Русия: С прецизни удари по енергийни обекти прекъснахме отбранителните възможности на Украйна! Киев призна Тежки Загуби в Бахмут!

Руските въоръжени сили нанесоха вчера масиран удар с прецизни далекобойни оръжия с въздушно и морско базиране по системата за военно управление и по енергийни обекти, подсигурявали дейността на предприятията от отбранителната промишленост на Украйна.

Това заяви днес пред журналисти говорителят на министерството на отбраната на Русия генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от ТАСС и БТА.

По думите му всички набелязани обекти са били поразени. В резултат на удара са спрени производството и ремонта на военна техника и боеприпаси, а също и прехвърлянето на резерви на украинската армия от западните региони на страната.

Спрени са всички железопътни превози и в резултат на това предоставяните на украинските войски западни оръжия са блокирани в тилови райони на западния бряг на река Днепър без възможност да стигнат до Донбас, добави той.

Конашенков заяви още, че през изтеклото денонощие руската противовъздушна отбрана е свалила шест ударни дрона, включително три реактивни безпилотника „Стриж“.

Отново днес съветникът на украинския президент Алексей Арестович призна, че през последните дни ВСУ индексира тежки загуби.

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) понасят тежки загуби в района на Бахмут и Соледар, най-изненадващо призна топ пропагандистът на украинското правителство Арестович, цитиран от CNN.

„Традиционно имаме Бахмут и Соледар… Понасяме сериозни загуби“, каза той в петък вечерта в YouTube канала на Марк Фейгин, добавяйки, разбира се и дежурното си пропагандно клише, че „противникът (Русия) губи повече войници, разбира се, но ние имаме тежки загуби. Там се води много сериозна битка“.

Тежките руски атаки срещу източноукраинските градове Бахмут и Соледар „миришат на отчаяние, а войниците им напомнят на атентатори самоубийци“, добави съветникът на украинския президент, който е известен с това, че лъже без мяра и не признава нито една украинска загуба. Само допреди месец той твърдеше, че от началото на СВО украинските загуби са не повече от 8 хил. убити и 3 хил. ранени, докато руснаците имали над 100 хил. убити.

По-рано командирът на чеченские сили „Ахмат“ Апти Алаудинов заяви, че украинските власти се готвят да предадат Бахмут, където е най-тежкият и унищожителен натиск на руската армия по линията на целия фронт.

Което обяснява и признанията на Арестович. Той просто подготвя общественото мнение в Украйна за предаването на Бахмут. А всички ние знаем какво следва- падне ли Бахмут, ВСУ губи и останалата част от Донбас, която в момента е под нейн контрол. А с това губи и целия гол и незащитим район на източния бряг на Днепър.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Още няколко такива удари в кратки срокове ще покаже желанието на Русия да приключи с Окрайна тази зима

  2. А ти, България?
    Наистина ли се считаш за толкова жалка и безгласна дума?
    Отвсякъде кънтят думи, какви ли не.
    Ти къде си, България?
    Да- мачкана и газена беше. Кога най- сетне ще разкъсаш оковите ти?
    По- лесно е, отколкото мислиш.
    И не си сама- Спасителят е с теб!
    Мила, изстрадала България!
    Твоят Баща е с теб, България!
    Не си сама!
    България!

  3. Мачкай ги товарищ Путин,макчайте ги ,,урковците“ и помен да не остане от тях!

  4. Излизам от виртуалния свят, приятели. Предпочитам да живея в реалния.
    Ако някой се е почувствал засегнат от думите ми- не му се извинявам.
    До скоро- извън матрицата.
    Ценя ви и ви обичам:)
    IYI

  5. Българските натовски подлоги от една година спряха руските тв канали ,за да не гледаме и знаем истината за украинските посерковци! Но въпреки всичко лъжите на украинците не могат да се скрият и потулят!На булсаткома има пуснати много украински програми ,а няма нито един руски новинарски канал ,дето от сутрин до вечер бълват глупости и лъжи,но който в България има очи и уши вижда и чува по всякакви канали истината за укр насиранье!
    :Мислещите хора тук знаят и чакат краят на 80г робство над света от една паразитна нация ,сбирщина от европските боклуци, преселили се да живеят на континента америка,за да крадат и грабят от труда на държавите по света!
    Желаем ви ПОБЕДА,БРАТЯ РУСНАЦИ!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *