Руското МО опроверга Киев за ракетния удар в Краматорск

Изявление на руското Министерство на отбраната във връзка с обвиненията на Украйна за ракетния обстрел над гарата в Краматорск, Донецка област:

– Всички украински твърдения за предполагаемата „ракетна атака“ от страна на Русия на 8 април са провокация и са абсолютно неверни.

– Руските въоръжени сили не са имали и съответно не са изпълнявали огневи задачи по направлението към град Краматорск на 8 април (денят на обстрела на гарата в града с ракета „Точка-У“). Ракетата е изстреляна от украинските позиции и това е видно и лесно доказуемо от сателитни снимки, както и от траекторията на осколките от ракетата при неййното приземяване.

– Тактическите ракети „Точка-У“, чиито отломки бяха открити край железопътната гара в Краматорск и публикувани от очевидци, се използват само от украинските въоръжени сили. Това е изключително неточна ракета, създадена по технология от времето на СССР и няма как да порази цел от 100 км., където в момента са позициите на руската армия.

– На 14 март с подобна ракета с касетъчен заряд украинската армия порази центъра на Донецк. Вследствие на удара загинаха 17 мирни граждани, а 36 бяха ранени.

ЕТО ОЩЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА УКРАИНСКИЯ ОБСТРЕЛ НА ГАРАТА В КРАМАТОРСК ОТ ВОЕННИЯ АНАЛИЗАТОР ЮРИЙ ПОДОЛЯНА! ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/V-N1GSpWlXM

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *