматумите спрямо Техеран са прекият път към войната.

Страстите отново се нажежават. Роухани предупреди Тръмп, че „войната с Иран ще бъде майка на всички войни“.

Горещата есен преминава в още по-гореща зима и вероятно в нова голяма гореща война. Skandalno.net

Един анализ на експерта по външна политика към НМСС Красимир Иванджийски

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. Az ,sam gotov ,za treta svetovna voina,tia shte pochne ,no ne se znae koga ,az mislia che ,moje da pochne vseki moment,Cionistite zapladhvat ,celiat mir,a koi sa te ,tova sa teroristi nomet edno vav sveta,Koito sa plashtali za predishnite ,revoliucii i voini do sega tova sa ,Evreite i Amerika,no fakticheski ,tova sa edni i sashti hora gotvete se bratia,mir niama da ima nikoga,dokato sashtestvuvat,Cionistite na tazi zemia.

    • Грешиш Александър. Мир няма да има докато съществуват милиардери и бездомни т.е. докато съществува капитализмът. А, що се отнася до революциите, няма нищо лошо в тях. Те сменят един обществен строй, с друг много по-добър. Робството с феодалния строй, феодалния с капиталистическия, капиталистическия с комунистическия. Комунистическият настъпи преждевременно. Това беше една голяма историческа грешка. Всъщност тя беше планирана. Но след като Сталин се появи и попречи на тогавашните господари на света, които чрез комунизма искаха да поробят целия свят, те започнаха усилена борба срещу комунизма и СССР накрая благодарение на човешката алчност и тъпота успяха. Сега оглупялата тълпа се радва на „свободата и демокрацията“ подарена им от крадците и мошениците които ограбиха и унищожиха нашата страна.

  2. Ако не дойдат извънземните да облагородят човешката раса, войните ще продължават до пълното унищожение на човечеството. В Библията е казано: Първо ще се появи антихристът с белега на челото. Горбачов. Той се появи. След това ще започнат войни, размирици, глад, мизерия, природни бедствия. И най-накрая ще пада огън и жупел от небето. А, защо Горбачов е антихрист? Защото той свали комунизма. Християнската религия и комунизма са абсолютно еднакви. Само метода на тяхното осъществяване е различен. Исус Христос искаше да постигне своите цели по мирен начин. Той казваше: Ако имаш две ризи дай едната на ближния си. А, Маркс казваше, ако не я дадеш сами ще си я вземем. Целите еднакви, само метода на тяхното постигане е различен. Исус Христос вече 2,000 години не успя да постигне своите цели. Комунизмът пък се провали още в самото начало. Естествено най-голямата грешка на комунизма беше, че отхвърли християнството изцяло. Сега, след като комунизмът вече изчезна, единственият начин да се спаси човечеството, е намесата на извънземните, ако разбира се им е грижа за нас.

  3. И комунизма и християнството са идеологии на евреите, както и капитализъм и католицизъм.
    А-аа, и фашизъм и социализъм, а и стигнахме и до демокрацията–барабар с джендърството. Ами, я да не пропуснем и ислямизъм. Ако имаш две ризи–дай едната на ближния си –хайде де,а ако ближния го мързи да работи, питам–защо аз трябва да помагам на мързела му. Къде е написано, че тряба да Следващото–ако не я дадеш, сами ще си я вземем–ами това е насилието. Какъв велик идеолог бил Маркс.
    Внедрител на насилието–под формата на идеологии.

  4. СЧИТАМ ЧЕ САЩ СА ДО ТОЛКОВА ФАЛИРАЛИ И ПОТЪНАЛИ ФИНАНСОВО, ИКОНОМИЧЕСКИ И ДЕГРАДИРАЛИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЧЕ, ЕДИНСТВЕНИЯ ИЗХОД КОЙТО ВИЖДАТ ОТ ТОВА КУКЛОВОДИТЕ Е СВЕТОВНА ВОЙНА . САМО ЕДИН ЛУД ЧОВЕК МОЖЕ ДА ПРЕДИЗВИКА ТАКЪВ ВОЕНЕН КОНФЛИКТ НА СЕГАШНИЯ ЕТАП НА РАЗВИТИЕ НА ВОЕННАТА ТЕХНИКА И ВЪОРЪЖЕНИЕ КОИТО СА В СЪСТОЯНИЕ ДА УНИЩОЖАТ ЖИВОТА НА ЗЕМЯТА. И ВСИЧКО ТОВА САМО ЗАРАДИ ЗАПАЗВАНЕ НА ГОСПОДСТВАЩАТА РОЛЯ НА ДОЛАРА И ШЕПА САМОЗАБРАВИЛИ СЕ ИЗРОДИ.

  5. И комунизма и християнството са идеологии на евреите, както и капитализъм и католицизъм.
    А-аа, и фашизъм и социализъм, а и стигнахме и до демокрацията–барабар с джендърството. Ами, я да не пропуснем и ислямизъм. Ако имаш две ризи–дай едната на ближния си –хайде де,а ако ближния го мързи да работи, питам–защо аз трябва да помагам на мързела му. Къде е написано, че тряба да работя за мързеливвия. Следващото–ако не я дадеш ризата си, сами ще си я вземем–ами това е насилието. Какъв велик идеолог бил Маркс.
    Внедрител на насилието–под формата на идеологии.

  6. БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ е чии идеологии са комунизма и християнството. Важно е какво проповядват. А, що се отнася до хората които според теб ги мързи, трябва да ти кажа, че бедните хора не са мързеливи. Те просто не са научени да грабят и да крадат, така както правят съвременните български тикви.

  7. Анонимен,това с проповядването също е своего рода заблуда, и то много успешна. Те умело проповядват една идеология, до като чрез тази идеология, се набавят някакви активи, които потъват „незнайно“
    къде и при „кои“. Визирам мързеливия, истинно мързеливия, не сиромаха–хайде накарайте българските тикви да се трудят. Сиромаха няма да ти вземе ризата, но мързеливия няма да пропусне да се възползва от проповедническите идеологии. Всички бедни се кланят на идеологии, сиромаха е друго тесто. Да си сиромах, не е грях, но да си беден, значи за себеподобни си вреден.

  8. Без значение, разлика между сиромах и беден няма. Единствената разлика е, че сиромах не се римува с вреден. Мисля също, че не ме разбра за кои тикви става на въпрос. Това са тиквите които стоят на върха и грабят страната без жалост.

  9. Нямаме различия за тиквите, защото именно те са бедни
    и мързеливи. Много добре зная кои тикви визирате,
    и за тях е коментара ми. Ако не са мързеливи и
    бедни, никога не биха унижавали народ и държава
    по такъв брутален и безпардонен начин.
    Бедността не е липса на материално, бедността е липсата на интелект. А липсва ли интелекта–това е страшно. Нека да намерим поне един измежду тиквите
    с интелект. Тиквата е прекрасен плод, а тия са ГНИЛИ ТИКВИ, и са смрад. На беден–нищо не давай, а сиромаха–не унижавай. Надявам се да знаете също и алгоритъма, с който създават идеологиите си, защото е един и същи от векове, но под различни наименования. Едни и същи го създават и прилагат–
    това е страшното, защото са се окопали в дебрите на времето и си мислят, че са вечни. Гарантираме им го с невежество, заблуда, безхаберие, и най вече с делегирането им на права от наша страна. Ето ти парадокса–делегирани права с гарантиран имунитет.

  10. Интелекта не е виагра, както и виаграта не е интелект. И жалко и тъжно за подобия, които опитват да пренасят своята низост в пространството на себеподобните. Опазил ме Бог от уроди, ползващи виагра, вместо интелект. Ако приемате истината, като виагра–нека да е така, но ако приемате виагра, за да стигнете до истината–то тогава сте нисша твар, и
    злото ви е господар. Каква ли ще е следващата изцепка–и по възможност да е на български, и разбира се, ако не сте чуздоезично тролче

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *