Руският представител в ООН : Само Аматьори могат да се хванат на Фалшивата История от Буча

Обвиненията на Украйна срещу руските военни не са подкрепени с никакви доказателства. Това заяви във вторник постоянният представител на Русия в Съвета за сигурност на ООН Василий Небензя.

Коментирайки материалите от Буча той заяви, че само аматьори и крайни наивници „могат да вярват на интерпретацията, дадена от западните и украинските медии“. 

„Труповете на видеото по никакъв начин не приличат на такива, които са престояли на улицата три или четири дни (с чисти дрехи, с още несъсирена кръв по тях и без характерните трупни петна-б.р.). Да не говорим, че според сензационните и затрогващо анти-научни данни на „Ню Йорк Таймс“ труповете били на улицата от средата на март. Само абсолютни аматьори или нашите западни партньори, които не искат да слушат нищо и отдавна наричат черното бяло и обратното, могат да вярват на тази фалшификация“, каза той на заседанието на Съвета за сигурност на ООН.

Според Набензя, в същото време Русия „разполага с хиляди видеозаписи на хора, готови свидетелстват за зверствата на украинските националисти срещу рускоезичното население в Донбас и в цяла Югоизточна Украйна“.

„Видяхте телата, чухте историите. Но вие видяхте само това, което те искаха да видите. Няма как да не забележите очевидните несъответствия между събитията, според версията, лансирана от украинските и западните медии. Както и фактът, че веднага след изтеглянето на руските войски в града не е имало никакви тела, за което свидетелстват няколко видеоклипа от въпросните улици“, добави той.

Небензя също така призова украинския президент Володимир Зеленски „да не позволява на Запада, който е готов да се бие с Русия до последния украинец, да реализира плановете си“.

По-рано украинските власти и западните средства за масова информация разпространиха снимки и видеоматериали на телата в град Буча, Киевска област, за които се твърди, че са загиналите.

Руското министерство на отбраната определи публикацията като „поредната провокация“. Министерството заяви, че „нито един местен жител не е пострадал от насилствени действия“ по времето, когато градът е бил под контрола на въоръжените сили на РФ, и че руските военни са се изтеглили напълно от Буча още на 30 март. Междувременно през цялото време изходите от града на север не са били блокирани, докато южните покрайнини, включително жилищните райони, са били под постоянния обстрел на украинските сили за сигурност, съобщиха от МО на Русия.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Русия категорично отхвърля всякакви обвинения за участие в убийството на цивилни в Буча и призова членовете на Съвета за сигурност на ООН „да се абстрахират от емоционалните възприятия, които не се основават на нищо, и просто да мислят с главите си и да сравняват фактите“. Според него това е „чудовищна измислица“, целяща да очерни руската армия и така да изтрие от общественото съзнание реалните зверства срещу цивилни на украинските национални батальони в южна и източна Украйна.

От своя страна президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че в Буча е имало „военно престъпление“, но не и „геноцид“, както по-рано го нарече Зеленски. Ден по-рано говорител на Пентагона също отбеляза, че американската страна не разполага с независимо потвърждение на украинската информация за тези събития.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. За това как се правят фалшиви инсценировки вижте филма “ Да разлаем кучето“/“ Wag the dog „. Янките ги умеят тези мръсни и подли долни мушангии и явно укрофашистите са черпили от този филм за сюжета на т.нар. “ Клане в Буча“. Клипа на укрите от всякъде вони на инсценировка и фалш .

  2. Само аматьори и крайни наивници могат да вярват на версията за „клането в Буча“ Не е важно дали вярват, важното е да изразяват своята лакейска подкрепа на представената версия, за да угодят лакейски на Поръчителя. И тук като тест за вярност и преклонение у нас се изявиха толкова нещастни подлоги, Бойчето Шибаняка на първо място и колко други.Дано се намери някой, който да колекционира подобни декларации, за да се види после, когато играта смени посоката, колко са долни и презрени тези политически типове.

  3. СМЕШНИЦИ И ДЕЦАТА НЕ ВЯРВАТ ВЕЧЕ В ТОЗИ ЦИРК ГЛЕДАХМЕ ГО ТРУПОВЕ ПРЕЗ МАРТ И ЛЯТНО ЗЕЛЕНИ ДЪРВЕТА ТАНК НА ПАРЧЕТА И ВСИЧКИ СТЪКЛА НА ПРОЗОРЦИТЕ ПО СГРАДИТЕ ЗДРАВИ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *