Руският отговор: С ураган от ракети и дронове Русия пръсна ВПК и енергийната система на Украйна

От 16 до 22 март Въоръжените сили на Руската федерация нанесоха 49 ответни удара, включително с ракети „Кинжал“, в отговор на обстрела и опитите за нахлуване на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на територията на Руската федерация. Това съобщиха от руското министерство на отбраната, предаде ТАСС.

„От 16 март до 22 март тази година в отговор на неколкодневния обстрел на ВСУ по наша територия и опитите им за нахлуване и превземане на руски погранични населени места, руските въоръжени сили нанесоха 49 ответни удара с високоточно авиационно оръжие с голям обсег, в т.ч. аеробалистични хиперзвукови ракети „Кинжал“, ракетни системи и безпилотни летателни апарати и самолети“, съобщи руското министерство на отбраната. 

Дим се издига над енергийна инфраструктура в Киевска област след руска атака с дрон, 19 декември 2022 година. Снимка: AP

Руските въоръжени сили нанесоха масиран ответен удар с високоточно оръжие и безпилотни летателни апарати срещу енергийни обекти и военно-промишления комплекс на Украйна, което доведе до дезорганизация на индустрията, унищожаване на чуждестранна военна техника и прекъсване на ротацията, съобщават от ведомството.

Руският президент Владимир Путин по-рано заяви, че вражеските удари на руска територия по време на изборите няма да останат ненаказани. „„Руските въоръжени сили нанесоха масиран удар с високоточно въздушно, морско и наземно базиране и с безпилотни летателни апарати с висока точност по енергийни обекти, военно-промишлен комплекс, железопътни възли, арсенали, места за дислокация на украинските въоръжени сили и чужди наемници. В резултат на удара беше дезорганизирано функционирането на промишлени предприятия, произвеждащи и ремонтиращи оръжие, военна техника и боеприпаси. Всички цели на масирания удар по обекти на цялата украинска територия, са постигнати“, уточняват от руското министерство на отбраната.

„През последните два дни военнослужещите от групировката войски „Восток“ освободиха селата Тоненко, Орловка и Бердичи в Авдеевското направление, както и село Мирное в Запорожка област, като подобриха тактическата обстановка по фронтовата линия“, съобщиха още от ведомството.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *